במאוחדת מחוז דרום מזהים עלייה בהתחסנות נגד שפעת, אך שיעור המתחסנים עדיין נמוך משנה שעברה

במאוחדת מחוז דרום מזהים עלייה בהתחסנות נגד שפעת, אך שיעור המתחסנים עדיין נמוך משנה שעברה

תחלואת השפעת בישראל

על רקע פתיחת עונת השפעת מוקדם מהצפוי העלייה בתחלואה במיוחד בקרב ילדים, והירידה בהתחסנות, במאוחדת קוראים לציבור להגיע להתחסן בהקדם.

עונת השפעת השנה החלה מוקדם מן הרגיל, והתחלואה במיוחד בקרב ילדים גבוהה משמעותית בהשוואה לשנה שעברה. לפי נתוני משרד הבריאות, מספר הילדים החולים גבוה פי 6 לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, דווח על מותם המצער של שלושה פעוטות מסיבוכי שפעת. לפי נתוני מאוחדת מחוז דרום, המערכת החורפית שהגיעה השבוע עודדה רבים להגיע להתחסן, אך שיעור ההתחסנות הכולל עדיין נמוך ביחס לשנה שעברה.

במחוז דרום במאוחדת התחסנו עד כה 12.3% מהמבוטחים נגד שפעת. בקרב אוכלוסיות הסיכון נרשמו שיעורים גבוהים יותר: 67.3% מאושפזי בית, 47.4% מרותקי בית, 41.5% מבני 65+, 30.3% חולים כרוניים ו־26.1% נשים בהיריון. לשם השוואה, בתקופה המקבילה אשתקד עמד שיעור ההתחסנות במחוז על 14.2%. הירידה מוסברת בין היתר בכך שהחורף איחר להגיע ויצר תחושת שאננות, אך במאוחדת מדגישים כי אסור להקל ראש ויש להתחסן בהקדם כדי למנוע תחלואה וסיבוכים.

"החורף עדיין לא בשיאו, אבל השפעת כבר כאן עם קצב תחלואה שאנחנו לא רואים כל שנה", מסבירה רויטל תורג'מן, האחות המחוזית במחוז דרום במאוחדת. "הזן הדומיננטי השנה הוא זן A, שנכלל בתרכיב החיסון העונתי והוא זה שגורם לתחלואה קשה ולסיבוכים משמעותיים. האוכלוסיות שנפגעות ממנו בצורה בולטת יותר הן ילדים ותינוקות, מבוגרים מעל גיל 65, נשים בהריון וחולים כרוניים. אצל קבוצות אלו המחלה עלולה להתפתח במהירות ולדרוש טיפול רפואי מיידי".

"דווקא בגלל עוצמת התחלואה השנה, יש חשיבות מכרעת להתחסנות. החיסון הוא הכלי היעיל ביותר שיש לנו היום כדי להפחית תחלואה קשה ולמנוע את סיבוכי המחלה", אומרת תורג'מן.  "גם מי שיחלה לאחר החיסון צפוי לעבור את המחלה בצורה קלה יותר. הפרופיל הבטיחותי של החיסון גבוה והוא ללא תופעות לוואי וללא עלות, זמין ונגיש בכלל המרפאות הפרוסות ברחבי הארץ וללא צורך בהפניית רופא. חשוב לזכור שההגנה מתפתחת רק כעבור כשבוע עד עשרה ימים, ולכן דחיית ההתחסנות משאירה את הציבור חשוף דווקא בתקופה שבה התחלואה ממשיכה לעלות. חיסון שפעת מציל חיים. ככל שיותר אנשים יתחסנו, נוכל לצמצם את התחלואה ולהגן על הבריאות של כולנו" .

החיסון מומלץ לכלל האוכלוסייה מגיל 6 חודשים ומעלה. עם זאת, יש חשיבות עליונה להתחסנות של קבוצות הסיכון, הכוללות: בני 65 ומעלה, ילדים עד גיל 5, נשים בהיריון, אנשים עם מחלות כרוניות (כגון סוכרת, מחלות לב, ריאות ומערכת החיסון). מבוטחים המתאימים לקבלת חיסון נגד דלקת ריאות (פנאומוקוק) מוזמנים להתחסן גם נגדה, בהתאם להמלצות הצוות הרפואי, להגברת ההגנה בחורף.

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עוד פרויקט חברתי בהפעלת עמותת "יחדיו": חנוכת מרכז "אלומה" בבאר-שבע
בטקס חגיגי ומרגש נחנך היום (יום שני ה-26.6) מרכז "אלומה"...
בטקס חגיגי בהשתתפות ראש המועצה תמיר עידאן : נחנך מחדש מרכז היום "חושן" בשדות נגב
בטקס חגיגי ומרגש בהשתתפותו של ראש מועצת שדות נגב תמיר...
כוהנת סדנאות הבישול לילדים תמי סירקיס מגיעה לקניותר: במסגרת אירועי ינואר יערכו סדנאות בישול, מופעים עם כוכבי הילדים, סדנאות יצירה, הפנינג ספורטיבי וחגיגות ט”ו בשבט חג האילנות. בעופר קניותר נס ציונה - כניסה חופשית
במהלך חודש ינואר מציע קניון עופר קניותר בנס ציונה, מקבוצת...
חילוץ במעלה אשמדאי
מתנדבי יחידת חילוץ ערבה שהוזעקו בתשע בערב השבוע, חילצו ג'יפאי בן...
קרדיט צילומים: מאוחדת
במאוחדת מחוז דרום מזהים עלייה בהתחסנות נגד שפעת, אך שיעור המתחסנים עדיין נמוך משנה שעברה
תחלואת השפעת בישראל על רקע פתיחת עונת השפעת מוקדם מהצפוי העלייה...
טורניר פוצ'יוולי באילת - הנצחה לזכר דור מלכה ז"ל שבת, 15 בנובמבר 2025 חוף הים מול מלון רויאל ביץ', אילת
העיר אילת תארח סוף שבוע מיוחד של טורניר פוצ'יוולי המוקדש...
איחוד הצלה ערכו בדיקות רפואיות במרכז יום "משמרות" בירוחם וגילו ממצא שהציל חיים
במסגרת חודש האזרח הוותיק, ניידת איחוד הצלה הגיעה למרכז היום...
הד"ר אסתר לוצאטו מאשימה את ממשלת ישראל בהזנחה פושעת של סורוקה ושל בריאות תושבי הנגב
בפניה אל חברי כנסת, שרים ואף לראש הממשלה בנימין נתניהו...
"זו הייתה פרידה קצרה נורא כי לא רציתי להיקשר יותר מדי לעוברית שלי"
חודש המודעות ללידות שקטות מצוין מדי שנה בחודש אוקטובר. אופיר...
חדש באשקלון - בלי תור, בלי המתנה: שירות חדש במכבי לאיסוף תרופות ומוצרי פארם
רשת בתי המרקחת ׳מכבי פארם׳ מבית מכבי שירותי בריאות, החלה...
דילוג לתוכן