תאונת עבודה היא תמיד אירוע מטלטל. לפגיעה הפיזית נלווית בדרך כלל גם פגיעה נפשית, בגלל שגם כשעובדים בעבודה שנחשבת למסוכנת, עדיין כל עובד וכל עובדת מרגישים מוגנים במקום שאליו הם מגיעים מדי יום. בנוסף עלול להיווצר נזק כלכלי חמור ולטווח ארוך. לכן חשוב למצוא עורך דין תאונות עבודה, כלומר עורך דין שכבר צבר ניסיון בסיוע למי שנפגעו בתאונות כאלה.
סיוע בקבלת קצבה מהביטוח הלאומי
מרכיב אחד בשירות של עורכי דין לנזקי גוף שמטפלים בתאונות עבודה הוא סיוע בהתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי. בשלב ראשון תוגש תביעה לדמי פגיעה – תביעה שמהותה כיסוי הפסדי שכר במשך עד 91 ימים. כבר בשלב זה חשוב להגיש באופן מסודר את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים, ובפרט תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה או דוח מחדר מיון (או שחרור מאשפוז בבית חולים).
אם הפגיעה בעבודה השאירה נזק ארוך טווח, תוגש תביעה לקבלת גמלת נכות. הגמלה יכולה להיות קצבה חודשית קבועה לפרק זמן מסוים או לצמיתות, או מענק חד-פעמי. כדי לקבל את הפיצוי המקסימלי, נדרשות חוות דעת רפואיות המעידות על היקף הנזק, וזוהי פעולה חשובה אחת שמבצע עבורכם עורך דין נזיקין תל אביב שמכיר רופאים מומחים בכל תחום. בנוסף עורך הדין מוסמך להופיע ביחד אתכם בפני הוועדה הרפואית וגם לענות בשמכם על כל שאלה. שכר הטרחה הוא בעיקר אחוזים מתוך הגמלה הכוללת שתקבלו.
הגשת תביעה נגד המעסיק
עורכי דין לנזקי גוף מגישים גם תביעה כנגד המעסיק, וזאת במקרים שבהם התאונה היא תוצאה של רשלנות שלו. תביעה כזו תפרט את כל סוגי הנזקים בשל התאונה, גם הפיזיים, גם הנפשיים וגם הכלכליים (תשלום עבור טיפולים, תרופות, התאמות דיור ועוד, וכן הפסדי שכר בעבר ובעתיד). בנוסף התביעה תכלול פירוט של הנסיבות שבהן התרחשה התאונה, כדי להוכיח שאכן מדובר ברשלנות. הסכומים שיקבל העובד שנפגע מהביטוח הלאומי אמנם מקוזזים מהסכום שאותו יקבל מחברת הביטוח של המעסיק, אבל גם כך מומלץ להגיש גם את התביעה השנייה.
גוהר את גוהר – משרד עורכי דין הוא משרד בוטיק עם מומחיות בתחום דיני הנזיקין ובפרט הצטבר בו ניסיון רב בסיוע לנפגעי תאונות עבודה.