עושים כבוד לעיר באר שבע: השיעור הראשון בקורס "שירים עבריים על יישובים" במכללת קיי נפתח עם שיעור מרתק בנושא שירים עבריים העוסקים בעיר באר שבע. למפגש הגיע אורח כבוד מיוחד – הזמר והמלחין יוסי מוסטקי, תושב העיר שחלק מהשירים שחיבר נכתבו על באר שבע.
את שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד במכללת קיי פתחו בחודש שעבר למעלה מ-2,300 סטודנטים וסטודנטיות בתכניות הלימוד השונות. ביניהם גם עשרות גימלאים, הלומדים בתכנית "תרשיש", מבית העמותה לקידום פרוייקטים במכללת קיי.
בקורס "אָנוּ מְיַשְּׁבִים אוֹתָךְ מוֹלֶדֶת" של המרצה נחומי הרציון, עוסקים בזמר העברי שנכתב על ישובים ואתרים בארץ ישראל. ואיך לא, השיעור הראשון בקורס נפתח עם שירים עבריים שנכתבו על העיר באר שבע. במפגש השתתף אורח כבוד מיוחד – הזמר והמלחין יוסי מוסטקי, תושב העיר באר שבע, הידוע כמחבר אחד הלחנים לשירה של רחל המשוררת, "זמר נוגה" ומחבר והמבצע של השיר "ים ושקיעה". מוסטקי הקדיש רבים משיריו לעיר באר שבע.
המפגש נפתח בסיפור נוסטלגי מימי מלחמת העולם והצלת פליטי השואה על ידי הבריגדה היהודית והמשיך בראיון מרתק עם מוסטקי, שתרם רבות לזמר העברי. יחד עם הסטודנטים והמרצה הוא ביצע את שיריו הננוסטלגיים, שליוו את מהלך השיעור בו סופר על הקמתה של העיר הדרומית ועל נקודות ציון בהתפתחותה, בהנחייתו של נחומי הרציון.
מוסטקי, שעלה בצעירותו ממצרים והתיישב עם משפחתו במעברת אוהלים, אזור השוק של היום, זכה בתואר 'יקיר העיר' על תרומתו המיוחדת לעיר בשירה וזמר. "בשל גילו הוא התקשה לדבר על זכרונות העבר", מספר נחומי על המפגש המרגש עם המלחין האורח, "אבל מיד כשנשמע הצליל הראשון של כל אחד משיריו הוא מתחיל לשיר אותו על כל מילות השיר".
במהלך השיעור בו הוצגו שיריו בביצועו, התחבב מוסטקי על קהל התלמידים הנלהבים, ויחד הם הנציחו את שירי העיר הקסומה באר שבע. בין השירים שנלמדו והושמעו בשיעור היו: "בְּאֵר שֶׁבַע עִירִי", שכתבה תַּלמה אַליָגון-רוֹז, "וְאָמַרְתִּי לָעֶצֶב: הִנְנִי", שכתבה מרים יָלָן-שטֶקֶליס וכן הושמע "הִמְנוֹן לִבְאֵר שֶׁבַע" שחובר ב-1954 ע"י המלחין עמנואל זמיר, לחג הביכורים הראשון בנגב, שנערך בעיר.
"יוסי סיפר שנכח באירוע ועדיין זוכר את הלחן ואת מילות השיר", מציין נחומי ומסכם: "שמחתי לפתוח את נושא השיעור עם העיר באר שבע ושיריה. היה לי הכבוד לארח את הזמָר והיוצר יוסי מוסטקי, שכל השנים חי בעיר, אוהב אותה ותורם לתרבותה". פרופ' אהוד זמורה, סטודנט בקורס שנכח במפגש סיפר על מפגש מרגש ושיעור חוויתי במיוחד.