ראש עיריית באר שבע אירח את בוגרי תכנית בר-בת מצווה לילד המיוחד מבית הספר 'אורים'

ראש עיריית באר שבע אירח את בוגרי תכנית בר-בת מצווה לילד המיוחד מבית הספר 'אורים'

מפגש מרגש ומיוחד התקיים היום (ד') כאשר ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ' אירח באולם מועצת העיר את 11 בוגרי ובוגרות תכנית בר-בת מצווה לילד המיוחד והוריהם מבית הספר 'אורים' בבאר שבע אשר חגגו בטקס שבוע קודם לכן בבית הכנסת של הקהילה המסורתית 'אשל אברהם'. המפגש התקיים לאחר שנבצר מראש העירייה להיענות להזמנת הקהילה להשתתף בטקס, ועל כן הוא החליט לארח אותם למפגש בבניין העירייה.

במפגש נכחו גם ד"ר חפצי זוהר, סגנית ומ"מ ראש העירייה ומחזיקת תיק החינוך ותיק רווחה ושירותים חברתיים, אתי כהן, מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים, צוות בית הספר נציגי קהילת 'אשל אברהם' בה נערך הטקס וצוות מרכז אדרבא לאנשים עם מוגבלות אשר מפעיל את התכנית. ראש העירייה בירך את הילדים ובני משפחותיהם והעניק לילדים שי – מדליה עם שמותיהם. הוא ציין עד כמה הוא מלא הערכה להורים העומדים באתגרים ביחד עם ילדיהם והודה לצוות החינוכי בבית הספר ולקהילת 'אשל אברהם' על השותפות במפעל החשוב הזה. הוא ציין כי הוא אוהב מאוד את שיתוף הפעולה עם בית הכנסת וכי זו קהילה מחבקת ואוהבת, והודה למרכז אדרבא ולתנועה המסורתית בישראל על התכנית ועל עשייתם בתחום. מנהל אדרבא, רונן בר-אברהם הודה לראש העירייה על ההזמנה וקיום המפגש והשותפות האמיצה עם התנועה המסורתית במשך שנים רבות. הוא הסביר כי מרכז אדרבא פועל גם בבית ספר 'אורים' וגם בבית ספר שחר במסגרת פרויקט בר מצווה, וכמו כן זו השנה השנייה בה אדרבא פועלים במשותף עם העירייה בתכנית 'ואהבת לרעך כמוך' להעשרה יהודית ובין דתית בכל כיתות ז' המיוחדות בחטיבות הביניים בעיר. מנכ"ל קהילת אשל אברהם, אירית ארד, אמרה כי זו השנה העשירית שבה הקהילה מארחת אצלה את התכנית וכי בכל פעם מרגש ומספק לראות את הילדים משלימים את התכנית והטקס, וכי הקהילה מרגישה שהיא מקבלת המון בחזרה מאירוח הילדים.

בסיום המפגש העניקו לראש העיר ולצוותו את הסידור המונגש 'בכל דרכיך' – סידור תפילה מונגש, ראשון מסוגו בעולם, הכולל טקסט תפילה וברכה מקוריים, סמלי תקשורת עבור האנשים הנעזרים בהם, פיסקה של פישוט לשוני בחלקים רבים של הסידור, וסמלי הנגשה אינטואיטיביים הממחישים את מהות הטקסט של אותו עמוד.

את הילדים לימדה במהלך התכנית מיכל קטושבסקי, תוך הנגשת התכנים הנלמדים בכל השיטות המתקדמות ביותר. לפני הטקס, למדו הילדים על משמעות גיל מצוות, היכרות עם בית הכנסת ותשמישי הקדושה, תפילה, ברכות, מצוות והכנה לעלייה לתורה, כל אחד לפי רמתו ויכולתו.

קהילת אשל אברהם פועלת בעיר מזה 42 שנה והיא קהילה מסורתית, פלורליסטית ושוויונית. הקהילה מונה כ – 180 משפחות מהעיר באר-שבע וסביבתה ונותנת שירותים לכ- 3,000 איש. בקהילה בית כנסת מסורתי שוויוני היחיד בבאר-שבע בו מתקיימות תפילות בסופי שבוע ובחגי ישראל, וטקסים בכל מעגלי החיים באופן הנותן מקום להשתתפותם של כל בני המשפחה. מעבר לפעילות המסורתית של הקהילה, חברי הקהילה מתנדבים על בסיס שבועי למען עשייה חברתית בפרויקטים של "תיקון עולם" (קבלת שבת בבית אבות, ביקור במרכזי קליטה, עזרה לנזקקים, הכנת כריכים לילדים רעבים, תמיכה במעון לנשים מוכות ועוד מגוון עשייה חברתית).

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מוכנים לרוץ בלילה? המדריך המלא למרוץ הלילה של באר שבע
ביום רביעי הקרוב (9.9.26), אלפי רצים ורצות יעמדו על קו...
החגים של פלאנט באר שבע: מנוי משפחתי, מזנון מפתיע ושוברי קופות לכל המשפחה
מתחם הקולנוע פלאנט באר שבע מציג מגוון פעילויות והטבות המיועדים...
מהכיתה לתעשייה: תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" קיים את יום החשיפה והשילוב השנתי לתלמידי שכבה י"א שיצטרפו לתעשייה הטכנולוגית המובחרת כעובדים מן המניין במסגרת ההכשרה המעשית של מגמות הלימוד
תלמידי שכבה י"א בבית הספר נפגשו עם בכירים מ־12 המפעלים...
לרגל הזכיה בפרס החינוך הארצי: בכירי אגף שחר והעירייה בביקור חגיגי באמית טכנולוגי אשקלון
בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון ציין השבוע מפגשים מרגשים במיוחד,...
שלוש שנים ל-7 באוקטובר: שכונה חדשה קמה בקיבוץ נחל עוז בסיוע קק”ל
שכונת מגורים חדשה נחנכה בסוף השבוע בקיבוץ נחל עוז, שנפגע...
בשיא עונת קטיף הענבים ורגע לפני ראש השנה ביקרה משלחת מטעם ארגון מגדלי הפירות בכרמים ובבית האריזה של "ענבי טלי"
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: "מושב לכיש ו"ענבי טלי" הינם מודל...
פארק האריה – פארק משחקים ענק וחדש בירוחם, בעלות של 6 מיליון ₪, נפתח לתושבי העיר
עו״ד נילי אהרון, ראש עיריית ירוחם והלן רות ניצן, מייסדת...
נשיא המדינה בהתייחסות לפשיעה ולאלימות בנגב: ״חייבים להמשיך ולבנות את הנגב באמצעות מתן הזדמנויות לכולם, אבל קודם כל באמצעות מאבק בלתי מתפשר בפשיעה - בכל הכוח ובעזרת הרשויות וגורמי האכיפה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף היום, יום חמישי, כ״א באלול,...
מבלים בסוכות באילת – ללא תשלום!
פסטיבל אילת לתיאטרון רחוב חוזר לעיר! והפעם – פסטיבל פנטזיה:  הקרקס...
מהכיתה להייטק: המורים שמפתחים את האפליקציות של בתי הספר
עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", תלמידי כפר הנוער "עתיד" ע"ש...
דילוג לתוכן