שיתוף פעולה ראשון מסוגו: פעילות חינוכית של קק"ל עם נוער חרדי

שיתוף פעולה ראשון מסוגו: פעילות חינוכית של קק"ל עם נוער חרדי

השבוע נערך במרכז השדה ביער יתיר פעילות עם נוער חרדי מקריית גת. הנערים עברו בין התחנות השונות ולמדו על ארץ ישראל, יהדות והקשר בין השניים.

 

שיתוף פעולה ייחודי במינו בין קרן קימת לישראל ובין נוער חרדי מכל הארץ הביא בשבוע שעבר קבוצה של נערים חרדיים מקרית גת לסיור ביער יתיר. בני הנוער הגיעו למרכז השדה של קק"ל ביער יתיר ועברו הדרכה ופעילויות הנוגעות לארץ ישראל.

הפעילות הראשונה עסקה בנושא "אם אין קמח אין תורה" בה הנערים התנסו בהכנת פיתות בשטח על הטאבון. לאחר מכן עברו הנערים לסדנת הכרת הארץ. בסדנה למדו הנערים להכיר את הערים והישובים בארץ ישראל על פי המפה הגדולה הממוקמת ביער. בתחנה השלישית, לאחר שלמדו על הכתב העברי, התבקשו לכתוב את עשרת הדיברות בכתב עברי קדום. לאחר הפעילויות תצפתו הנערים על אזור הנגב ולמדו על הצמחייה האזורית כמו גם הישובים הסמוכים להם. את כל הפעילויות העבירו מדריכי קק"ל.

"שיתוף הפעולה רק התחיל אבל כבר אפשר להגיד שמדובר בהצלחה ענקית" סיפרה חגית אוחנה, מנהלת מדור חינוך בקק"ל מרחב דרום. "אנו מאמינים כי שיתוף הפעולה בין הנוער החרדי בארץ לקק"ל יימשך לטווח הארוך ויכלול פעילויות חד-יומיות, לינה במרכזי השדה הפזורים בארץ, הפעלות בתחומים של שמירה על הסביבה, והיכרות עם פועלה וערכיה של קק"ל. למרות שמדובר באתגר מבחינתנו לעבוד עם הקהילה החרדית, מדובר בערך חשוב לשני הצדדים שגם הם מאוד מעוניינים בו. מסיבה זו נמשיך לקדם את שיתוף הפעולה ונקווה כי בשנה הקרובה נארח יותר ויותר סיורים של הקהילה החרדית ביערות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
בהמשך לפגיעות הטילים בערד ובדימונה: ארגון הקבלנים בנגב הודיע על התגייסות לשיקום המבנים שנפגעו
אלי אביסרור: "ההרס שנחשף בזירות ממחיש שוב את מחיר פערי...
"שיירת השמחה" של ישיבת אמית באר שבע כבשה את העיר
בישיבת אמית באר שבע החליטו שלא מחכים לתלמידים בין כותלי...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון סייר בדימונה ובערד לאחר פגיעות הטילים: "נעמיד לרשויות את כל הכלים המקצועיים והסיוע הנדרש".
בעקבות פגיעות הטילים שאירעו אמש התקיים היום סיור בדימונה ובערד...
מבקר המדינה בזירות הנפילה בדרום: "הנחנו בפני ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל דוח סודי ביותר שהוגש להם אחרי עם כלביא, על מערכת ההגנה האווירית - עליהם לתת מענה לנושאים שעלו בדוח"
בסיור בדימונה ובערד קרא המבקר לממשלה: "הממשלה חייבת להכין תוכנית...
נשיא המדינה ביקר במאפיית משפחתו של שורד השבי שגב כלפון, שנפגעה מפגיעת הטיל בדימונה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הגיע היום, יום ראשון, ד׳ בניסן,...
נשיא המדינה בזירת הנפילה בערד: ״המשטר באיראן בהיסטריה פנימית, הם חוטפים וחוטפים. זה תהליך שבסופו נמצא את איראן יותר מוחלשת. חזקו ואמצו עם ישראל - אנחנו נעבור את זה, ונעבור את זה בגדול״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום ראשון, ד׳ בניסן,...
מכבי שירותי בריאות: בהמשך לפעילות מחוז הדרום במשך הלילה: צוותי הרפואה של מכבי נמצאים במלונות המפונים מביתם בים המלח, סניף מכבי פארם בערד פעל במהלך הלילה כדי לספק תרופות לזקוקים להן; קו הסיוע לנפש ממשיך לפעול כל העת
במהלך השעות החולפות הגיעו צוותי הרפואה של מכבי למלונות ים...
צוותי מד"א העניקו טיפול רפואי ל 115 פצועים בזירות הנפילה בדימונה וערד, מהם 11 במצב קשה, 20 במצב בינוני ו-84 במצב קל שנפגעו מרסיסים ונחבלו בדרך למרחב מוגן
אמש (שבת), סמוך לשעה 19:00 התקבלו במוקד החירום 101 של...
דילוג לתוכן