בקיץ שבו ילדים וילדות מחפשים חוויות משמעותיות, שתי נערות מבאר שבע- אגם דמרי (13) ובת דודתה אור דמרי (12), יזמו חוג אפייה במסגרת מיזם "חושבים עושים" של ICL שזכה להיענות מרשימה. השתיים מהוות דוגמה מעוררת השראה ליזמות צעירה ולמעורבות קהילתית.
החוג הוקם במסגרת מיזם "חושבים עושים" של חברת ICL– מודל קהילתי חדשני, שצמח לפני כעשור כחלק מהעשייה הענפה של החברה ועובדיה למען קהילות הדרום. המיזם נועד לאפשר לתושבי האזור להוביל יוזמות מתוך השטח, בהתאם לצרכים שעלו מהקהילה עצמה. רעיונות מקומיים, כמו זה של אגם ואור, זוכים לליווי, מימון ותמיכה, והופכים במהרה לפעילויות שמשפיעות על המציאות המקומית, לפעמים גם הרבה מעבר למה שתוכנן.
החוג נפתח בתחילת הקיץ וזכה להיענות מיידית. "החוג פורסם בעזרת חברת כיוונים וכל המקומות נתפסו בתוך דקות," מספרת אגם דמרי, בת 13 מבאר שבע. "הורים רבים ביקשו להרחיב את הפעילות." כעת, לאחר ארבעה מפגשים מוצלחים בשכונת פלח, תיפתח קבוצת חדשה בשכונת נווה נוי.
אגם, תלמידת כיתת נחשון למצוינות במקיף ו', עוסקת באפייה מגיל צעיר. היא השתתפה בקורסים וסדנאות, ואף פתחה עסק קטן למכירת עוגיות. אור, בת דודתה הצעירה, בת ה־12, לומדת בבית ספר יסודי בעיר, ושותפה מלאה לתכנון ולהדרכה. יחד הן משלבות תשוקה אמיתית לאפייה עם רצון להעניק, ללמד וליצור.
את אהבתה לאפייה רכשה אגם מגיל צעיר: "אני מתעסקת בעולם האפייה מאז שאני זוכרת את עצמי. הלכתי לסדנאות, עשיתי קורסים ואפילו מכרתי מאפים תקופה קצרה, היה לי מיני־עסק." לצד העיסוק באפייה, השתתפה בתוכנית "דה וינצ׳י" באוניברסיטת בן גוריון, במסגרתה למדה כימיה, שוק הון, רפואה, אסטרונומיה וחלל.
כשהתאפשר לה להגיש רעיון לפעילות קיץ דרך "חושבים עושים" בתמיכת ICL, היא קפצה על ההזדמנות ביחד עם בת דודתה- אור, ״החלטנו לאחד כוחות. כל אחת מביאה איתה משהו משלה״ סיפרה אגם.
החוג כלל ארבעה מפגשים שנערכו בימי שני. בתחילתם קיבלה כל משתתפת ערכה אישית: כלי מדידה, ציוד אפייה וחוברת מתכונים. המשתתפות, בנות 7 עד 10, צורפו גם לקבוצת וואטסאפ, שבה הן שיתפו, שאלו שאלות ושמרו על קשר גם בין המפגשים.
הקבוצות נבנו מראש וכללו ילדות משכונת פלח. "יש אחיות, יש חברות, ויש כאלה שלא הכירו וניסינו לחבר ביניהן. חשוב לנו לא רק ללמד מתכון, אלא גם לייצר חוויה קבוצתית, חמה ומכילה" מספרת אגם.
כבר השבוע נפתחה קבוצה נוספת בשכונת נווה נוי. בעתיד הן מתכננות לפתוח קבוצות נוספות ולהתמקד בתחומים חדשים כמו קינוחים ללא גלוטן או אפייה בריאה.
היוזמה של אגם ואור היא דוגמה נהדרת לשיתוף פעולה שנולד מהקהילה ומשרת את הקהילה. מיזם "חושבים עושים" מוכיח פעם נוספת כיצד חיבור נכון בין רעיון מקומי לבין תמיכה נכונה יכול להניע שינוי של ממש.