קרוב לאלף תושבות באר שבע במפגן עוצמה נשית

קרוב לאלף תושבות באר שבע במפגן עוצמה נשית
קרדיט תמונות - עדי הרן

פעם בשנה זה קורה: מאות רבות של נשים מכל רחבי הדרום, מתכנסות לאירוע עוצמתי ומרטיט, לזכרה של הרבנית חיה מושקא שניאורסון ע"ה, אשת הרבי מליובאוויטש *  טעימות מאירוע ערב במיוחד

תושבות באר שבע במפגן עוצמה נשית
קרדיט תמונות – עדי הרן

כתליו של המשכן לאומנויות הבמה בבאר שבע עברו בהצלחה ביום ראשון האחרון בחינת חוזק נוכח מפגן עוצמה מרטיט שקיימו בשטחו קרוב לאלף תושבות באר שבע ופרבריה. הן התאספו לאירוע עוצמתי ומרגש, לזכרה של הרבנית חיה מושקא שניאורסון ע"ה, אשת הרבי מליובאוויטש. מאות הנשים, שלאורך כל ימות השנה משתתפות בשיעורי חסידות, תורה והלכה, ערבי ראש חודש, מסיבות והתוועדויות בארגון נשות חב"ד, הגיעו כדי לשאוב יחדיו כוחות מדמותה ומורשתה של הרבנית. הן יצאו מחוזקות ומוטענות בכוחות למשימה הלאומית: הבאת הגאולה.

תושבות באר שבע במפגן עוצמה נשית
קרדיט תמונות – עדי הרן

הכנס, אשר נערך זו השנה החמישית ברצף, התקיים השנה לציון 31 שנה להסתלקות הרבנית מרת חי'ה מושקא ע״ה. בהיותה בתו של רבי יוסף יצחק, האדמו"ר הקודם של חב"ד ואשתו של נשיא דורנו, מנהיג שנערץ על ידי קהילות יהודיות מכל רחבי העולם ואשה מלומדת וחכמה בזכות עצמה, הרבנית היתה עשויה לזכות בכבוד מלכים, אך היא סלדה מפרסום והתרחקה מכל גינוני כבוד. הרבנית ע"ה היתה תעלומה גדולה בחייה, וגם לאחר פטירתה עדיין רב הנסתר על הנגלה. כמי שזכתה להקדיש את חייה למסירות והקרבה גדולה למען כלל ישראל, מהווה דמותה מופת וסמל לחסד, נתינה ומנהיגות, ומודל השראה יהודית נשית של דורנו.

תושבות באר שבע במפגן עוצמה נשית
קרדיט תמונות – עדי הרן

נושא הכנס היה התמודדות עם נסיונות, ומי אינו מתמודד אתם? לאורך כל האירוע ניתנו למשתתפות כלים מתורת החסידות להעצמת הכוח הנשי בהתמודדות זו.

עיריית באר שבע, חברת כיוונים והמחלקה לתרבות תורנית של באר שבע, אשר מלוות באהדה רבה את העשייה וסייעו לאירוע השנתי, שמחו לראות את היקף ההשתתפות אשר הכפיל את עצמו מאשתקד. ראש העיר, שנבצר ממנו להגיע, שלח את ברכתו הלבבית למשתתפות.

תושבות באר שבע במפגן עוצמה נשית
קרדיט תמונות – עדי הרן

הרב הגאון הרב ישראל מאיר לאו, חתן פרס ישראל ומי שפעל כרב הראשי לישראל במשך שנים רבות וטובות, שיתף בהכרות שלו עם הרבי שמהווה עבורו, ועבור כלל עם ישראל דמות של 'אבא', ובדומה לכך, גם הרבנית, היא דמות של 'אמא' עבורנו. הרב, שעבר מסכת חיים רצופת ניסיונות, הדגיש את כוחה של האשה היהודייה כמי שאינה נרתעת מנסיונות ועומדת בהם בגבורה.

הרב זלמן גורליק, מנהל בית חב"ד המרכזי של באר שבע, בירך את המשתתפות, תוך חידוד חשיבות לימוד החסידות בדורנו. בדבריו, הציג משל המדגים מה חש אדם כאשר הוא מתעלה מעל פני הקרקע בהמראת מטוס. לפתע כל סביבתו נראית מוקטנת ופעוטה: הבניינים, המכוניות… כך, לימוד חסידות וההתקשרות לרבי מרוממים אותנו ונותנים לנו את הכוח לראות את האתגרים והניסיונות שבחיינו באור אחר. להדלקת נר הזכרון לעילוי נשמת הרבנית התכבד הרב יואל קפלן, שליח חב"ד ליוון ומדינות הבלקן, יחד עם בנותיו.

משתתפות האירוע מחאו דמעת התרגשות בהופעה אומנותית של תלמידות בית הספר היסודי "חב"ד-עוזיאל", בהנהלתה של גב' איילת ויינטרוב, ותלמידות בית הספר העל יסודי "בית חיה ורבקה", בהנהלתה של גב' פועה אלחרר. בחלק האחרון של האירוע הועלתה הצגה המתבססת על ספרו הייחודי והבלתי נשכח של הרב אהרון מרגלית, "אתהלך". התרגשות רבה שררה באולם, כאשר תאר הרב מרגלית את החיים כציור שהקב"ה נותן לאדם, וכל אדם יכול לצבוע את הציור לפי בחירתו. הוא הוסיף מניסיונו, כיצד מסוגל האדם למצוא בתוך תוכו את הכוחות, להתייצב נוכח המכשולים ולצאת חסון ומחושל.

כל משתתפת קיבלה שי אישי מהודר – ספר אודות הרבנית חיה מושקא, ובנוסף, לוח עשרות שיעורי החסידות השבועיים לנשים המתקיימים בשכונות השונות של באר שבע. המשתתפות יצאו בהחלטה טובה להוסיף בלימוד החסידות, בכדי להתמלא בכוחות להתמודד עם ניסיונות שמציבים בפנינו החיים ובתעצומות נפש להתרומם מהם, עד לביאת משיח.

המשתתפות הודו בחום למארגנות האירוע, ובראשן ד"ר עינת מיודובניק, וגב' דבורי ספיר העומדות בראש ארגון "נשי ובנות חב"ד – באר שבע" לכל אורך השנה.

אם עדיין לא זכית לטעום מטעמה הערב של תורת החסידות – גם את מוזמנת להצטרף למעגל המופלא של מאות ואלפי נשים לומדות ומתעצמות, וכך מביאות גאולה פרטית לעצמן, ומקרבות את הגאולה הכללית לעולם.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דרמה בדרכים: צוות טיפול נמרץ של מד״א יילד אישה בניידת טיפול נמרץ - ושניות לאחר הלידה התקבלה התרעת ירי טיל מאיראן
צוות ניידת טיפול נמרץ של מגן דוד אדום יילד הערב...
בין אזעקות - לידה מפתיעה בסמוך לתחנת אוטובוס בצומת עומר: פראמדיקית בת שירות לאומי במד״א שעשתה דרכה למשמרת סייעה ליולדת
אתמול (א׳) בשעה 06:07 התקבלה במוקד 101 של מד״א קריאה...
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
אילת: כוחות מד״א תרגלו טיפול במאות נפגעים בתרחיש פגיעת טילים במספר מוקדים בעיר
כחלק ממוכנות מגן דוד אדום לתרחישי חירום מורכבים במדינת ישראל,...
גיבור היום: הרופא ממרפאת מכבי בבאר שבע היה מהראשונים לקפוץ לזירת הנפילה: ״היה פיצוץ רב עוצמה, המרפאה ניזוקה קלות״
ד״ר ירון סרוסי, מומחה ברפואת ילדים במכבי שירותי בריאות שעבד...
מרחיבים שיח של אחדות: בית המדרש "שיג ושיח" משיק בימים אלו מרחב פתוח של 400 מ"ר בבאר שבע
בימים אלו נפתח בבאר שבע בית המדרש "שיג ושיח "-...
בא לעיר מלון חדש: רשת מלונות "דומוס" השיקה את מלון הרצל בלב העיר העתיקה בבאר שבע
בנוכחות ראש העיר רוביק דנילוביץ', הרב הראשי לבאר שבע אברהם...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
"לילות רמדאן 2026": עשור של חיבורים, טעמים וסיפורים: החוויה התיירותית הכי מיוחדת בנגב של "קסם המדבר" יוצאת למסע תרבותי וקולינרי עם חיבורים אנושיים
לאכול במערה, לבשל מקלובה ולגלות את הנגב הירוק: מיזם  "קסם...
במעמד של כ-200 נשים: נפתחו אירועי האישה של נעמת נגב מאוחד
אירועי יום האישה של נעמת נגב מאוחד נפתחו במלון "רויאל...
דילוג לתוכן