תדלוק נעים

תדלוק נעים
קרדיט צילום – באדיבות סטארט אפ נגב

עאישה אבו גאבר, בת 18 מרהט, מעוניינת לשים סוף לגניבת הדלק שמתרחשת לעיתים בעת שימוש במכשיר ה"דלקן" ברכבים. בימים אלו היא משתתפת במאיץ הטכנולוגי "סטארט אפ נגב", שם היא מפתחת יחד עם שותפיה שבב ואפליקציה שימנעו גניבת דלק

האפליקציה של עאישה
קרדיט צילום – באדיבות סטארט אפ נגב

הדלקן ממשיך להופיע בעוד ועוד רכבים ברחבי הארץ ואף בעולם. בעבר היו מקרי גניבת דלק רבים שהתבצעו באמצעות הדלקן, גניבות שהגיעו עד לכמויות של מאות ליטרים. אחת מהדרכים לגניבת דלק זו, היא פריצה לרכב בעל דלקן, גניבת הדלקן והתקנתו ברכב אחר. "מנתונים שפורסמו נמצא כי גניבת דלק שנעשתה בשנים האחרונות מצה"ל, עלתה לארגון כ-700 אלף שקל ולכן " סיפרה אבו גאבר.

אבו גאבר (18), סטודנטית לתואר ראשון בהנדסת חשמל ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הבינה שהעולם אליו היא מעוניינת להיכנס, הוא עולם היזמות. היא מעוניינת לצאת עם מיזם כחול לבן נוסף לדלקן הקיים. יחד עם שני חברי הצוות שלה, אביה, ומהנדס נוסף אליו היא חברה, היא עובדת על המוצר שלה IIR – Impose Innovation Refueling. מדובר בשבב חדשני לאכיפת תדלוק לצורך מניעת גניבת דלק בעת השימוש בדלקן.

את השבב יש להתקין על הדלקן ברכב והוא יהיה מסונכרן עם אפליקציה בטלפון הנייד. באמצעות האפליקציה תתקיים בקרה על תדירות התדלוק, מקום התדלוק ומידע על הרכב שתודלק, כך שידווח אוטומטית במקרה של מילוי דלק ברכב שאינו נועד לשימוש בדלקן. Lustzone.ch. מעבר לזה, תהיה בקרה שוטפת על קצב השימוש בדלק. כלומר, במידה והדלק יורד בקצב מהיר מידי, תתריע האפליקציה על חריגה בצריכת הדלק באופן שמעורר חשד לגניבת דלק.

האפליקציה של עאישה
קרדיט צילום – באדיבות סטארט אפ נגב

כיום משתתפת אבו גאבר בתוכנית "סטארט אפ נגב" המעודדת מנהיגות טכנולוגית בחברה הבדואית והיהודית, ומסייעת בחשיפת העולם הטכנולוגי בפני החברה כולה. המאיץ הינו יוזמה משותפת של חברת כיל, קרן יק"א, עמותת מ.ט.ע, משרד החקלאות, מכון טריגובוף, עמותת ארץעיר ומרכז יזמות ח"י בספיר, הגוף המפעיל הינו מונא חלל לשינוי. התוכנית מתקיימת  במרכז סוויץ' שבפארק התעסוקה עידן הנגב, והוא נועד ללוות ולספק כלים לפיתוח וקידום מיזמים ורעיונות מהשלב הראשוני ועד לפיתוחם בפועל. מטרת המאיץ לחשוף בפני צעירים את העולם הטכנולוגי והיזמי ולעודד העמקה בתחום.

ביום שלישי הקרוב (28.7.20) יתקיים DEMO DAY בו יוצגו כל המיזמים שפותחו במאיץ, כאשר לזוכים במקום הראשון יוענק מימון על סך 50,000 ₪, במקום השני 40,000 ₪ ובמקום השלישי 30,000 ₪. "כמובן שאנחנו שואפים לזכות במקום הראשון" מספרת אבו גאבר.

עאישה אבו גאבר: "חיפשתי במשך זמן רב חממה או חברה שתוביל את הרעיון שלי. דרך מודעה, הגעתי למאיץ "סטארט אפ נגב" בעידן הנגב, שאני מאוד מרוצה ממנו. האנשים שם מתייחסים לכולנו בצורה מדהימה, זמינים לכל מה שנצטרך ונרצה והם מביאים לנו את הסדנאות הכי רלוונטיות ומקצועיות שיש. מאחלת לכולם הצלחה ב- DEMO DAY".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חיבוק תחת אש: אמית טכנולוגי באר שבע בביקורי בית
צוות בית החינוך אמית טכנולוגי באר שבע יצא השבוע למבצע...
המסע המרגש של מורי אמית שדרות אל בתי התלמידים
בזמן שמבצע "שאגת הארי" נמשך והלימודים מושבתים, צוות תיכון הבנים...
רגע של שמחה: חגיגת פורים צבעונית במרכז היום ''חושן'' בשדות נגב
רגע לפני מבצע ''שאגת הארי'' , מרכז היום ''חושן'' של...
רשות הטבע והגנים: פריחה נדירה באמצע המלחמה
פריחה מרהיבה, שלא נראית בכל שנה בארץ, צבעה השנה את...
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה - קרדיט-Photo by Lieve Ransijn on Unsplash
אירוח כפרי שינתק אתכם מהשגרה וימלא אתכם באנרגיות חדשות
במהלך השגרה הצפופה אין כמו לקחת חופש לניתוק טוטאלי מחיי...
מיגון אש פתרון הגנה מתקדם - קרדיט-Photo by Jakub Żerdzicki on Unsplash
מיגון אש: פתרון הגנה מתקדם שיגן על חיי אדם ורכוש ויעניק לכם שקט נפשי
כשמדובר בבטיחות של המבנה שלכם, הפער בין אירוע נקודתי לבין...
דרמה בדרכים: צוות טיפול נמרץ של מד״א יילד אישה בניידת טיפול נמרץ - ושניות לאחר הלידה התקבלה התרעת ירי טיל מאיראן
צוות ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום יילד הערב...
בין אזעקות - לידה מפתיעה בסמוך לתחנת אוטובוס בצומת עומר: פראמדיקית בת שירות לאומי במד״א שעשתה דרכה למשמרת סייעה ליולדת
אתמול (א׳) בשעה 06:07 התקבלה במוקד 101 של מד״א קריאה...
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
דילוג לתוכן