שכונת פארק הנחל בבאר שבע – השכונה הכי מתוכננת היום בישראל

שכונת פארק הנחל בבאר שבע – השכונה הכי מתוכננת היום בישראל
קרדיט לתמונות: באר שבע טאצ

בימים האחרונים שוקקים הכבישים סביב מחלף שרה. במקביל לעבודות להרחבתו של כביש 25 החלה הבניה בשכונת פארק הנחל. סימנים לכך אפשר היה כבר לראות בשטח מזה מספר חודשים. על המתחם בן ה 5300 דונמים פזורים דחפורים המסמנים את המגרשים השונים והאגם בן 90 הדונמים כבר החל להתמלא.

קרדיט לתמונות: באר שבע טאצ

כעת עלו על הקרקע הדחפורים של פרויקט הבניה הראשון והגדול בשכונה- באר שבע טאצ', זאת לאחר שיזמי הפרויקט מדווחים על הצלחה יוצאת דופן במכירות זאת לאחר שמכרו כבר כמעט מחצית מ 800 הדירות שיקיף הפרויקט.

שכונת פארק הנחל ממוקמת בכניסה הדרום מזרחית לעיר באר שבע (35 דקות ברכבת מתל-אביב ודקות ספורות מכביש 6). באזור התעסוקה עמק שרה מדרום ובכביש 40 "עוקף באר שבע" ממזרח. צפונית-מזרחית לצומת פלוגות.

קרדיט לתמונות: באר שבע טאצ
קרדיט לתמונות: באר שבע טאצ

הסכמי הגג עליהם חתמה עירית באר שבע מאפשרים לה להקים את השכונה כך שמבני הציבור והתשתיות יקדימו את האיכלוס.

פארק הנחל היא למעשה שכונה שהיא עיר – מדובר במתחם ענק שתושביו יהנו מכדונם שטח ירוק לכל בית אב. יש בו פארקים רחבים, ספורטק הגדול בארץ, מבני ציבור מטף ועד זקן ואת כל השירותים שהעיר מציעה ולמעשה היא אמורה לתפקד כעיר קטנה לכל דבר ועניין, עם כלל השירותים והמערכות הנדרשות שפועלים ממש בתוכה, עוד הרבה לפני מסירת הדירות.
הכניסה לשכונה נפרדת מזו של העיר עצמה – הישר מכביש 40, רק כמה דקות מכביש 6, מבלי לעבור כלל במרכז באר שבע ובעורקי התנועה הראשיים. בשכונה עצמה יהיו קריית חינוך מהגן עד י"ב, שטחי מסחר ופעילויות לכל הגילים. היא תוכננה כך שבעצם, אין סיבה לצאת. מי שבכל זאת ימצא אחת, הרכבת הקלה שמתוכננת בעיר אמורה לשרת את השכונה ולחבר אותה הן לבאר שבע והן לקווים הארציים.

קרדיט לתמונות: באר שבע טאצ
קרדיט לתמונות: באר שבע טאצ

שכונת פארק הנחל בבאר שבע היא דוגמא מצוינת להצלחתם של הסכמי הגג וממחישה את נחיצותם כדי לאפשר איכלוס מיטבי ונכון. שכונה מתוכננת שהתשתיות בה ומבני הציבור מוקמים במקביל לשיווקים כך שכשתהיה מאוכלסת, התושבים לא יחיו באתר בניה ויקבלו את כל השירותים כבר בזמן כניסתם לבתים.

השכונה צפויה לאכלס כ- 5000 יחידות דיור, הפארק הכי גדול בישראל, האגם הכי גדול והספורטק הכי גדול.

מאחר שמדובר בשכונה חדשה, יזמי הפרויקט לקחו על עצמם לבנות את המודל הגדול בארץ של השכונה בעלות של 300 אלף שקלים והמתעניינים יגיעו למשרד מכירות שהוקם בעלות של מיליון וחצי שקלים.

מכיוון שהקבלנים התחייבו למסור את הדירות בתוך 30 חודשים, עוד בטרם יימסרו הדירות, בתי הספר והגנים יהיו מוכנים לקליטת הילדים. עוד נקבע כי 70% מהשכונה תימסר על-ידי כלל היזמים בעת ובעונה אחת.

 

באר שבע טאצ' ימנה 800 יחידות דיור בתמהיל מגוון של שלושה, ארבעה, חמישה ושישה חדרים וכן שטח מסחרי בהיקף של כ- 4000 מ"ר – סה"כ 31 בניינים בני 3 עד 8 קומות.

לדברי שייקה נפחא אחד מהיזמים השותפים בפרויקט, בגלל שרצינו תכנון פונקציונלי לכל דירה יצאו לנו מעל 100 טיפוסי דירה. כך יצא פרויקט ייחודי במינו בישראל בכלל. בפרויקט מגוון דירות 3/4/5/6 חד׳,  דירות מיני פנט' ופנט' וכן דירות מיוחדות כמו דופלקסים בבניינים נמוכים, דופלקס עם כניסה נפרדת – גינה וקומה ראשונה כמו וילה פרטית (כניסה פרטית מהבניין).

שייקה נפחא מדגיש עוד כי בניגוד למגמה החדשה במרכז- הדירות ב- באר שבע טאצ' מרווחות ותהיינה עם 2/3 כיווני אוויר, ונוף פתוח. בכל בניין תהיה משחקיית ילדים בחדרי הדיירים, מחסן ושתי חניות לרוב הדירות בחניון תת קרקעי והמפרט יהיה גבוה  (אריחים 80/80 תריסים חשמליים, אסלות סמויות תלויות ועוד).

עוד הוא מוסיף כי מאחר שמדובר באחת השכונות המתוכננות שהוקמו בישראל בשנים האחרונות, מבחינת תשתיות, בניה ירוקה וקהילתיות, התכנון בפרויקט שלנו הוא פונקציונאלי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
להחזיר שליטה בלי קיצוניות: מה באמת עובד בירידה במשקל לאורך זמן
להחזיר שליטה בלי קיצוניות: מה באמת עובד בירידה במשקל לאורך זמן
בין אם אתן מתמודדות עם רגעים של נשנוש מול המקרר...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
כללית רפואה משלימה באירוע השקה של מרפאת כללית להט"ב בבאר שבע
צוות כללית רפואה משלימה באר שבע השתתף ביריד בריאות ובהשקה...
שומרים על הקרקע הציבורית: הליך אכיפה נגד מבנה בלתי חוקי בקריית מלאכי
הרשות לאכיפה במקרקעין פעלה לאחרונה נגד מבנה שהוקם ללא היתר...
איך מתכננים מגורים בלב האלפים? סטודנטים מ־SCE יצאו לשטח למצוא פתרונות
סטודנטים מהמחלקה לאדריכלות ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון...
עשרות רצים בחליפות יעלו על קו הזינוק במירוץ הלילה של באר שבע
קשה יהיה להתעלם מהם, יותר מ־35 רצים, כולם לבושים בחליפות...
איך אפשר להשוות הצעות להלוואה דיגיטלית מהירה באינטרנט בצורה חכמה?
השוואה חכמה מתבצעת על ידי בחינה מעמיקה של החזר הריבית...
שמירה על החלטות אישיות לעתיד
ייפוי כוח מתמשך הוא כלי משפטי מתקדם המאפשר לאדם לקבוע...
דילוג לתוכן