שני בתי ספר מהדרום בין המנצחים בתחרות הכימיה של מכון ויצמן

שני בתי ספר מהדרום בין המנצחים בתחרות הכימיה של מכון ויצמן
*בתמונה: יוחנן לוקר, יו"ר כיל; וישראל בר-יוסף, סגן נשיא לפיתוח משאבים במכון וייצמן *קרדיט צילום: אמיר יעקובי

נבחרו המנצחים בתחרות השנתית בפרויקט 'יש לנו כימיה'

המשותף למכון ויצמן למדע, כיל ומשרד החינוך – בין הזוכים בתי ספר מערד ובאר שבע

יוחנן לוקר, יו"ר דירקטוריון כיל: "הקשר בין כיל למכון ויצמן למדע הוא ארוך שנים ומקפל בתוכו את המהות שלנו – כימיה, תעשייה וסביבה. כיל רואה חשיבות גדולה בחינוך, והשקיעה בחינוך בשנה האחרונה מיליוני שקלים, ומקפידה לעשות זאת כל שנה. הטקס היום הוא עדות להצלחתם של המנהלים והמורים ובעיקר של התלמידים, והראייה לכך היא העבודות והתוצרים. ברכות לזוכים"

*בתמונה: יוחנן לוקר, יו"ר כיל; וישראל בר-יוסף, סגן נשיא לפיתוח משאבים במכון וייצמן
*קרדיט צילום: אמיר יעקובי

בטקס הגמר של פרויקט 'יש לנו כימיה', שנערך בשבוע שעבר (ג',13.3) במכון דוידסון למדע, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, זו השנה העשירית, הוכרזו המנצחים בחמשת הקטגוריות  בתחרות. בין הזוכים הגיעו למקומות הראשונים גם בתי ספר מערד ובאר שבע.

במסגרת הפרויקט נחשפים תלמידי תיכון ברחבי הארץ לעולם הכימיה ולנושאים הקשורים ביישומי הכימיה בחיי היום-יום והתעשייה, ויוצרים קשר ייחודי עם אנשים מהתעשייה הכימית ועם מומחים בהוראת הכימיה.

בשנה זו השתתפו בתחרות 520 תלמידים מכל רחבי הארץ, מתוכם 178 תלמידים עלו לגמר שנערך היום – בו נבחרו המנצחים בכל אחת מ-5 הקטגוריות של התחרות: כתבות, סרטונים, תצלומים, כרזות וחקר. גם לדרום הייתה נוכחות מרשימה באירוע. בין בתי הספר מהדרום שהגיעו לגמר: מקיף עומר, אורט ערד, מקיף ג', בית הספר אבוקרינאת ובית הספר עמית.

בקטגוריית החקר הגיעו למקום הראשון ירדן אוחנונה, רון קובנלנקו ודניאל באלק מתיכון אורט בערד, עם הפרויקט "הפקת אנרגיה משריפת פסולת ביתית". ממקיף ז' מבאר שבע הגיעו למקום השלישי בקטגוריית הכתבות התלמידים לביא פרידמן ושחף חיים עם הפרויקט "עד מתי פסולת כימית".

פרויקט "יש לנו כימיה" הוא פרי שיתוף פעולה ארוך שנים בין חברת כיל למכון ויצמן למדע, אליו הצטרף משרד החינוך. הפרויקט מאחד את המדעי והתעשייתי אל תוך אינטרס משותף – עידוד צעירים לבחור בלימודי הכימיה ובהמשך להשתלב בחברות תעשייתיות בענף, באקדמיה ובמקצועות הכימיים. התלמידים נחשפים למגוון רב של תחומים בהם עוסקת הכימיה, תוך למידה משמעותית ויצירת קשר עם מומחים בתחום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תחרות קולנער דרום: 'אין כמו הבית' – הסרט של תלמידי מקיף אמית שדרות זכה בפרס ציון לשבח
ברוח של תקווה והתחדשות, זכה סרט הגמר "אין כמו הבית"...
מאירים את הארץ יחד: אירועי חנוכה של קק"ל, בדרום הארץ, בסימן אחדות, תרבות ותקווה
קרן קימת לישראל מזמינה את הציבור הרחב לשורת אירועי חנוכה...
הפנינג ספורטיבי בחנוכה לבני/ות נוער: ספורט מוטורי נגיש לכולם, גם בני/ות נוער בני 14 ומעלה יכולים להשתתף במרוץ המכוניות ג’ימקאנה – במסלול המרוצים בערד
פתוח לקהל הרחב – ללא תשלום: 19.12.2025  התאחדות לנהיגה ספורטיבית, עיריית...
חוויה של רוק, קולנוע ואדרנלין דצמבר של רוקנרול בפלאנט באר שבע: להקת הרולינג סטונס על מסך ה־IMAX כפי שלא ראיתם מעולם
יום רביעי, 10 בדצמבר 2025, זהו תאריך שחובבי המוזיקה לא...
קרדיט צילום: דני מכליס
אות בן-גוריון הוענק לד"ר אסתר לוצאטו בטקס מרגש
במעמד מרגש, ובנוכחות בני משפחה, מכרים וחברים, הוענק לד"ר אסתר...
הבר בוניה - נפתחת בשוק העירוני המתחדש
ה"בר בוניה" הוא הפוד-טראק השני שמוצב בנקודה אסטרטגית בעיר, אחרי...
טעים, בריא ומקומי: חקלאות אורגנית במרכז העיצוב של הדרום
משק "פרידמן" מגיע היישר מהערבה למתחם "דיזיין פלוס" בבאר שבע...
השמים הם לא הגבול: תלמידי תיכון "רגר" משתתפים באולימפיאדת החלל ע"ש רמון
גם השנה מתקיימת אולימפיאדת החלל המופעלת באמצעות סוכנות החלל הישראלית...
נדרשת אסטרטגיה לאומית לפעולה במרחב הסייבר
כנס הסייבר הגדול של SCE ומערך הסייבר הלאומי  CYBER IN...
יפתח רמון, בנו של האסטרונאוט הישראלי אילן רמון בא להרצות לתמידי מקיף ג' התיכון שבו למד אביו
מפגש מרגש ומעורר השראה ציפה בשבוע שעבר לתלמידי מקיף ג'...
דילוג לתוכן