תלמידי המגנט מבשלים בריאות וקהילתיות

תלמידי המגנט מבשלים בריאות וקהילתיות
קרדיט צילום דוברות העירייה

פרויקט חינוכי-ערכי באופקים מחבר בין בישול בריא לתרומה לקהילה

פרויקט ייחודי של מינהל החינוך העירוני בשיתוף מחלקת הספורט של חברת "אופקטיבי", מתקיים בימים אלו במרכז הנוער המגנט באופקים – ובמרכזו: קידום אורח חיים בריא בקרב בני נוער, לצד חיזוק תחושת האחריות והמעורבות החברתית.

במסגרת התכנית, משתתפים תלמידי כיתות ח’ וט’ בסדנת בישול בריא המשלבת למידה תאורטית עם עבודה מעשית במטבח הקהילתי של המרכז. התלמידים לומדים להכין מאכלים אהובים ומוכרים – אבל בגרסה בריאה יותר, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים ובריאים כמו ירקות מגוונים, קמחים מלאים, גבינות רזות, טופו ושיבולת שועל.

קרדיט צילום דוברות העירייה

מעבר למיומנויות הבישול, הסדנה חושפת את בני הנוער לעולמות חדשים של תזונה נכונה, מעודדת סקרנות קולינרית ומקנה ידע מעשי על אבות המזון, שילוב רכיבים תזונתיים והבחירות הנכונות שניתן לבצע גם בגיל צעיר.

כחלק מתפיסת פעילות מרכז המגנט, בכל אחת מהסדנאות במרכז מתקיים בסיומה "אירוע שיא" קהילתי – בו בוחרים התלמידים לתרום חזרה לקהילה. הפעם, יגישו תלמידי הסדנה מנות בריאות מעשה ידיהם לעובדי מינהל החינוך, ויחשפו בפניהם את התהליך שעברו ואת השינוי שעברו במהלך הסדנה.

בהמשך, צפויים אירועים נוספים בהם יבשלו המשתתפים עבור קהלי יעד מגוונים: חיילים בשיקום, משפחות שכולות, קשישים, ילדים בגנים ועוד – כחלק מתפיסה חינוכית כוללת השמה דגש על חיבור עמוק בין עשייה ערכית, בריאות, קהילה ונתינה.

ראש העיר, איציק דנינו: "התכנית הזו היא דוגמה מצוינת לאיך מחנכים למצוינות – לא רק דרך ציונים, אלא דרך ערכים, סקרנות, בריאות ותרומה. אני מברך את מינהל החינוך, מחלקת הספורט, מרכז המגנט ואת כל השותפים על ההובלה. זו הדרך שבה אנחנו יוצרים דור צעיר חזק, סקרן ובריא – בגוף ובנפש".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים חוגגת פתיחה חגיגית למתחם GT CENTER החדש: עוד צעד משמעותי בצמיחתה של העיר
אתמול (שלישי), נחנך באירוע חגיגי מתחם GT CENTER החדש באופקים...
צה"ל הציג את תחקיר השבעה באוקטובר בעיר אופקים
ביום מרגש וכואב של חשבון נפש והוקרה לגיבורים שהגנו על...
504427430_10234993208507606_2744470548908413302_n
צה"ל הציג את תחקיר השבעה באוקטובר בעיר אופקים
ביום מרגש וכואב של חשבון נפש והוקרה לגיבורים שהגנו על...
קרדיט צילום: מחלקת הספורט והבריאות, חברת אופקטיבי
אופקים מציינת את יום העישון הבינלאומי 2025
מאות תלמידים ותושבים לקחו חלק ביום עיון, עמדות הסברה ויוזמות...
קרית מלאכי, קרית גת, ערד, אופקים, דימונה, ירוחם ונתיבות יאתרו תלמידים מצטיינים ומחוננים לקבלת מלגה ייחודית
"מלגת היהלום" של יאסא – לתלמידים מחוננים ומצטיינים מהפריפריה לצמצום...
קרדיט צילום דוברות העירייה
תלמידי המגנט מבשלים בריאות וקהילתיות
פרויקט חינוכי-ערכי באופקים מחבר בין בישול בריא לתרומה לקהילה פרויקט ייחודי...
פסטיבל מדרום 2025 באופקים: חגיגת תרבות מקומית בין עבר, הווה ועתיד
מאות משתתפים, שלושה ימי מופעים, סדנאות ומיצגים – והיום השיא...
אופקים חוגגת עצמאות ויום ירושלים במופע מרגש עם מיטב האמנים
אירועי יום העצמאות שהיו אמורים להתקיים ונדחו ברחבי המדינה עקב...
משאיות האוכל הראשונות החלו לפעול באופקים: חוויית קולינריה חדשה לתושבי העיר
השבוע החלו לפעול באופקים משאיות האוכל (פודטראקים) הראשונות, במסגרת יוזמת...
אלפי תושבים חדשים הצטרפו לאופקים בשנת 2024
סיכום שנתי מגלה כי למעלה מ-1,000 משפחות חדשות הצטרפו לעיר...
דילוג לתוכן