כשהמצוינות האקדמית פוגשת שינוי חברתי: המרפאה הראשונה בדרום לרפואת משפחה שמונגשת לקהילה הגאה תיפתח בקרוב בבית הגאה בבאר שבע

כשהמצוינות האקדמית פוגשת שינוי חברתי: המרפאה הראשונה בדרום לרפואת משפחה שמונגשת לקהילה הגאה תיפתח בקרוב בבית הגאה בבאר שבע
ורדית גילאור מנהלת תכנית הברונית אריאן דה רוטשילד לתלמידות דוקטורט צילום ערן לם לנס הפקות

גם למשפחות להט"ביות בדרום מגיעה רפואה איכותית ומותאמת למאפייניהן. לקהילה הטרנסית בדרום הזכות ליהנות משירות רפואי בלי להרחיק לתל אביבוגם לקווירים בדואים חייבת להיות כתובת נגישה לשירותי רפואה איכותיים וקרובים.

עכשיו סוף סוף זה קורה גם בבאר שבע הודות ליוזמה של ענבר יצחק, דוקטורנטית במסלול רפואה ומחקר (MD/PHD) באוניברסיטת בן גוריון. ענבר זיהתה את הצורך של הקהילה הגאה באר שבע לשירותי בריאות מותאמים למאפייניה הייחודים, והחליטה, במסגרת שעות ההתנדבות בתוכנית אריאן דה רוטשילד לתלמידות דוקטורט, מיסודה של קרן אדמונד דה רוטשילד, ליזום מהלך יוצא דופן: הקמת המרפאה הראשונה בדרום לרפואת משפחה שמונגשת לקהילה הגאה. המרפאה צפויה להיפתח בשבועות הקרובים בבית הגאה בבאר שבע, בשיתוף מכבי שירותי בריאות.

יצוין שזו כבר יוזמה שנייה של ענבר שקורמת עור וגידים במסגרת תוכנית אריאן דה רוטשילד, בהמשך להישג הקודם שלה הקמת מרפאה גניקולוגית בבית החולים סורוקה. הודות לנחישותה של ענבר כיזמית החברתיתרפואית, זוכה הקהילה הגאה בדרום בשירותי רפואה מותאמים, הקהילה הטרנסית נהנית ממרחב בטוח, וככל הידוע זו גם המרפאה מהיחידות בעולם שמטפלת בקווירים מהאוכלוסייה הבדואית.

ענבר מדגישה כי יוזמותיה הן מענה לצורך גדול של האוכלוסייה הלהטב"קית בדרום. "סקר לא רשמי שערכנו העלה שרבים מהלהטב"קים בדרום דיווחו שחוו הומופוביה או חוסר נוחות מחברי סגל רפואי בדרום וחשים כי אינם מקבלים טיפול רפואי איכותי דיו. חברי הקהילה הטרנסית אף מציינים כי הם נאלצים לנסוע לאזור ת"א כדי לקבל טיפול רפואי מסגל רפואי בעל מודעות לסוגיות הקשורות בזהות המגדרית שלהם", מציינת ענבר.

ענבר יצחק דוקטורנטית בתוכנית הברונית אריאן דה רוטשילד לתלמידות דוקטורט המובילה הקמת המרפאה הראשונה בדרום לרפואת משפחה שמונגשת לקה

תוכנית אריאן דה רוטשילד לתלמידות דוקטורט, מיסודה של קרן אדמונד דה רוטשילד, היא תוכנית יוקרתית שמקדמת דוקטורנטיות מצטיינות המגיעות מרקעים מגוונים (מהחברה הערבית, חרדית, להטב"ק, עולות חדשות ועוד), מעניקה להן מלגות, כלים והכשרות מקצועיות כך שיתפסו עמדות מפתח באקדמיה ובחברה הישראלית. התוכנית מחייבת את הדוקטורנטיות ביותר מ-220 שעות התנדבות בעשייה ובקידום יוזמות העונות על צורך חברתי הן באקדמיה והן מחוצה לה, מעודדת אותן להוות מודל לחיקוי לצעירות מהקהילות אליהן הן שייכות, ולראות בלימודים גבוהים קרש קפיצה לתעסוקה משמעותית בעלת השפעה על החברה.

ורדית גילאור, מנהלת תכנית הברונית אריאן דה רוטשילד לתלמידות דוקטורט, מציינת כי "ענבר מובילה בבאר שבע מהלך פורץ דרך שמצביע בצורה המיטבית על הערכים שלמענם הקמנו בקרן את תכנית הדוקטורנטיות מצוינות אקדמית ומחויבות ליצור שינוי עמוק בחברה. כששני ערכים אלה פוגשים זה את זה, ענבר לא רק מגשימה את עצמה כחוקרת באקדמיה וכרופאה לעתיד, אלא גם משפיעה בצורה יוצאת דופן על החברה הישראלית. ענבר הפכה את שעות ההתנדבות לפרויקט חברתי מהפכני שינגיש רפואה מיטבית לאלפי אנשים מקהילת הלהטב"ק בדרום הארץ ואנחנו גאים בה מאוד על כך".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חוגגים ט"ו באב מיוחד - ערב היכרויות ייחודי וראשון מסוגו לא.נשים עם מוגבלויות
לכבוד ט"ו באב נערך מפגש מיוחד ב"בית בארי" המופעל ע"י...
כשהמצוינות האקדמית פוגשת שינוי חברתי: המרפאה הראשונה בדרום לרפואת משפחה שמונגשת לקהילה הגאה תיפתח בקרוב בבית הגאה בבאר שבע
גם למשפחות להט"ביות בדרום מגיעה רפואה איכותית ומותאמת למאפייניהן. לקהילה...
מנכ"ל מאוחדת ביקר במחוז דרום: "נמשיך להשקיע בשירותי הרפואה באזור"
מנכ"ל מאוחדת, עוזי ביתן, קיים בשבוע שעבר ביקור עבודה באשדוד,...
העתיד של שירות הלקוחות כבר כאן: כך עסקים גדולים יוכלו לזהות את רגשות הלקוחות שחבויים בביקורות
אמלי בן סדון וירין חורב-סעדה, סטודנטיות להנדסת תעשייה וניהול ב־SCE...
חברת הענק Taboola נוחתת בנגב: יום ראיונות ראשון התקיים במרכז לאודר לתעסוקה
בסוף השבוע האחרון, התקיים במרכז לאודר לתעסוקה בנגב יום ראיונות...
לחץ דם, סוכר וחיוך גדול: מבקרי מרכז ״השלום״ בבאר שבע בפעילות חינוכית ובריאותית
במרכז היום "השלום" של חברת ׳משמרות- שירותי סיעוד ורווחה׳ בבאר...
כולנו גימלאים ששרים!
אתמול בבוקר (יום ג) התקיים במשכן לאומנויות הבמה בבאר שבע...
מהעולם כולו אל הפאבים של שדרות: דוריטוס משיק פודטראק לילי עם מנות מהעולם
דוריטוס של שטראוס, החטיף של הלילה, משיק פודטראק ייחודי שיוצא...
בריאות, תנועה וחיוכים: מתנדבי ׳טבע׳ בפעילות מיוחדת עם מרכז משמרות ״השלום״ באר שבע
הבוקר (5.8) נפתח במרכז היום משמרות ״השלום״ בבאר שבע באירוע...
הדובדבן שבקצפת
בקיץ שבו ילדים וילדות מחפשים חוויות משמעותיות, שתי נערות מבאר...
דילוג לתוכן