שמן זית הוא ללא ספק אחד ממצרכי המזון הקדומים בהיסטוריה העממית. ברור לכולנו כי בתקופות העתיקות בהן לא היה ביד המדע המקומי באותו הזמן לייצר את קשת הטעמים והמינים המגוונת שאנו מייצרים כיום למאכל, מפאת חוסר ידע, חוסר מכונות, חוסר יכולות ומשאבים שונים או סיבות אחרות ומגוונות, מנעד המאכלים המקובלים היה לא רחב במיוחד, והתבסס בעיקר על יצירות מזון מתוך הטבע המצוי בסביבה- בעיקר על בסיס צמחים שונים, וכמובן ללא יבוא חוץ או פירות שאינם גדלים באזור מבחינה אקלימית או טכנית אחרת. בין שלל המוצרים הללו אין ספק שלשמן הזית היה מקום של כבוד במרבית האזורים בעולם, וכמובן באזור מדינת ישראל- ארץ ישראל הקדומה, הידועה בריבוי עצי זית עתיקים ומלאי עסיס. עד היום אנחנו מוצאים לא מעט מטעי זיתים בארץ ועונת המסיק היא בהחלט אינטנסיבית באזור, אבל מהו שמן זית הכי טוב בארץ שמתאים גם לשלל יעודים אחרים? יצאנו לחקור אחר עולם שמן הזית.
למה משמש שמן זית
שמן זית הוא בעצם הנוזל שנסחט מתוך פרי הזית. כידוע למרבית הפירות ישנו עסיס הממלא אותם במרקם העדין שלהם, ואותו ניתן לסחוט באופן כזה או אחר. חלק מן הפירות מציעים לנו מיץ וחלק קטן מהם מציעים נוזל שומני וסמיך שאנחנו רגילים לכנות בשם- שמן. באופן כללי כאשר ישאלו אותנו לשם מה אנחנו רוכשים שמן זית, בבקבוק או במיכל כזה או אחר, אנחנו כנראה נענה תשובה המשוייכת לאזור המטבח- למאכל, לתיבול, וכדומה. אין ספק שכמו בעבר גם היום שמן זית עדיין תופס את מקומו בשורת התבלינים ומצרכי הבישול, הוא משמש אותנו לטיגון, אפייה, בישול ועוד, כאשר טעמו הטבעי והעדין ויתרונותיו הבריאותיים מקנים לו חשיבות יתר מעל שמנים רבים אחרים שיש להם סיכונים בריאותיים שונים. רכישת מיכל שמן זית 18 ליטר תהיה פתרון הולם ונוח עבור מי שמעריך את היתרונות המשמעותיים הללו של שמן הזית. אבל לשמן זית היו בעבר עוד לא מעט תפקידים וגם היום ניתן ליישם אותם.
שמן זית לסיכה ולניקיון
היסטוריונים דנים לא מעט מה היה הסבון הראשון על הגלובוס, אבל אין ספק ששמנים הוו חלק נכבד מחומרי הקוסמטיקה והאסתטיקה בעולם הישן, למרבה הפלא, עד היום לא מעט סבוני יוקרה משלבים גם שמן זית, סבון שמן זית הוא בהחלט מוצר מדהים שגם אתם יכולים לנסות, מסתבר שתהנו ממנו. מוזמנים לנסות את חוות רעים ושמני זית מושלמים.