להשפיע מהכיתה ועד לקהילה: סטודנטים מצטיינים ממכללת עזריאלי מתגייסים למען עסקים בדרום שפעילותם נפגעה בשל המלחמה

להשפיע מהכיתה ועד לקהילה:  סטודנטים מצטיינים ממכללת עזריאלי מתגייסים למען עסקים בדרום שפעילותם נפגעה בשל המלחמה
מתחם קפה צ'לה במהלך שיקומו על ידי הסטודנטים. קרדיט צילום: יח"צ

בנימין ברנר ועידן כהן סייעו ל"קפה צ׳לה" בניר עם לחזור לפעילות: "כאב לנו לראות מה קרה למקום המקסים הזה מאז השבעה באוקטובר" זאת במסגרת התכנית הייחודית Level Up שמטרתה להכשיר את הסטודנטים ליזמות חברתית בעלת השפעה

בנימין ברנר ועידן כהן, סטודנטים שנה ב' להנדסת חשמל במכללת עזריאלי, לקחו חלק בפרויקט "מצטיינים עוטפים עסקים" שמפעילה המכללה.

במסגרת הפרוייקט הייחודי, סייעו השניים לבעלי "קפה צ'לה" – עגלת קפה בקיבוץ ניר עם, שנפגעה קשות מאז ה-7 באוקטובר.

קרדיט צילום: יח"צ

בנימין ועידן הובילו יום התנדבות יחד עם סטודנטים נוספים לניקיון וסידור המתחם. הם שיקמו את פינת הילדים בעזרת איסוף תרומות של משחקים וספרים כדי ליצור מרחב משחק מחודש; טיפחו את חזות המקום עם שתילת עציצים וסידור המקום כדי לייצר אווירה מזמינה; דאגו להיתר חשמל להפעלה מחודשת של העסק ובנוסף, קידמו את הבשורה על הפתיחה המחודשת ברשתות החברתיות, ובקרב קבוצות רוכבי אופניים וסיורים בדרום.

"כאב לנו לראות מה קרה למקום המקסים הזה – ממקום פורח למקום שומם", הם מספרים. "החלטנו לסייע בכל מה שצריך כדי להרים את המקום חזרה על הרגליים, החל מסידור וניקוי המתחם, שתילת עצים והתרמת ציוד לפינת ילדים ועד מציאת אנשי מקצוע שיוכלו לסייע בבעיות שעלו כמו היתר חשמל וקידום בסושיאל. המפגשים של הפרוייקט תרמו לנו, פתחו לנו את החשיבה והגבירו לנו את הרצון למצוא פתרונות יצירתיים לעסק. היינו שותפים מלאים בפתיחה המחודשת של העגלה לפני זמן קצר ואנחנו מאד שמחים לראות שהעסק התאושש ונפתח מחדש! חשוב להדגיש כי אנחנו עזרנו אבל רונה בעלת העסק ומשפחתה הם הגיבורים האמיתיים".

 

בנימין ועידן הם חלק מתוכנית ייחודית שמפעילה מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים – תוכנית הדגל למצטיינים – "Level Up" ע"ש גיטה שרובר, שמטרתה לעצב את הדור הבא של המהנדסים והמהנדסות בישראל – לא רק כמובילים טכנולוגיים, אלא גם כיזמים חברתיים ובעלי השפעה.

התוכנית הייחודית משלבת הצטיינות אקדמית עם חשיבה יזמית, תודעה חברתית, והובלה מעשית ובמסגרתה משתתפים הסטודנטים בסדנאות, סיורים מקצועיים, מפגשים עם אנשי מפתח מהתעשייה ומהחברה האזרחית, ובשנה השנייה אף לוקחים חלק בפרויקט מחקר הנדסי בהנחיית חברי סגל.

"בשנה הנוכחית המטרה הייתה להעמיק את החיבור של הסטודנטים לעולם האמיתי ולפתח כישורי עשייה והשפעה, ולכן עברה התוכנית שינוי מהותי: ממודל הרצאות למודל חווייתי וקבוצתי, עם חיבור למה שהכי חשוב כיום לכולנו – המציאות המאתגרת במדינת ישראל תוך התמקדות בקשיים של העסקים והחברה הישראלית", מציין אייל קורן, דקן הסטודנטים.

קרדיט צילום: יח"צ

אחד הרכיבים הבולטים בתוכנית הוא רכיב היזמות החברתית, במסגרתו מאמצים הסטודנטים עסקים קטנים מהפריפריה – רבים מהם של משרתי מילואים – ומסייעים להם לשרוד ולצמוח באמצעות כלים ניהוליים, שיווקיים ויזמיים מתקדמים.

בוגרי התכנית נהנים ממלגת הצטיינות, ליווי אישי, חוויות ייחודיות ופיתוח אישי ומקצועי, והכי חשוב – הזדמנות אמיתית להשפיע בצורה אמיתית ומשמעותית.

פרופ' תמר רז נחום, נשיאת מכללת עזריאלי: אנחנו שואפים שהסטודנטים שלנו ילמדו לחשוב לעומק, להקשיב ולראות את האחר. תכנית 'Level Up' נבנתה מתוך ההבנה שמהנדס טוב במאה ה־21 לא יכול להתמקד רק במעגלים הטכנולוגיים. הוא חייב להכיר ולהבין גם את מעגלי ההשפעה החברתיים בהם הוא חי ופועל בהם. זו הדרך שלנו לחנך מהנדסים מקצועיים עם לב פתוח וראש חכם."

אייל קורן, מציין: "התוכנית לא עוסקת רק במהנדסים טובים יותר – אלא באנשים שלוקחים אחריות על הסביבה שלהם, ורוצים לשלב חדשנות עם ערכים. אנחנו מאמינים שהשפעה אמיתית מתחילה מבפנים, ולכן אנחנו מטפחים לא רק את המצוינות, אלא גם את התודעה והיכולת לפעול״.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ריקוד הטרקטורים בערבה לכבוד חג השבועות
כמיטב המסורת, ציינו במושבי הערבה התיכונה את חג החקלאות וההתיישבות...
"בלי מבוכה ועם הרבה הומור" חוקרות מ-SCE פיתחו אפליקציה שתעזור לנשים להתמודד עם אחת הבעיות שבדרך כלל לא מדברים עליה
אחת מכל שלוש נשים סובלת מדליפת שתן, אחרי לידה, עם...
להשפיע מהכיתה ועד לקהילה: סטודנטים מצטיינים ממכללת עזריאלי מתגייסים למען עסקים בדרום שפעילותם נפגעה בשל המלחמה
בנימין ברנר ועידן כהן סייעו ל"קפה צ׳לה" בניר עם לחזור...
בעזרת ההסתדרות מרחב הנגב נחתם הסכם עבודה קיבוצי חדש בחברת ״טרה״ דרום
הסכם קיבוצי מיוחד ופורץ דרך נחתם במפעל "טרה דרום" ומשקף...
עמותת שניר ביוזמה לחג השבועות
חלוקת מאות עוגות גבינה ללוחמים/ות בעוטף עזה, ביהודה ושומרון, ולחיילים/ות...
"זורעים עתיד 2" - כנס חיזוק החוסן הלאומי בנגב המערבי במלאת 600 יום ל־7.10
"הנגב המערבי הוא הזדמנות, צו השעה – להפריח את הדרום...
80 ו-4 בערד מחזקים את הקשר הבין-דורי: מפגש מרגש בין דיירי בית האבות ׳משמרות׳ ערד לילדי גן אשל
השבוע התקיים בערד מפגש מיוחד בין דיירי בית האבות ׳משמרות׳...
קרדיט צילום: אשר אזולאי
ערב שבועות עם שירה וגבינות בבית ההסתדרות בב״ש
ערב חגיגי לבן ומרגש התקיים בסוף השבוע במדשאת בית ההסתדרות...
דברי נשיא המדינה בכנס שדרות לחברה ולחינוך
״בתנ״ך לא נמצא אף פעם הביטוי המשובש השגור בפי בני...
"לא עוד שיעור שגרתי" תלמידי תוכנית "מארי קירי" יצאו לסיור במפעל אדמה מכתשים
בסוף השבוע האחרון יצאו תלמידי כיתות י'-י"ב מתוכנית המצוינות "מארי...
דילוג לתוכן