שני בתי ספר מהדרום בין המנצחים בתחרות הכימיה של מכון ויצמן

שני בתי ספר מהדרום בין המנצחים בתחרות הכימיה של מכון ויצמן
*בתמונה: יוחנן לוקר, יו"ר כיל; וישראל בר-יוסף, סגן נשיא לפיתוח משאבים במכון וייצמן *קרדיט צילום: אמיר יעקובי

נבחרו המנצחים בתחרות השנתית בפרויקט 'יש לנו כימיה'

המשותף למכון ויצמן למדע, כיל ומשרד החינוך – בין הזוכים בתי ספר מערד ובאר שבע

יוחנן לוקר, יו"ר דירקטוריון כיל: "הקשר בין כיל למכון ויצמן למדע הוא ארוך שנים ומקפל בתוכו את המהות שלנו – כימיה, תעשייה וסביבה. כיל רואה חשיבות גדולה בחינוך, והשקיעה בחינוך בשנה האחרונה מיליוני שקלים, ומקפידה לעשות זאת כל שנה. הטקס היום הוא עדות להצלחתם של המנהלים והמורים ובעיקר של התלמידים, והראייה לכך היא העבודות והתוצרים. ברכות לזוכים"

*בתמונה: יוחנן לוקר, יו"ר כיל; וישראל בר-יוסף, סגן נשיא לפיתוח משאבים במכון וייצמן
*קרדיט צילום: אמיר יעקובי

בטקס הגמר של פרויקט 'יש לנו כימיה', שנערך בשבוע שעבר (ג',13.3) במכון דוידסון למדע, הזרוע החינוכית של מכון ויצמן למדע, זו השנה העשירית, הוכרזו המנצחים בחמשת הקטגוריות  בתחרות. בין הזוכים הגיעו למקומות הראשונים גם בתי ספר מערד ובאר שבע.

במסגרת הפרויקט נחשפים תלמידי תיכון ברחבי הארץ לעולם הכימיה ולנושאים הקשורים ביישומי הכימיה בחיי היום-יום והתעשייה, ויוצרים קשר ייחודי עם אנשים מהתעשייה הכימית ועם מומחים בהוראת הכימיה.

בשנה זו השתתפו בתחרות 520 תלמידים מכל רחבי הארץ, מתוכם 178 תלמידים עלו לגמר שנערך היום – בו נבחרו המנצחים בכל אחת מ-5 הקטגוריות של התחרות: כתבות, סרטונים, תצלומים, כרזות וחקר. גם לדרום הייתה נוכחות מרשימה באירוע. בין בתי הספר מהדרום שהגיעו לגמר: מקיף עומר, אורט ערד, מקיף ג', בית הספר אבוקרינאת ובית הספר עמית.

בקטגוריית החקר הגיעו למקום הראשון ירדן אוחנונה, רון קובנלנקו ודניאל באלק מתיכון אורט בערד, עם הפרויקט "הפקת אנרגיה משריפת פסולת ביתית". ממקיף ז' מבאר שבע הגיעו למקום השלישי בקטגוריית הכתבות התלמידים לביא פרידמן ושחף חיים עם הפרויקט "עד מתי פסולת כימית".

פרויקט "יש לנו כימיה" הוא פרי שיתוף פעולה ארוך שנים בין חברת כיל למכון ויצמן למדע, אליו הצטרף משרד החינוך. הפרויקט מאחד את המדעי והתעשייתי אל תוך אינטרס משותף – עידוד צעירים לבחור בלימודי הכימיה ובהמשך להשתלב בחברות תעשייתיות בענף, באקדמיה ובמקצועות הכימיים. התלמידים נחשפים למגוון רב של תחומים בהם עוסקת הכימיה, תוך למידה משמעותית ויצירת קשר עם מומחים בתחום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן