שיעור בסובלנות: "שונים אך דומים" מפגש וירטואלי בין תלמידי מקיף ו' דרכא לבין תלמידי כסייפה

שיעור בסובלנות: "שונים אך דומים" מפגש וירטואלי בין תלמידי מקיף ו' דרכא לבין תלמידי כסייפה
תמונה באדיבות מקיף ו' דרכא

יוזמה חינוכית במקיף ו' דרכא באשקלון

"שונים אך דומים", פרויקט ייחודי בבית הספר מקיף ו' דרכא באשקלון.

 תלמידי בית הספר חברו לבית הספר הבדאווי ,אלמונתבי  בכסייפה, במטרה ליצור דרכי הידברות ושיח בין בדואים ליהודים , להכיר מקרוב תרבויות שונות  ולקדם שיתופי פעולה לקראת עתיד טוב יותר בחברה ישראלית.

במסגרת פרויקט "שונים אך דומים"  תלמידי כיתת מו"פת דיפלומטית בבית הספר מקיף ו' דרכא באשקלון, יוצרים קשר פעמיים בחודש, באמצעות הזום, עם תלמידי כיתת ז' באלמונתבי שבכסייפה. הפרויקט הייחודי, שהחל השנה, מצליח להתגבר על מחסומים וסטריאוטיפים שליליים ומאפשר היכרות, דיאלוג ואף יחסי חברות הדדיים בין בני נוער יהודים ובדואים, שלא היו נפגשים במסגרת אחרת.

כך לדוג' במפגש הראשון – מפגש ההיכרות בין התלמידים, כל תלמיד הציג עצמו וייצר  ציור שהמחיש את השינוי הקטן אותו הוא  מאמין שניתן ליצור, כדי לשנות במעט, את העולם. בסוף המפגש הקשיבו התלמידים  יחד, לשיר "אנא ואנת נע'יר אלעאלם" (אני ואתה נשנה את העולם).

פרויקט "שונים אך דומים" מתקיים כחלק מאסטרטגיה בית ספרית, לחינוך פלורליסטי וקבלת האחר. בבית הספר מתנהלות פעילויות רב תרבותיות רבות, הכוללות שיח בנושא שפות, ואף מפגשים בין תרבויות.

רינת כהן, מנהלת מקיף ו' דרכא: " המפגש בין התלמידים הוא מפגש משמעותי וחשוב, שמתייחס לערכי בית הספר: קבלת האחר ורב תרבותיות. המסקנה אליה התלמידים  שנפגשו במסגרת פרויקט "שונים אך דומים", היא שיהודים ובדואים לא שונים זה מזה והצעד הראשון להבנה היא דרך שיחה וחוויה משותפת שיכולה לשנות את אופן ההסתכלות שלנו על האחר".

תמונה באדיבות מקיף ו' דרכא

דרכא היא רשת בתי ספר תיכוניים שהוקמה בתמיכת משרד החינוך ובעידודו על מנת לחזק את בתי הספר בפריפריה הגאו-חברתית במדינת ישראל, בדרכם להיות מוסדות חינוך מובילים בתחום החינוך העל יסודי. רשת בתי הספר דרכא כוללת בתי ספר מקהילות שונות בחברה הישראלית ופועלת לחיזוק המרקם החברתי במדינת ישראל. הרשת מלווה במועצה ציבורית הכוללת אנשי רוח, חינוך ועשייה מובילים בחברה הישראלית ונתמכת כלכלית על ידי משרד החינוך ועמותות פילנתרופיות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"את באה, את פוגשת קבוצה שאת כבר מכירה, ואת מרגישה חלק": המפגש של האימהות השכולות מהעוטף
במשך תקופה ארוכה אדי גולדין, שאיבדה את בנה אורן גולדין...
יריד התעסוקה של אופקים חוזר: עשרות מעסיקים ומאות משרות במקום אחד
עיריית אופקים ושותפיה יקיימו בחודש הבא את יריד התעסוקה העירוני,...
שירותי רשות המיסים מגיעים לאופקים: עמדת שירות חדשה נפתחה בעיר
עמדת שירות מאוישת של רשות המיסים החלה לפעול במרכז העירוני...
מאופקים לגביע העולם בקיקבוקס: האחים גולד חזרו מגביע העולם בקיקבוקס עם מדליות כסף וארד
הישג מרשים לשני האחים בני אופקים, אוהד ואיתי גולדפארב, שייצגו...
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
‏השיט חזר, הדיגום נמשך: מה השתנה בנחל לכיש ומה עוד צריך לבדוק?
הנחל שאזור התעשייה והנמל הקיפו שנים עבר שיקום ממושך, והשיט...
דילוג לתוכן