תדלוק נעים

תדלוק נעים
קרדיט צילום – באדיבות סטארט אפ נגב

עאישה אבו גאבר, בת 18 מרהט, מעוניינת לשים סוף לגניבת הדלק שמתרחשת לעיתים בעת שימוש במכשיר ה"דלקן" ברכבים. בימים אלו היא משתתפת במאיץ הטכנולוגי "סטארט אפ נגב", שם היא מפתחת יחד עם שותפיה שבב ואפליקציה שימנעו גניבת דלק

האפליקציה של עאישה
קרדיט צילום – באדיבות סטארט אפ נגב

הדלקן ממשיך להופיע בעוד ועוד רכבים ברחבי הארץ ואף בעולם. בעבר היו מקרי גניבת דלק רבים שהתבצעו באמצעות הדלקן, גניבות שהגיעו עד לכמויות של מאות ליטרים. אחת מהדרכים לגניבת דלק זו, היא פריצה לרכב בעל דלקן, גניבת הדלקן והתקנתו ברכב אחר. "מנתונים שפורסמו נמצא כי גניבת דלק שנעשתה בשנים האחרונות מצה"ל, עלתה לארגון כ-700 אלף שקל ולכן " סיפרה אבו גאבר.

אבו גאבר (18), סטודנטית לתואר ראשון בהנדסת חשמל ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הבינה שהעולם אליו היא מעוניינת להיכנס, הוא עולם היזמות. היא מעוניינת לצאת עם מיזם כחול לבן נוסף לדלקן הקיים. יחד עם שני חברי הצוות שלה, אביה, ומהנדס נוסף אליו היא חברה, היא עובדת על המוצר שלה IIR – Impose Innovation Refueling. מדובר בשבב חדשני לאכיפת תדלוק לצורך מניעת גניבת דלק בעת השימוש בדלקן.

את השבב יש להתקין על הדלקן ברכב והוא יהיה מסונכרן עם אפליקציה בטלפון הנייד. באמצעות האפליקציה תתקיים בקרה על תדירות התדלוק, מקום התדלוק ומידע על הרכב שתודלק, כך שידווח אוטומטית במקרה של מילוי דלק ברכב שאינו נועד לשימוש בדלקן. Lustzone.ch. מעבר לזה, תהיה בקרה שוטפת על קצב השימוש בדלק. כלומר, במידה והדלק יורד בקצב מהיר מידי, תתריע האפליקציה על חריגה בצריכת הדלק באופן שמעורר חשד לגניבת דלק.

האפליקציה של עאישה
קרדיט צילום – באדיבות סטארט אפ נגב

כיום משתתפת אבו גאבר בתוכנית "סטארט אפ נגב" המעודדת מנהיגות טכנולוגית בחברה הבדואית והיהודית, ומסייעת בחשיפת העולם הטכנולוגי בפני החברה כולה. המאיץ הינו יוזמה משותפת של חברת כיל, קרן יק"א, עמותת מ.ט.ע, משרד החקלאות, מכון טריגובוף, עמותת ארץעיר ומרכז יזמות ח"י בספיר, הגוף המפעיל הינו מונא חלל לשינוי. התוכנית מתקיימת  במרכז סוויץ' שבפארק התעסוקה עידן הנגב, והוא נועד ללוות ולספק כלים לפיתוח וקידום מיזמים ורעיונות מהשלב הראשוני ועד לפיתוחם בפועל. מטרת המאיץ לחשוף בפני צעירים את העולם הטכנולוגי והיזמי ולעודד העמקה בתחום.

ביום שלישי הקרוב (28.7.20) יתקיים DEMO DAY בו יוצגו כל המיזמים שפותחו במאיץ, כאשר לזוכים במקום הראשון יוענק מימון על סך 50,000 ₪, במקום השני 40,000 ₪ ובמקום השלישי 30,000 ₪. "כמובן שאנחנו שואפים לזכות במקום הראשון" מספרת אבו גאבר.

עאישה אבו גאבר: "חיפשתי במשך זמן רב חממה או חברה שתוביל את הרעיון שלי. דרך מודעה, הגעתי למאיץ "סטארט אפ נגב" בעידן הנגב, שאני מאוד מרוצה ממנו. האנשים שם מתייחסים לכולנו בצורה מדהימה, זמינים לכל מה שנצטרך ונרצה והם מביאים לנו את הסדנאות הכי רלוונטיות ומקצועיות שיש. מאחלת לכולם הצלחה ב- DEMO DAY".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן