אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון המתקדם בפארק למיחזור והחינוך הסביבתי בנגב "דודאים".
בסנביץ', נשוי ליוליה ואב לשלושה ילדים, עלה לישראל בשנת 1997 מברית המועצות, קשר את גורלו עם אזור הדרום מיום הגעתו לארץ. בגיל 27 בחר להתגייס לצה"ל, יצא לקורס קצינים אותו סיים בהצטיינות, ושירת במשך כמעט שני עשורים בחיל הטכנולוגיה והאחזקה, רובם המכריע תחת פיקוד דרום.
לאחר שחרורו מצה"ל בדרגת רב-סרן בשנת 2017, עבר למגזר האזרחי ומילא שורה של תפקידי ניהול ותפעול בכירים, בהם מנהל תפעול במפעל "גל מרין", מנהל אזור בחברת הלוגיסטיקה "פליין קרגו" ומנהל מחלקות ייצור בחברת "תנובה".
בתפקידו החדש כמנהל מפעל המיון בדודאים, יתמקד בסנביץ' בהטמעת טכנולוגיות מתקדמות, אוטומציה, והגדלת אחוזי המיחזור והשבת החומרים מתוך הפסולת המגיעה לאתר.

סער חרזי, מנכ"ל BSE GROUP פארק המיחזור והחינוך הסביבתי דודאים:
"אנחנו שמחים ומברכים על הצטרפותו של אלכסנדר לצוות המוביל של דודאים. אלכסנדר מביא עמו שילוב יוצא דופן של פיקוד וניהול מתקדם מהמערכת הצבאית לצד ניסיון תפעולי מוכח בתעשייה האזרחית. הזיקה העמוקה שלו לנגב והיכולת שלו לחבר בין עבודה בשטח לבין חדשנות טכנולוגית הן בדיוק מה שנדרש כדי להמשיך ולהוביל את מפעל המיון בדודאים להישגים סביבתיים ותפעוליים פורצי דרך."
אלכסנדר בסנביץ' מנהל מפעל המיון בפארק למיחזור וחינוך סביבתי בנגב, דודאים:
"החיבור שלי לנגב הוא עמוק ונמשך כבר כמעט שלושה עשורים, הן ברמה האישית והן דרך השירות הצבאי. הובלת מפעל המיון בדודאים היא עבורי שליחות סביבתית ותפעולית ראשונה במעלה. האתגר המרכזי שלנו הוא להגדיל באופן משמעותי את שיעורי המיחזור באמצעות שילוב בין טכנולוגיה ואוטומציה לבין עבודת צוות מצוינת בשטח."