חופש גדול אחר: תלמידי מקיף אמית באר שבע יצאו למחנה קיץ ללא טלפונים סלולרים

חופש גדול אחר: תלמידי מקיף אמית באר שבע יצאו למחנה קיץ ללא טלפונים סלולרים
מקיף אמית באר שבע - מחנה קיץ ללא סלולארי. תמונה: דוברות אמית

למרות המצב הביטחוני והמלחמה שהפתיעה, בבית החינוך מקיף אמית באר שבע לא ויתרו על מחנה הקיץ שמתקיים זו השנה החמישית בשיתוף רשת אמית וקרן גודמן. מתוך אמונה עמוקה בכוחה של החוויה החינוכית, התגייסו יחד – מנהלים, צוותים, תלמידים ושותפים – והובילו מחנה ערכי וחווייתי שייזכר עוד שנים רבות.

כדי לאפשר לתלמידים שחוו שנה מאתגרת בצל המלחמה להתאוורר כמו שצריך, וכדי להפיק את המירב מהתכנית העשירה, הם התבקשו להפקיד את הטלפונים הסלולרים מבעוד מועד.

לצד אטרקציות וכיף, פעילויות גיבוש ולמידה, קיימו במחנה התנדבות חקלאית בשיתוף תנועת השומר החדש – תרומה אמיתית לחקלאים המקומיים וחיבור לאדמה ולעבודת כפיים מתוך שליחות. בנוסף, התנדבו התלמידים בבית החולים פוריה בטבריה – מתוך הרצון להטמיע ערכים של עשיית טוב לאחר, עידוד חמלה ואחריות חברתית וכן קיימו סיור ערכי בצפת – חיבור לשורשים, זהות יהודית, היסטוריה ורוח.

איילה אוחיון, תלמידת כיתה י' שיתפה: "זאת הייתה חוויה בלתי נשכחת, עוצמתית ומרגשת. הבנתי שהחקלאים צריכים את העזרה שלנו וזאת השליחות הלאומית שלנו כרגע. כשהיינו בשטח, לא הרגשנו את החום ולא הרגשנו את הקושי. למדתי המון על ערכים, כבוד, וכמה טלפונים זה לא הכל".

מקיף אמית באר שבע – מחנה קיץ ללא סלולארי. תמונה: דוברות אמית

צוריאל רובינס, מנהל מקיף אמית באר שבע: "מחנה שבית ספר מארגן במהלך החופש הוא דבר ייחודי מאוד. הוא מיועד לתלמידים שלולא בית הספר לא היו זוכים לחוויה הזו. גאה בצוות שלי שהובילו את העניין".

מיכאל מואטי, מנהל המחנה ורכז האקוסיסטם ברשת אמית: "מעבר לחוויות וההתנדבויות המשמעותיות, העובדה שבית ספר מצליח להוציא מחנה קיץ ל-100 תלמידים במהלך החופש ולאפשר רצף חינוכי לתלמידים, היא המהפכה האמיתית. התפיסה שבה ב 20.6 בית הספר לא מקיים יותר שום קשר עם התלמידים שלו עד תחילת השנה הבאה, לא קיימת במקיף אמית באר שבע המחנה הזה מצטרף לעוד רצף שלם של פעילויות בחופשה, חלקם בהובלת הצוות וחלקם בהובלת תלמידים בוגרים, וכך בית הספר ממשיך להיות רלוונטי עבור התלמידים גם בקיץ".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חופש גדול אחר: תלמידי מקיף אמית באר שבע יצאו למחנה קיץ ללא טלפונים סלולרים
למרות המצב הביטחוני והמלחמה שהפתיעה, בבית החינוך מקיף אמית באר...
ימי גיבוש לעובדי ההסתדרות בנגב ובנגב המרכזי
מאות חברי הסתדרות במרחב נגב מרכזי יוצאים בימים אלה לימי...
קיץ, בוזוקי וצ'ייסרים: ההשקה הלוהטת של מסעדת ג'סיקה החדשה והלאונג' רוג'ר
יום שישי האחרון, (11.7), שעת צהריים במתחם ביג החדש בבאר...
והדרת פני זקן: מרכז יום השלום של חברת ״משמרות- שירותי סיעוד ורווחה״ בבאר שבע אירח השבוע חיילים מחיל החינוך, יחידת גדנ״ע שדה בוקר, לפעילות משותפת עם מבקרי המרכז.
במהלך המפגש, השתתפו החיילים והגמלאים באימון גופני מותאם, במשחקים משותפים...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים 1.8.25 – 23.8.25 ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח
כפר הנוקדים שבמדבר יהודה מכריז על פתיחת ההרשמה לפסטיבל המטאורים...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון בבאר שבע: "אנו מתמקדים מול הרשויות בשלושה אפיקים- שיפוצים מיידיים, פתרונות דיור חלופיים, וקידום התחדשות עירונית בשכונות שנפגעו".
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון, מר יהודה מורגנשטרן, קיים בשבוע שעבר...
עונה רצופת ניצחונות וקבוצת עובדים עם לב של אלופים
עובדי ICL רותם סיימו את עונת 2024/25 בליגה הלאומית (הראשונה)...
מעודדים למצוינות גם בחופשת הקיץ: קייטנת סאמר סקול יצאה לדרך באופקים
הקייטנה הייחודית לתלמידי כיתות ד'-ו' שמה דגש על מקצועות הליבה...
המכללה האקדמית אשקלון: יום פתוח ביום שישי ה-17 ביולי
ביום שישי, 18.7.25,כ"ב בתמוז, יתקיים יום פתוח במכללה האקדמית אשקלון...
מתניעים מחדש את חיי הלילה בבאר שבע: חברת "יעדים" תוביל סיורי לילה במוקדי הבילוי המתפתחים של העיר לאורך הקיץ
מהלך סיורי הקיץ במוקדי הבילוי בשכונות הוותיקות בעיר יוצא לדרך...
דילוג לתוכן