בדיקות שמיעה – מתי אנחנו צריכים ללכת אליהן

בדיקות שמיעה – מתי אנחנו צריכים ללכת אליהן

כשאנחנו תינוקות או ילדים קטנים, אז ההורים שלנו לוקחים אותנו לבדיקות שמיעה תקופתיות בשביל לוודא שאנחנו שומעים בצורה תקינה ואנחנו לא צריכים להתמודד עם בעיות שמיעה כאלה ואחרות. על פי רוב הבדיקות נגמרות כשמגיעים לגן חובה או לכיתה א', אז כבר לדעת אם הילד שומע טוב או לא.

כעת עולה השאלה, מתי נצטרך לפנות שוב אל בדיקות שמיעה בשביל לוודא מה מצבנו, האם יש לנו צורך בכך או שמא אנחנו יכולים לזהות בעצמנו ירידה בשמיעה ולהגיע ישר אל מכון בשביל לרכוש מכשיר שמיעה.

למען האמת, הרבה פעמים זה בכלל לא יהיה קשור אלינו, יותר נכון לומר שאנחנו לא נהיה אלה שנשים לב לכך. להבדיל נניח מראייה, אז אנחנו יכולים לשים לב שאנחנו לא רואים טוב יותר מאשר גורמים אחרים, הרי שבשמיעה הרבה פעמים, יהיו אלה דווקא בני משפחה, חברים או מכרים, שיוכלו להעיד שאנחנו לא שומעים טוב. למשל, אם אנחנו משתתפים בשיחות וכל שנייה שואלים "מה?" או לחילופין, כשאנחנו מעלים את הווליום של הטלוויזיה או מערכת סטריאו, לרמה גבוהה מאחר ואנחנו לא שומעים טוב.

לפני שנסביר מתי אנחנו ניגש אל בדיקות שמיעה, חשוב לומר, שגם ילדים מופנים אל בדיקות כאלה, הרבה פעמים בגלל סימנים שמגלים המורים או הסביבה הקרובה אליהם. אצל ילדים הסימנים יכולים להיות יותר בולטים, מאחר והם מגלים סימני עצבנות, אי נוחות, חוסר ריכוז ועוד. יש מי שסבור שמצבים כאלה מתרחשים בגלל תופעה של הפרעת קשב וריכוז, אך לא פעם זה קורה בגלל בעיות שמיעה שמונעות מהם לשמוע את דברי המורים וגורם להם להרגיש מאוד לא נוח.

מתי ניגשים אל בדיקות שמיעה

כאמור, הסימן הראשון שאנחנו צריכים ללכת אל בדיקות שמיעה הוא, כשאנחנו מרגישים אי נוחות בסביבת אנשים מאחר ואנחנו לא שומעים אותם. אנחנו יכולים לשים לב לזה כשאנחנו לא שומעים מה הם אומרים, אנחנו יכולים לשים לב לזה כשאנחנו מדברים בקול רם, ובמצבים נוספים שמונעים מאיתנו להשתתף בשיחה בצורה רגילה.

הסימן השני, הוא כשאנחנו לא שומעים רעשים וקולות סביבתיים, זה יכול להיות הקריין ברדיו או בטלוויזיה, ואלה יכולים להיות קולות הרבה יותר בולטים ורועשים, צפצוף של מכונית, מערכת כריזה ועוד. כאן אנחנו מדברים על מצבים שהם לא רק אינם נעימים, הם גם מאוד לא בטיחותיים, הרי אם אנחנו צריכים לנהוג ואנחנו לא יכולים לשמוע קולות צופרים של כלי רכב, זה יכול להיות מאוד בעייתי עבורנו.

הסימן השלישי הוא, כשאנחנו מרגישים כמין שקט, תחושה בה אנחנו מנותקים מכל מה שקורה מסביב, הרבה פעמים מצב של ירידה בשמיעה משפיע גם על היבטים אחרים בחיים שלנו, כולל מצב נפשי. אחת הדרכים לבדוק זאת היא באמצעות בדיקות שמיעה.

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קיץ של אטרקציות בחינם לכל המשפחה: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
קיץ של כייף לכל המשפחה בקניותר: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר, הכניסה חופשית – ללא עלות
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
פלאנט באר שבע חוזר לפעול – הקולנוע של הדרום נפתח מחדש
לאחר הפסקה בעקבות ימי הלחימה האחרונים מול איראן, נפתח היום...
שואבי אבק מתקדמים לבית
בימינו, כאשר הטכנולוגיה מביאה עמה חידושים מעוררי השראה כמעט לכל...
"בלי מבוכה ועם הרבה הומור" חוקרות מ-SCE פיתחו אפליקציה שתעזור לנשים להתמודד עם אחת הבעיות שבדרך כלל לא מדברים עליה
אחת מכל שלוש נשים סובלת מדליפת שתן, אחרי לידה, עם...
סודות לשדרוג חווית השינה בבית
שינה איכותית היא המפתח לאורח חיים בריא, ואינה תלויה רק...
חג השבועות בישפרו עד הלום: חמישה ימים של חוויות, תרבות וקניות לכל המשפחה
קניון ישפרו עד הלום יוצא בחגיגה ישראלית צבעונית במיוחד לרגל...
שותפים לאיכות: מפעל סודה סטרים פותח שעריו בפני מובילי האיכות בישראל
במסגרת שבוע האיכות 2025: חברי האיגוד הישראלי לאיכות ביקרו במפעל...
חוגגים שבועות בערבה התיכונה גבינות מקומיות, טעימות דבש, ארוחות חלביות עם ירקות הערבה, תצפית כוכבים, סדנאות יצירה ועוד
תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מציעה בחג השבועות 2025- חג...
קניוני עופר במבצע משתלם במיוחד: רוכשים ב - 100 ₪ ומעלה באחד מ 18 קניוני עופר ברחבי הארץ ומקבלים 50 ₪ הנחה
לרגל המבצע יעלה קמפיין בכיכובה של הפריזנטורית עדי אשכנזי בהשקעה...
דילוג לתוכן