וועדת הכלכלה בכנסת אישרה הבוקר (יום ב', ה – 3/3) להעביר את הצעת החוק להקמת שדה תעופה בנבטים לקריאה ראשונה בכנסת.

וועדת הכלכלה בכנסת אישרה הבוקר (יום ב', ה – 3/3) להעביר את הצעת החוק להקמת שדה תעופה בנבטים לקריאה ראשונה בכנסת.
הצעת חוק הקמת שדה תעופה בנגב - צילום באדיבות ערוץ הכנסת

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן:

"שדה התעופה הבא של ישראל יוקם תוך חמש שנים בנבטים. לא ניתן למשרד הביטחון לעכב את ההחלטה".

תגובת מטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים":

"המאבק שלנו נושא פרי – אישור ועדת הכלכלה את נוסח החוק הוא צעד חשוב בדרך להקמת שדה התעופה בנגב".

 

במטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים" הביעו שביעות רצון מהחלטת ועדת הכלכלה של הכנסת, שאישרה היום (שני, 03/03) את נוסח הצעת החוק להקמת שדה תעופה בנבטים. הצעת החוק צפויה לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת בתוך שבועות ספורים, ומהווה התקדמות משמעותית לקראת יישום ההחלטה הלאומית להקמת שדה תעופה משלים לנתב"ג בנגב.

 

"המסר ברור – ישראל זקוקה לשדה תעופה נוסף, ונבטים היא החלופה היחידה שמשרתת את האינטרס הלאומי. משרד הביטחון אינו יכול להכתיב את ההחלטה לבדו", אמרו במטה התושבים והוסיפו: "אישור ועדת הכלכלה הוא הוכחה לכך שהמאבק שלנו עובד. אנחנו מובילים מהלך היסטורי לחיזוק הנגב, פיתוחו הכלכלי ויצירת אלפי מקומות עבודה".

יוזמי החוק – ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית), ח"כ רם בן ברק (יש עתיד), ח"כ שלום דנינו (ליכוד), ח"כ יסמין סאקס פרידמן (יש עתיד), ח"כ נעמה לזימי (העבודה) וחברי כנסת נוספים – הדגישו כי התמיכה בהקמת שדה התעופה בנבטים חוצה מפלגות ומגזרים. למעלה מ-80 חברי וחברות כנסת כבר הביעו תמיכה במהלך, והכנסת צפויה לאשר את החוק כדי להבטיח את פיתוח הנגב ולמנוע את הפגיעה הצפויה בעמק יזרעאל.

וועדת הכלכלה אישרה נוסח הצעת החוק לקריאה ראשונה. צילום באדיבות ערוץ הכנסת

 

במהלך דיון הוועדה הציגה השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, תסקיר סביבתי מקיף שערך משרדה, שמסקנותיו קובעות באופן חד-משמעי כי הקמת שדה תעופה ברמת דוד אינה אפשרית מבחינה סביבתית. לדבריה, "אין אפשרות להקים שדה תעופה בעמק יזרעאל. הקמתו תגרור פינוי יישובים ופגיעה אדירה בבריאות הציבור. התסקיר שבוצע הוכיח כי חלופת רמת דוד פשוט לא מתאימה ". בנוסף, הביעה השרה דאגה מהעומס הצפוי על נתב"ג בעשור הקרוב, אשר יוביל להשלכות סביבתיות חמורות עבור היישובים הסמוכים לו. "אנחנו נמצאים בעיכוב משמעותי, ועדיין לא התחלנו כלל בתהליכי תכנון ובנייה של שדה תעופה נוסף. המצב הנוכחי מחייב קבלת החלטות מהירות והנעת תהליכים תכנוניים באופן מיידי.

יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן, הבהיר במהלך הדיון כי הקמת שדה התעופה בנבטים היא החלטה לאומית הכרחית שאין לעכב עוד: "שדה התעופה הבא של ישראל יוקם תוך חמש שנים בנבטים. לא ניתן למשרד הביטחון לעכב את ההחלטה או להמשיך

לגרור רגליים. הממשלה והכנסת קיבלו החלטה ברורה, ומערכת הביטחון תצטרך להיערך בהתאם".

 

ראש עיריית דימונה, סגן יו"ר מרכז השלטון המקומי ויו"ר אשכול נגב מזרחי, בני ביטון, שהשתתף בדיון, בירך על ההחלטה פה אחד של ועדת הכלכלה ואמר: "החלטה היום היא צעד חשוב בכיוון הנכון. במשך שנים פעלנו כדי לקדם את שדה התעופה בנבטים, והיום אנו רואים התקדמות משמעותית. שדה תעופה בנגב הוא לא רק פתרון תחבורתי, אלא מנוף כלכלי חשוב שיכול להביא עשרות אלפי מקומות עבודה ולחזק את היישובים בדרום. כעת, אנו מצפים מהממשלה להמשיך לקדם את התהליך, כדי שהחלטה זו תהפוך למציאות בשטח".

 

במטה התושבים "הנגב ממריא מנבטים" הדגישו כי "אישור ועדת הכלכלה מהווה צעד משמעותי בדרך להחלטה הסופית, ואנו נמשיך לפעול עד שהחוק יאושר במלואו. השרים, משרדי הממשלה והכנסת איתנו – ומשרד הביטחון אינו הגורם המכריע. מדובר בהזדמנות היסטורית לפיתוח הנגב, יצירת עשרות אלפי מקומות עבודה והפחתת העומס בנתב"ג. המאבק שלנו מתקדם, ואנו לא ננוח עד שההחלטה תהפוך למציאות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פרס רוטשילד לחינוך הוענק לצוריאל רובינס, מנהל מקיף אמית באר שבע
בטקס מכובד שהתקיים השבוע בספרייה הלאומית בירושלים, הוענק פרס רוטשילד...
קבוצת אלמוג מאכלסת ארבעה בנייני בוטיק בשכונת עיר היין באשקלון ומקדמת במקביל למעלה מ-1,650 יח"ד בהתחדשות עירונית בעיר מתוכם - שני מגדלים של 262 יח"ד לקראת היתר
קבוצת אלמוג הודיעה השבוע כי קיבלה טופס 4 (אישור אכלוס)...
חנות אביזרי רכב, תיקון טורבו ומנוע לרכב - כל מה שצריך לדעת
בעולם שבו הרכב הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, חנות אביזרי...
אביחי ברודץ ותם דמארי קיבלו תארים במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שער (שלישי ורביעי) שני טקסים...
הוקרה מרגשת: אלי אביסרור קיבל בהפתעה פרס מפעל חיים של ארגון הקבלנים בנגב בכנס השנתי של ארגון הקבלנים בנגב, שהתקיים בירושלים, הוענק לאלי אביסרור, יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, פרס מפעל חיים.
אביסרור: "לא ציפיתי למחווה מפתיעה ומרגשת כל כך. עבורי, הפרס...
מהיר ועצבני: חוויה מוטורית בחוה״מ סוכות לכל המשפחה: אליפות ישראל במרוצי דראג – האירוע המוטורי הגדול בישראל מגיע לעיר ערד
8-9 לאוקטובר, בחוה״מ סוכות, במנחת ערד אירוע ענק במתכונת פסטיבל:...
יקירי העיר אופקים 2025 אות 'יקיר העיר' הוענק ל-16 היקירות, היקירים והארגונים הנבחרים בערב מרגש של זיכרון, הוקרה וגאווה מקומית
אמש (שלישי), 02.09.2025 התקיים בהיכל התרבות העירוני טקס יקיר העיר...
ילדי העוטף מציירים תקווה לשנה החדשה על אריזות הדבש של יד מרדכי לקראת ראש השנה, ילדי יישובי העוטף, שחלקם פונו מבתיהם, הפכו את אריזות דבש יד מרדכי למרחב של תקווה וציירו עליהן את החלומות לשנה החדשה
"כשחזרתי הביתה אחרי שהיינו מפונים הרגשתי כמו בציור שלי -...
באולפנת אמית אוריה בבאר שבע הנציחו את המנהל המיתולוגי מיכאל בנסון בהקמת מרחב חינוכי לזכרו
היום הראשון ללימודים צוין באולפנת אמית אוריה בבאר שבע בחנוכת...
"מחוברים למים": חינוך הדור הצעיר לשמירה על משאב החיים
תאגיד המים והביוב "מי שבע" ממשיך זו השנה הרביעית להוביל...
דילוג לתוכן