תחילתה של ליגה חדשה בכדורסל – לנערות דתיות

תחילתה של ליגה חדשה בכדורסל – לנערות דתיות

השבוע החלה להתאמן קבוצת הכדורסל החדשה של נוער דב"ש (דתיים באר שבע) של בית מוריה. הקבוצה, המורכבת מבנות דתיות בכיתות ט'-יא' הגיעו לראשונה לאולם הספורט רננות בעיר לאימון ראשון. זו הקבוצה הראשונה מסוגה בארץ ובבית מוריה מדברים כבר על הקמת ליגה ארצית חדשה לנערות דתיות.

לאחר שחיפשו פעילות פנאי איכותית, ביקשו קבוצת נערות דתיות מתנועת דב"ש בבאר שבע להקים קבוצת כדורסל. עמותת בית מוריה, המנהלת את נוער דב"ש, החליטה לקדם את הרעיון וכך נוצרה קבוצת הכדורסל הראשונה לנערות דתיות. השבוע היה להן את האימון הראשון.

הבנות בישיבה משותפת החליטו על מספר חוקים כלליים כמו לדוגמה – אסורה הכניסה לגברים למשחקים וזאת כדי למנוע מצב של בעיות צניעות וכדי שהבנות יוכלו לשחק ולהתאמן בלי לחץ חיצוני. בנוסף הבנות קבעו את קוד הלבוש משום שעד עתה שום קבוצה לא התבקשה לתת את הדעת על נושא הלבוש לנערות דתיות.

בבית מוריה מאמינים כי זהו צעד ראשון לכיוון ליגה ארצית לנערות דתיות: "כיום אין מסגרות מסודרות לאימוני כדורסל לבנות דתיות" סיפר אלירן נחום, רכז נוער דב"ש בבית מוריה. "המטרה שלנו היא לנסות לקדם ולדחוף להקמת קבוצות נוספות בדרום ולאחר מכן בכל הארץ. כך נוכל לקיים ליגה חדשה עבור הנשים הצעירות שרוצות להתאמן ולשחק באחד המשחקים הפופולריים בעולם".

הילה שמסיאן, משתתפת בקבוצה סיפרה כי: "האימון היה מאוד משמעותי בשבילי. חידשו לי דברים חשובים והייתה אווירה טובה ומהנה. אני חושבת שזו חוויה מאוד מעצימה וחשובה גם לביטחון עצמי וגם לכושר בריא". חברתה לקבוצה, ליאורה פז הוסיפה: "הקבוצה שלנו נותנת מקום לכל אחת ומאפשרת לנו להתאמן ולרכוש כישורים של עבודת צוות בצורה מקצועית ומשמעותית".

ציון חדד, מנכ"ל עמותת בית מוריה, ציין: "אנו גאים בפעילות נוער דב"ש ועל העצמאות שהנערות הפגינו בפיתוח וקיום הפעילות. חשוב להבין כי אימוני הכדורסל לנערות דתיות הוא לא עניין של מה בכך וכי זו פעילות מעשירה, מעצימה ומחזקת. אנו בבית מוריה מאמינים בערכים אלו ושמחים לקדם אותם בכל מסגרות הנוער שלנו".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הקרון של חוות נאות פותח שולחן לחגים
גבינות שמיוצרות בחווה, יינות ובירות מהאזור, מנות עם הרבה אופי...
הערעור נגד הביטוח הלאומי התקבל: הפגיעה בעיניים נגרמה מפתיחת כריות האוויר בתאונה
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעה שהוגשה...
מדרשת "באר" חנכה שלוחה חדשה באופקים
מדרשת "באר", הפועלת בליווי רשת אמית, ממשיכה להרחיב את פריסתה...
חבר כיתת הכוננות מעלומים שרץ מרתון שלם, מנציח את הגיבורים ומגייס כספים לילדי "שלוה"
פסטיבל הריצה Light Run Festival באר שבע יתקיים השנה בסימן...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
תשובת הניצחון של שדרות: גידול במספר התלמידים וכנס התעוררות ענק בשלישי הקרוב לציון 30 שנה לישיבה הגדולה בישראל
בעיצומם של ימי הסליחות וכחודש לציון 3 שנים ל-7 באוקטובר,...
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
כללית רפואה משלימה באירוע השקה של מרפאת כללית להט"ב בבאר שבע
צוות כללית רפואה משלימה באר שבע השתתף ביריד בריאות ובהשקה...
שומרים על הקרקע הציבורית: הליך אכיפה נגד מבנה בלתי חוקי בקריית מלאכי
הרשות לאכיפה במקרקעין פעלה לאחרונה נגד מבנה שהוקם ללא היתר...
דילוג לתוכן