שוויץ בירוחם: הפנינג משפחות של קק"ל בפארק ירוחם

שוויץ בירוחם: הפנינג משפחות של קק"ל בפארק ירוחם

במהלך אירוע "ירוחמים בעבר ובהווה" שהתקיים בפארק ירוחם, נחנכה טיילת שוויץ החדשה שנבנתה ע"י קק"ל; בטקס נכחו יו"ר קרן קימת לישראל, דניאל עטר וראש מועצת ירוחם, מיכאל ביטון; בסיום הטקס הופיעה הזמרת נסרין קדרי.

היום (ד', 4.4) חגגו בפארק ירוחם את בוא האביב באירוע נוסטלגי עם בני ובנות ירוחם לדורותיהם. במהלך האירוע חנך יו"ר קק"ל, דניאל עטר, יחד עם ראש המועצה, מיכאל ביטון, את טיילת שוויץ החדשה שבנו מרחב דרום של קרן קימת לישראל. הטיילת החדשה עוברת לצד אגם ירוחם ומטרתה לשדרג את פארק ירוחם הקיים. עבודות קק"ל במקום כללו את בניית הטיילת, עבודות תאורה, הנגשה לאנשים עם מוגבלויות והקמת גשר מעל העמק. עלות הפרויקט עומדת על כשבעה מיליון ש"ח שנתרמו על ידי קק"ל שוויץ.

"קרן קימת לישראל שמה לעצמה מטרה לפתח את הדרום והצפון בישראל" אמר יו"ר קק"ל, דניאל עטר. אם לא נחזק את השוליים של המדינה לא נוכל לממש את החזון הציוני. אני מודה לראש המועצה, מיכאל ביטון, על שיתוף הפעולה ולצוות עובדי קק"ל מרחב דרום. אני מקווה שנוכל להמשיך לרתום את קהילות קק"ל בעולם לירוחם ולשאר הישובים בנגב כי אלה המקומות בהם מתממש מדי יום החזון הציוני וערכי אהבת הארץ".

"אנו עובדים בתיאום מלא עם המועצה המקומית ירוחם ובשיתוף רשות ניקוז שקמה בשור" סיפר עמי אוליאל, מנהל מרחב דרום בקק"ל. "יחד אנו מקדמים פרויקטים בתוך פארק ירוחם על פי סדרי עדיפויות שנקבעו בהנהלה המשותפת של הפארק. בעתיד אנו מתכננים להמשיך ולפתח את הפארק ולהקים חניון לילה משודרג ואף יש תכנון לבית מלון. מטרתנו היא לקדם את הפארק ולהפוך אותו לאתר תיירות מבוקש ומזמין שיתרום לירוחם ואף לכל הנגב".

באירוע התקיימו סדנאות והפעלות לילדים ולאחר חנוכת הטיילת החדשה נהנו המשפחות שהגיעו מהצגה לילדים וממופע כישרונות מקומיים. את האירוע חתמה הזמרת נסרין קדרי בהופעה בפארק.

ראש מועצת ירוחם, מיכאל ביטון, אמר בנאומו: "חנוכת טיילת שוויץ באגם ירוחם היא בשורה חשובה. בשותפות עם JNF וקק״ל אנו מניחים עוגן משמעותי לביסוסה ומיתוגה של ירוחם כאבן שואבת לתיירות. הטיילת באגם מכניסה את מרחב ערכי הטבע מהיישוב לתוך האגם מתוך ראיה אסטרטגית וכחלק מפרויקט ׳עיר בלב פארק׳. תנופה תיירותית, זו לצד כל עוגני התיירות השוכנים בירוחם כדוגמת מלון אירוס המדבר, מכתש ירוחם ועשרות הצימרים באזור מצטרפים יחדיו להמשך פיתוחה שגשוגה וחוסנה של ירוחם לשנים הבאות. אני מודה להנהלת קק״ל וJNF שוויץ על תרומתם הנדיבה לירוחם ותושביה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
פסטיבל כדורים פורחים בצפון הנגב חוזר!
לאחר 3 שנים, הפסטיבל הכי צבעוני בישראל ממריא שוב. מגוון...
אופקים עוברת לשלב הבא בתכנית הביטחון העירונית: שערי הביטחון יופעלו החל מיום רביעי
בשעות הלילה המאוחרות ייסגרו כלל שערי הכניסה והיציאה לעיר, למעט...
היסטוריה בעיר אילת - הממשלה אישרה את יוזמת שרת התחבורה מירי רגב: תוכנית אסטרטגית לחיזוק אילת וחבל אילות
התוכנית בהיקף עשרות מיליוני שקלים כוללת פיתוח נמל התעופה רמון,...
מילים של גבורה
בתום תחרות הכתיבה הארצית היוקרתית ע"ש דן דוד, הנערכת בשיתוף...
הבאנו שלום עליכם: המערכת שתבטיח נחיתה קלה ובטוחה תוצג בכנס בינלאומי
סטודנטים מ-SCE  פיתחו מערכת אוטונומית שמזהה משבי רוח צד ומתקנת...
מרכז המבקרים בנאות חובב פותח את שעריו ללא עלות למשפחות משרתי המילואים במהלך חודשי הקיץ
מרכז המבקרים לכימיה, תעשייה וקיימות על שם אלי הורוביץ בנאות...
מפגן אחדות נדיר: רבנים, שרים, חברי כנסת, ואנשי עסקים בהילולה המרכזית בראשות האדמו"ר רבי נתנאל שריקי שליט"א
אמש נערכה ההילולה המרכזית לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל,...
עשור למסורת האהובה על תלמידות ותלמידי אופקים: כ-300 תלמידים ותלמידות מאופקים זכו באות מצטייני ראש העיר
כ-300 תלמידות ותלמידים מבתי הספר היסודיים באופקים השתתפו השבוע בטקסי...
רחוב הגורן מתחדש
עיריית אופקים בפרויקט התחדשות בשטחים המשותפים של הבניינים. עשרות מתושבות ותושבי...
עושות היסטוריה בשחקים: 19 נערות מאופקים סיימו את שנת הפעילות הראשונה בתוכנית "צוות AIR"
במסגרת התוכנית, שפועלת בעיר כחלק ממדיניות קידום המצוינות של עיריית...
דילוג לתוכן