מתוך ממצאי מדד "קו המשווה" של ועדת ההיגוי לקידום הוגנות מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה לשנים תשפ"ב-תשפ"ג, קיבלה המכללה האקדמית ספיר את הדירוג הגבוה ביותר (A) על פועלה לקידום הוגנות מגדרית עבור ייצוג הולם לנשים במכללה. המכללה תזכה בתקצוב ע"ס 200,000 ₪ לשנת הלימודים תשפ"ה
פרופ' אליגון-דר: "אין בכוונתנו לנוח על זרי הדפנה, אלא להמשיך לחתור לסביבה אקדמית הוגנת בה הישגים מדעיים וקידום הם פרי של כשרון והשקעה, ולא מותנים במגדר או במשתנים בלתי רלבנטיים אחרים".
ועדת ההיגוי לקידום הוגנות מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה, שפועלת מטעם מל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) ו-ות"ת (הוועדה לתכנון ולתקצוב), סיימה לאחרונה את הערכת ביצועי המוסדות במסגרת תכנית מדד "קו המשווה" לשנים תשפ"ב-תשפ"ג. המדד, שנועד לקדם שוויון מגדרי במוסדות להשכלה גבוהה, כולל בתוכו תמיכה כספית למוסדות העומדים ביעדים המגדריים שהציבו. בין המוסדות שזכו לדירוג הגבוה ביותר ברמה A נמצאת המכללה האקדמית ספיר, שההערכה לגבי פעולתה לקידום הוגנות מגדרית הייתה חיובית.

מדד "קו המשווה" הוא תכנית של הות"ת לתמיכה מבוססת תפוקות לקידום הוגנות מגדרית במוסדות להשכלה גבוהה המתוקצבים ע"י ות"ת לשנים תשפ"א-תשפ"ה. המדד מאפשר מדידה והערכה עצמית של הוגנות מגדרית שמשמשת את המוסדות האקדמיים המתוקצבים בישראל. המדד מתייחס לשיפור תהליכי פנים-מוסדי, תוך הצבת תנאי סף למוסדות, שבלעדיהם לא יוכל המוסד להיות זכאי לתקצוב במסגרת התכנית. מדד "קו המשווה" מציב מטרה להשוות בטווח הארוך את שיעור הנשים בסגל האקדמי לדרגותיו לשיעורן באוכלוסייה, קרי שוויון מגדרי פריטטי. כל אחד מן המוסדות שמשתתפים בתוכנית נדרש לגבש תכנית אסטרטגית וכן יעדים ואבני דרך שיקדמו אותו אל עבר המטרה של שוויון מגדרי פריטטי.
לאחר בחינת דיווחי אבן הדרך שהוגשו על ידי המוסדות, הוועדה דירגה את המוסדות לפי קריטריונים ברורים של עמידה ביעדים שנקבעו. הדירוג נעשה על פי סולם A, B ו-C כשהדירוגA מציין עמידה מלאה ביעדים, B עמידה חלקית, וC- חוסר עמידה ביעדים.
במכתב שנשלח על ידי המועצה להשכלה גבוהה למכללה האקדמית ספיר, צוין כי הוועדה התרשמה שהמכללה פועלת באופן רציני לטובת קידום הוגנות מגדרית ומקדישה מאמץ לשם עמידה ביעדי התכנית. כמו כן, ציינו: "הוועדה מצאה כי דיווחי המכללה עולים בקנה אחד עם היעדים שהוצבו על ידה במסגרת התכנית האסטרטגית שהגישה, כפי שאושרה ע"י ועדת ההיגוי, והיא מברכת על העלייה בשיעור הנשים בסגל הבכיר ובסעיפי הקליטות".
עוד הוסיפו: "הוועדה התרשמה מהמאמץ הרציני של המכללה לעמוד ביעדים שהציבה לעצמה, במיוחד בשיפור שיעור הנשים בסגל הבכיר ובקליטת נשים לתפקידים אקדמיים. המכללה זכתה לשבחים גם על העלייה בשיעור הנשים בתפקידים בכירים". בנוסף, הוועדה ציינה את הצורך בהמשך מאמצים לשיפור נוסף, ובפרט להגדיל את מספר הנשים בדרגת מרצה ולהקפיד על קיום סדנאות מנהיגות והכרה בהטיות מגדריות.

בהתאם להמלצות ועדת ההיגוי, המכללה האקדמית ספיר תזכה בתקצוב בסך 200,000 ש"ח לשנת הלימודים תשפ"ה. התמיכה התקציבית במוסדות תתעדכן בשנה הבאה על פי הישגיהם והעמידה ביעדים לשנת תשפ"ד.
פרופ' אורנה אליגון-דר, דיקנית להוגנות מגדרית, שוויון ומגוון וחברת סגל בבית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר, מציינת: "אני גאה בכך שהעמל הרב לקידום שוויון מגדרי במכללה כיום נושא פרי. הנציבות להוגנות מגדרית במכללה האקדמית ספיר ערכה פעילות מקיפה להעלאת שיעור הנשים בסגל הבכיר, ולצמצום פערים מגדריים בהליכי הקידום האקדמי. הפעילות שלנו בשנים האחרונות נערכה בשיתוף פעולה עם ההנהלה ועם חברות סגל שהובילו פעילויות כגון: פרויקט מנטורינג, מרתוני כתיבה, סדנאות וימי עיון. אין בכוונתנו לנוח על זרי הדפנה, אלא להמשיך לחתור לסביבה אקדמית הוגנת בה הישגים מדעיים וקידום הם פרי של כשרון והשקעה, ולא מותנים במגדר או במשתנים בלתי רלבנטיים אחרים".