זוכרים את נעם דרך הפסנתר

זוכרים את נעם דרך הפסנתר

ביום חמישי האחרון (31.5) התקיים במועצה המקומית מיתר קונצרט פסנתר לזכר נעם רוזנטל ז"ל שנפל במהלך מבצע צוק איתן. את הקונצרט, בשם "הפסנתר של נעם" יזמה המשפחה כחלק מההנצחה לנעם שאהב לנגן בפסנתר. כל ההכנסות מהערב הולכות למען מלגות לסטודנטים למוזיקה.

 בערב יום חמישי האחרון התאספו מאות מתושבי מיתר וחברי משפחת רוזנטל להאזין לצלילי הפסנתר בקונצרט ההנצחה "הפסנתר של נעם". האירוע התקיים לזכר תושב מיתר סמ"ר נעם רוזנטל ז"ל שנפל במבצע צוק איתן ואת הערב הובילה דר' אסתרית בלצן, מוזיקולוגית ונגנית פסנתר מקצועית.

את הכסף שנאסף מהכנסות האירוע משקיעים משפחת רוזנטל בקרן למען סטודנטים לפסנתר שהקימו בשנה שעברה. השנה הצליחה המשפחה לגייס מספיק כסף עבור שלושה סטודנטים שיקבלו מלגה לפסנתרנים מחוננים.

מרטין רוזנטל, אביו של נעם, סיפר כיצד נולד הרעיון שהופך למסורת: "הרעיון נולד מתוך רצון להנציח את נעם. חיפשנו משהו שמכבד, מזכיר ומעצים את נעם. הוא ניגן על פסנתר, התקדם מאוד מהר ביכולות וחשבנו שזה ראוי ונכון, יחד עם הזיכרון שלנו והרצון שלנו שלא ישכח, גם להעצים את הילדים שרוצים ללמוד מוזיקה במיתר.  הצלחנו בשנה שעברה לפתח את הקונצרט, להריץ אותו, והשנה זה תפס מימדים מאוד גדולים ויחד עם דר' אסתרית בלצן, מוזיקולוגית ונגנית פסנתר, הצלחנו להביא מופע בינלאומי מיוחד".

"כל ההכנסות של הערב ילכו לתרומה לקרן שהקמנו לזכר נעם שבאמצעותה בנינו את  האנדרטה בבית היערן. בנוסף, מההכנסות של הכרטיסים אנו נעניק שלוש מלגות לסטודנטים למוזיקה. אני מודה למועצה על התמיכה ואני מקווה להמשיך עם הפרויקט עוד שנים רבות, גם עבור התרבות בישוב וגם עבור החשיבות העצומה למשפחתנו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ימי גיבוש לעובדי ההסתדרות בנגב ובנגב המרכזי
מאות חברי הסתדרות במרחב נגב מרכזי יוצאים בימים אלה לימי...
והדרת פני זקן: מרכז יום השלום של חברת ״משמרות- שירותי סיעוד ורווחה״ בבאר שבע אירח השבוע חיילים מחיל החינוך, יחידת גדנ״ע שדה בוקר, לפעילות משותפת עם מבקרי המרכז.
במהלך המפגש, השתתפו החיילים והגמלאים באימון גופני מותאם, במשחקים משותפים...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים 1.8.25 – 23.8.25 ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח
כפר הנוקדים שבמדבר יהודה מכריז על פתיחת ההרשמה לפסטיבל המטאורים...
כ-4,000 תושבים ואורחי העיר חגגו יחד: מופע עוצמתי ומרגש של עידן עמדי באופקים במסגרת חגיגות 70 שנה לאופקים
המדובר במופע הראשון של עמדי ברשות מקומית מאז חזר להופיע,...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון בבאר שבע: "אנו מתמקדים מול הרשויות בשלושה אפיקים- שיפוצים מיידיים, פתרונות דיור חלופיים, וקידום התחדשות עירונית בשכונות שנפגעו".
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון, מר יהודה מורגנשטרן, קיים בשבוע שעבר...
עונה רצופת ניצחונות וקבוצת עובדים עם לב של אלופים
עובדי ICL רותם סיימו את עונת 2024/25 בליגה הלאומית (הראשונה)...
עיריית אופקים מביאה בשורה: הרחבת אפשרויות סל השיקום למקבלי מענק גבורה
בעקבות פניית עיריית אופקים - ביטוח לאומי אישר קבלת טיפולים...
מעודדים למצוינות גם בחופשת הקיץ: קייטנת סאמר סקול יצאה לדרך באופקים
הקייטנה הייחודית לתלמידי כיתות ד'-ו' שמה דגש על מקצועות הליבה...
המכללה האקדמית אשקלון: יום פתוח ביום שישי ה-17 ביולי
ביום שישי, 18.7.25,כ"ב בתמוז, יתקיים יום פתוח במכללה האקדמית אשקלון...
בדרך לשיא ישראלי חדש ? משה חדד נבחר ליו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט –זו הקדנציה החמישית !
בתום מסע בחירות ארוך ומאתגר למועצת העובדים של כאלף עובדי...
דילוג לתוכן