ראשי רשויות בנגב בתגובה להסכמות בין האוצר לבריאות:"לא מסתפקים בהצהרות"

ראשי רשויות בנגב בתגובה להסכמות בין האוצר לבריאות:"לא מסתפקים בהצהרות"
שר הבריאות חכ הרב יעקב ליצמן צילום דוברות מדא

ראשי רשויות בנגב הגיבו לידיעה לפיה משרדי האוצר והבריאות הגיעו להסכמה בנוגע לתוספת תקציב משמעותית בבריאות.רוביק דנילוביץ', ראש העיר באר-שבע, אמר "מדינת ישראל מחויבת לדאוג לבריאותם ולרווחתם של תושבי הנגב, לא בדיבורים אלא במעשים". 

ביום שישי האחרון הודיע משרד הבריאות כי הגיע לסיכום עם משרד האוצר בנוגע למשאבי מערכת הבריאות לשנים הקרובות הכולל תוספות משמעותיות. בין היתר סוכם כי בשש השנים הקרובות יתווספו 2,100 מיטות אשפוז למערכת הבריאות, מתוכן 1,200 מיטות כלליות.

ראשי רשויות בנגב דורשים מעשים.שר הבריאות חכ הרב יעקב ליצמן  צילום דוברות מדא
שר הבריאות חכ הרב יעקב ליצמן צילום דוברות מדא

שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן, אמר כי ”לאחר משא ומתן ארוך ומורכב הגענו להסכם נותן תוספת משאבים משמעותית למערכת לשנים הקרובות ובראשם לסל הבריאות שיגדל ב-1.5 מיליארד ₪ ממקורות ציבוריים לצד תוספת משמעותית של מיטות אשפוז ותוספת תקנים למתמחים. בכך אנחנו ממשיכים את העשייה לחיזוק הרפואה הציבורית ולקידום הפריפריה מתוך מחויבות עמוקה לציבור החולים".

במועצת הנגב, שמאגדת 23 ראשי רשויות בנגב, אמנם מברכים על ההישג, אך לא ממהרים לברך על המוגמר. באוגוסט 2014 פרסמה ועדת אפק, שדנה בהרחבת שירותי הרפואה בדרום, את המלצותיה בנוגע לתוספת מיטות בסורוקה. הועדה קבעה נחרצות כי על המדינה להקצות לבית החולים במידי 280 מיטות חדשות. אך החלטת ממשלה שהתקבלה רק חודש לאחר מכן, בספטמבר 2014, כבר צמצמה את מספר המיטות ל-118.

יוהן אטלן, מנכ"ל מועצת הנגב ציין כי "אנחנו מברכים על ההסכם בין האוצר למשרד הבריאות, אך לא מסתפקים בהצהרות שכן קודם כל יש לממש את החלטת הממשלה. אנו מכירים החלטות ממשלה מלפני שנתיים שעוד לא יושמו. עד היום לא הועברה אפילו מיטה אחת לסורוקה. גם החלטת הממשלה לא מומשה, וגם לא המלצות דוח אפק".

רוביק דנילוביץ', ראש העיר באר-שבע, אמר "מדינת ישראל מחויבת לדאוג לבריאותם ולרווחתם של תושבי הנגב, לא בדיבורים אלא במעשים. במקביל להקמת בית חולים נוסף בנגב, בבאר-שבע, שנמצא בתהליכי תכנון ראשוניים, יש צורך דחוף בהוספת מיטות למרכז הרפואי סורוקה המשרת את האזור הגאוגרפי הגדול ביותר במדינת ישראל ובכך להשוות את מספר המיטות פר נפש, כפי שקיים בגוש דן. אין בכוונתו לעבור על כך לסדר היום ואנו נאבק עד אשר תושבינו, שהם אזרחי מדינת ישראל, יקבלו את מענה לצרכים שלהם."

מיכאל ביטון, ראש עיריית ירוחם ויו"ר מועצת הנגב אמר כי "יש פער בלתי נתפס ביחס בין מספר מיטות פר חולה בנגב ובמרכז. אם רוצים לצמצם את הפערים מספר המיטות שצריכות להגיע לסורוקה צריך להיות גדול ממה שהובטח בהחלטת הממשלה ב-2014, ולאמץ לכל הפחות את המלצות ועדת אפק".

ד"ר אהוד דודסון, מנכ"ל בית החולים סורוקה: "תושבי הנגב תלויים בסורוקה. יש צורך במשאבים נוספים כדי לתת מענה למצוקתם. תושבי האזור נאלצים להמתין זמן ממושך לניתוחים ולפרוצדורות רפואיות ומצפים מאתנו לתת מענה. חדר המיון בסורוקה הוא העמוס בארץ. אנו דורשים מהממשלה ליישם את החלטתה ולהעביר את המשאבים הייעודים לסורוקה. סורוקה הוא בית חולים מוביל בארץ המהווה נכס אסטרטגי למדינת ישראל, וכדי שימשיך להיות כזה יש לחזקו לאלתר באמצעות העברת המשאבים כפי שהוחלט על ידי ממשלת ישראל".

אטלן מביע חשש שהמצב הבעייתי של היום יהפוך בעוד כמה שנים לקטסטרופה של ממש – "על פי ההערכות של המשרד לפיתוח הנגב, כ-300 אלף איש עתידים להגיע לנגב בעשר השנים הבאות. עד 2025, אוכלוסיית הנגב תעמוד על מיליון תושבים. מעבר צה"ל לנגב מושך רופאים מהדרום לעזוב את מערכת הרפואה הציבורית. הרופאים שהתיישבו בנגב במסגרת העלייה הגדולה של שנות ה-90 עומדים לצאת לפנסיה, ותקציבים חדשים ממאנים לבוא. אם עכשיו קשה- מצב החירום האמיתי עוד לפנינו".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כבוד לאולפנת אמית אוריה: סלמלק מקונן נבחרה למצטיינת הנשיא
סלמלק מקונן, בוגרת אולפנת אמית באר שבע נבחרה למצטיינת השירות...
שבירת שגרה מרעננת: מבקרי מרכז היום לקשיש של "משמרות" ירוחם נהנו מיום כיף בים המלח
מבקרי מרכז היום לקשיש של חברת "משמרות" ירוחם יצאו השבוע...
שנתיים וחצי אחרי שאיבד את הוריו בנובה: אליאב עבדוש עלה היום לתורה
אליאב עבדוש, בנם הבכור של גל ונאג'י עבדוש ז"ל, שנרצחו...
ממשיכים להילחם למען הקבלנים הרשומים: בעקבות תפיסת השב"חים באתרי הבנייה בבאר שבע - מנכ"ל ארגון הקבלנים בנגב דורש בכנסת פתרון מיידי למשבר כוח האדם בענף
בדיון דחוף שהתקיים בוועדה לעובדים זרים בכנסת, בעקבות מבצע האכיפה...
דור האנרגיה הבא: תוכנית "סוויץ'" של משרד האנרגיה והתשתיות באופקים יוצאת לדרך
התוכנית, שתפעל בשנת הלימודים הקרובה, תכשיר את בני ובנות הנוער...
חברת החשמל החלה בהטמנת רשת החשמל ברחובות מישור הגפן והטייסים באופקים
חברת החשמל ועיריית אופקים החלו בימים אלו בביצוע מהלך נרחב...
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז באשקלון עדיין לא ערוכות לשיטפונות. כמו כן: ליקויים בחלוקת התמיכות לתנועות הנוער בדימונה
בדצמבר 2025 פקדו את אזור אשקלון הצפות שחייבו הפעלת כוחות...
יזמות צעירה בערבה התיכונה
במסגרת התוכנית (Start Up Now) SUN של עמותת יוניסטרים, השלימו השבוע 15 תלמידות ותלמידים משכבה...
מסע משמעותי ומגבש לתלמידי אמית טכנולוגי אשקלון בקיבוץ ניר עוז
מסע המכינה השנתי של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון אמנם...
חדשנות ישראלית בשירות העולם
במרכז המשתלמים הבינלאומי לחקלאות  AICATבערבה התיכונה, התקיים טקס חגיגי ל- 300 בוגרים...
דילוג לתוכן