שיתוף פעולה חינוכי – ערכי בין אוסטרליה לישראל

שיתוף פעולה חינוכי – ערכי בין אוסטרליה לישראל

היחסים החמים בין אוסטרליה וישראל אינם מוגבלים לתחום המדיני. בימים אלה, מבקרים בישראל עשרות אנשי חינוך מאוסטרליה וניו זילנד שמסיירים ולומדים על מדינת ישראל, ומקבלים כלים חינוכיים ומערכי שיעור, בהם יוכלו להשתמש בבתי הספר באוסטרליה.

את הסיור יזמה חטיבת החינוך של קרן קימת לישראל במטרה לחזק את הקשר עם הקהילה היהודית באוסטרליה, לצד חיזוק מעמד ישראל בעיני האוסטרלים

 שיתוף פעולה חינוכי – ערכי בין אוסטרליה לישראל

בפעם השנייה מאז החל שיתוף הפעולה החינוכי בין קק"ל לבין ממשלת אוסטרליה, הגיעה השבוע משלחת של 70 אנשי חינוך מאוסטרליה לביקור בן שבוע בישראל. המשלחת, אשר כוללת מורים, מנהלי בתי ספר, מנהלי גני ילדים, מחנכים ועוד, מורכבת מחברי הקהילה היהודית והנוצרית באוסטרליה. במהלך הביקור בישראל, אנשי החינוך מסיירים לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל, לומדים על המדינה, ההיסטוריה והטבע שלה ממבט ראשון, ומקבלים כלים לימודיים, אותם יוכלו להעביר הלאה בבתי הספר בהם הם עובדים. חטיבת החינוך של קק"ל, שעומדת מאחורי הפעילות החשובה,  יזמה את המשלחת במטרה לחזק את הזיקה של התלמידים היהודים באוסטרליה לישראל, באמצעות הצוות החינוכי של בתי הספר השונים.

באוסטרליה חיים כיום כ-140,000 יהודים ומתוכם 40,000 אלף ילדים. רק כ-8,000 ילדים לומדים בבתי ספר יהודים פרטיים והשאר לומדים במערכת החינוך של אוסטרליה. כדי לחזק את הקשר בין שתי המדינות, ולבסס אותו כבר בקרב הילדים, יזמה קק״ל משלחות של אנשי חינוך המבקרים בישראל ונחשפים לאופיה של מדינת ישראל, לנופיה, לטבע, להיסטוריה ולמורשת, ולאחר מכן, הם יכולים להשתמש בידע שצברו וחוו מקרוב, ולהעבירו לתלמידיהם. מלבד לסיורים בארץ, המורים ואנשי החינוך מקבלים מערכי שיעור ועזרי לימוד על ישראל, הטבע והסביבה, אותם הם צפויים ליישם בבתי הספר בהם הם עובדים, ובכך להרחיב את הידע על המדינה לתלמידיהם.

אנשי החינוך האוסטרלים ביקרו באתרי קק"ל בכל הארץ. בדרום הגיעו חברי המשלחת לביקור בישובי עוטף עזה וראו את הקשיים של ניהול המערכה הצבאית בסמוך לשגרת החיים. לאחר ביקור בניר-עם ובאתר חץ שחור לזכר חללי הצנחנים, נפגשו עם מנהל מרחב דרום של קק"ל, דני גיגי, שסיפר להם על פעילות קק"ל באזור ועל הלחימה בחודשי הקיץ נגד טרור העפיפונים. בנוסף נפגשו אנשי החינוך עם ראש עיריית שדרות, אלון דוידי. הם סיירו במוזיאון אנז"ק בבאר שבע, ונחשפו לעומק הקשר בין ישראל לאוסטרליה, המתחיל בלחימת חיילים אוסטרלים לשחרור ארץ ישראל כבר במהלך מלחמת העולם הראשונה ובמו"פ ערבה במועצה האזורית ערבה תיכונה, בכדי ללמוד כיצד הפיתוחים החקלאיים המקומיים מאפשרים גידולים בכל תנאי מזג אוויר, ועל הדמיון בקשיי החקלאות בין שתי המדינות.

מלכה ברקאי, רכזת תכניות חו"ל באגף החינוך בקק"ל, ציינה: "המשלחת השנה מייצגת 20 בתי ספר שונים מכל אוסטרליה. כל המורים במשלחת זו, בין אם הם נוצרים או יהודים, מלמדים תלמידים יהודים. הביקור בישראל הוא רק שלב אחד מתוך תכנית רחבת טווח שקק"ל מכינה עבור המורים באוסטרליה. בהמשך, בשנת הלימודים החדשה באוסטרליה שנפתחת בחודש פברואר, כל איש חינוך שמשתתף במשלחת יבצע עם תלמידיו פרויקט אחד לפחות אשר למדו במהלך הסמינר בהתאם לערכי הציונות וקק״ל. התכנית בשנה שעברה הייתה הצלחה גדולה וקיבלנו תגובות מאוד חיוביות מהמורים ומהקהילה היהודית באוסטרליה. אנו מאמינים כי גם הפעם יחזרו המורים חזרה לאוסטרליה עם הרבה ידע ואהבה לישראל".

טסה דורפן מנהלת תמיכה אקדמית  בבית הספר "רדאן"  שבסידני אמרה "אני שמחה לבקר בישראל במקומות שלא הייתי בהם קודם, יש לי קשר עמוק למדינה, וכל ביקור פה הוא ממש מזון לנשמה". מורין הלאהן מנהלת בית הספר "ואקלוז"  שבסידני, שזהו ביקורה הראשון בארץ אמרה "אני עדיין לא מאמינה שאנחנו באמת כאן בישראל, בבית הספר שלנו יש תלמידים יהודים רבים, כך ששמעתי במשך השנים המון סיפורים על ישראל. הביקור פה הוא גם חוויה לימודית וגם חוויה רוחנית מבחינתי".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נערכים לשעת חירום - ציוד רפואי חדש ביישובי הערבה התיכונה
צוותי הרפואה ביישובי הערבה התיכונה, התחדשו בציוד רפואי חדיש ומתקדם...
כשחוויה מעשירה ואנשי המדבר נפגשים פסטיבל "נוודי המדבר" בחול המועד סוכות - הפנינג סדנאות מדבריות ומוזיקה ישראלית לכל המשפחה בכפר הנוקדים
סדנאות בסגנון מדברי, סיורים מודרכים, סיורי עקרבים, יצירה, מוזיקה וריקודים,...
אביחי ברודץ ותם דמארי קיבלו תארים במכללה האקדמית אשקלון
המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שער (שלישי ורביעי) שני טקסים...
הוקרה מרגשת: אלי אביסרור קיבל בהפתעה פרס מפעל חיים של ארגון הקבלנים בנגב בכנס השנתי של ארגון הקבלנים בנגב, שהתקיים בירושלים, הוענק לאלי אביסרור, יו"ר הארגון ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, פרס מפעל חיים.
אביסרור: "לא ציפיתי למחווה מפתיעה ומרגשת כל כך. עבורי, הפרס...
ילדי העוטף מציירים תקווה לשנה החדשה על אריזות הדבש של יד מרדכי לקראת ראש השנה, ילדי יישובי העוטף, שחלקם פונו מבתיהם, הפכו את אריזות דבש יד מרדכי למרחב של תקווה וציירו עליהן את החלומות לשנה החדשה
"כשחזרתי הביתה אחרי שהיינו מפונים הרגשתי כמו בציור שלי -...
למרות המחסור במורים, בוגרי תיכון רגר חוזרים ללמד בבית הספר שבו גדלו
היום (1.9) נפתחים שערי תיכון רגר בבאר שבע לשנת הלימודים...
פסטיבל אופקים סוגר עשור: עשרות אלפי מבלים נהנו מהחגיגה המסורתית
עשרות אלפי תושבות, תושבים ואורחים מילאו את רחוב הרצל המיתולוגי...
סוגרים את החופש הגדול בפלאנט באר שבע חגיגות סיום החופש הגדול במחיר קטן: חוויית קולנוע בלתי נשכחת במחיר מיוחד בכל אולמות הקולנוע כולל – IMAX, 4DX ו־ScreenX
פלאנט באר שבע מזמין את חובבי הקולנוע מכל הדרום לסגור...
סדנת טראצו מיוחדת במרכז ׳משמרות׳ שדות נגב
במרכז היום ׳משמרות׳ שדות נגב התקיימה היום סדנת טראצו מיוחדת,...
מדרשיית אמית קמה – מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נכנסה לרשימת בתי הספר המצטיינים לשנת...
דילוג לתוכן