שיתוף פעולה בין ארגון הקבלנים והבונים בבאר שבע והנגב למכללת ספיר

שיתוף פעולה בין ארגון הקבלנים והבונים בבאר שבע והנגב למכללת ספיר
באדיבות ארגון הקבלנים באר שבע

השבוע אירחה המכללה האקדמית ספיר את הנהלת ארגון הקבלנים באר שבע והנגב כדי לבחון שיתוף פעולה בין הארגון לבין המרכז הטכנולוגי להנדסאים של המכללה. במפגש הוחלט על המשך שיתוף פעולה לצורך פיתוח תכנית לשילוב סטודנטים בחברות בנייה והעשרת תכנית הלימודים בהתאם לצורכי התעשייה.

אלי אביסרור, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים בדרום: "מכללת ספיר אחראית על השתלבותם של מאות הנדסאים חדשים ואיכותיים בישראל. כארגון המוביל את ענף הבנייה בדרום, אני שמח על שיתוף הפעולה ומאמין כי יחד נוכל למנוע את הגירתם של הנדסאים מהדרום אל המרכז ולחזק את הענף בכוח אדם איכותי ומקצועי".

שיתוף פעולה בין ארגון הקבלנים באר שבע למכללת ספיר
באדיבות ארגון הקבלנים באר שבע

נשיא מכללת ספיר, פרופסור עמרי ידלין, אירח השבוע את הנהלת ארגון הקבלנים והבונים בבאר שבע והנגב לסיור במרכז הטכנולוגי להנדסאים של המכללה. בביקור בו השתתפו יו"ר הארגון, אלי אביסרור, מנכ"ל הארגון, צביקה ליבנה והגזבר, עמוס אליה, שמעו המשתתפים על מחלקות המרכז הטכנולוגי, את מסלולי הלימוד ועוד.

במסגרת הסיור הוסכם על שיתוף פעולה בין הארגון למכללה שיכלול מסלול להשמת בוגרי המכללה. תחילה יפעל הארגון בשיתוף המרכז הטכנולוגי של המכללה לשילוב סטודנטים בפרויקטים יזומים על ידי הסטודנטים כחלק מתכנית הלימודים. הפרויקטים יתואמו עם הנהלת הארגון מתוך כוונה שישמשו כלי לפיתוח אמצעים או לשיפור תהליכי עבודה בתעשיית הבניה.

במהלך הסיור ולאחר היכרות עם תכניות הלימוד, הציג אלי אביסרור, יו"ר הארגון, את חזונו ורעיונותיו והציע למכללה לפתוח מסלולים ייחודיים להנדסאים המותאמים לצרכי השטח. בתוך כך הוחלט על פיתוח מומחיות בתכניות הלימוד הכוללות תת התמחויות הנדרשות בפועל לצורך השתלבות בתעשיית הבנייה כמו מסלול ממונה בטיחות בבניין, מנהלי עבודה ועוד, שישולבו בתוך מסלול ההנדסאים הקיים כיום. בדרך זו מי שיסיים את לימודיו יוכל להיות עם תואר המשלב הנדסאי ומומחה בטיחות, או הנדסאי ומנהל עבודה באתרי הבניה.

אלי אביסרור, יו"ר ארגון הקבלנים והבונים בבאר שבע והנגב: "אני מברך על שיתוף הפעולה עם המרכז הטכנולוגי להנדסאים של מכללת ספיר. מדובר בצעד חשוב למניעת הגירת הנדסאים מהדרום למרכז. בעשור האחרון, זוכה הנגב לפיתוח כלכלי מואץ. בזכות פעילות שלנו, חברות בנייה רבות מהדרום לוקחות חלק בפרויקטים ואחראיות לפיתוח המואץ באזור. אנו רואים חשיבות רבה בפיתוח המקצוע ושמחים לפעול בשיתוף עם המכללה לטובת חיזוק הענף ופיתוח מומחיותם של ההנדסאים החדשים"

בתום הביקור נערך סיור במרכז הפיתוח החדש של המכללה וסוכם על המשך מפגשים לגיבוש שיתוף הפעולה עוד השתתפו במפגש מנכ"לית המכללה אורנה גיגי, ראש אגף הנדסה אזרחית במככלה, ד"ר איתן שטרית וסגניתו לימור חזן עמר ומנהל המרכז הטכנולוגי, דודו שלמה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
התעשייה בדרום לא עוצרת לרגע נשיא התאחדות התעשיינים בסיור חיזוק במפעלי הנגב
אברהם (נובו) נובוגרוצקי נשיא התאחדות התעשיינים, ביקר במפעלים בנגב ועמד...
רגע לפני ''שאגת הארי'': ''תיכון יוצר עתיד באר-שבע'' זכה בתקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך
רגע לפני היציאה למבצע "שאגת הארי", נערך בתל אביב הכנס...
בכנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים" התכנסו בבנייני האומה בירושלים כ-1000 נשים וגברים
בתאריך ה-25.1.26, במסגרת כנס מיוחד של עמותת "מתנת חיים", התכנסו...
נשיא המדינה ביקר בבסיס "תל נוף" של חיל האוויר
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום, יום חמישי, ח׳ בניסן,...
קק”ל מרחיבה את סיוע החירום לערים שנפגעו בדרום: 5 מיליון ש״ח לדימונה וערד
בהמשך לסיוע החירום שאושר לבית שמש ובאר שבע, דירקטוריון קק"ל...
לאחר שביתם נהרס כליל: מבוטחי מאוחדת מדימונה וערד קיבלו סיוע רפואי צמוד בים המלח
 בעקבות פגיעות הטילים בדימונה ובערד, צוותי מאוחדת מחוז דרום הקימו...
בצל המצב הביטחוני: ״מכבי״ קיימה יום בריאות האישה בקריית מלאכי והציבה ניידת ממוגרפיה לבדיקות מצילות חיים
על רקע המצב הביטחוני המאתגר, מכבי שירותי בריאות קיימה יום...
מנכ״לית מכבי שירותי בריאות בביקור במחוז הדרום: ״נערכים להמשך עבודה שוטפת גם במהלך חג הפסח; רפואת הקהילה פועלת כבשגרה למען המטופלים - במרפאות ובמוקדי החירום”
על רקע המשך הלחימה ופינוי תושבי הדרום שביתם נפגע במבצע...
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
דילוג לתוכן