צעירי מפלגת השלטון בגרמניה השתתפו בטקס חנוכת יער לזכר חבר המפלגה פיליפ מיספלדר

צעירי מפלגת השלטון בגרמניה השתתפו בטקס חנוכת יער לזכר חבר המפלגה פיליפ מיספלדר

כשלושים חברי "צעירי המפלגה הנוצרית דמוקרטית" הגרמנית הגיעו בשבוע שעבר ליער מדינות גרמניה של קרן קימת לישראל, סמוך לישוב להבים, לטקס חנוכת יער על שמו של פיליפ מיספלדר, חבר המפלגה, אוהב ישראל, שנפטר לפני כשלוש שנים.

קק"ל קיימה בשבוע שעבר טקס חנוכת יער לזכרו של פיליפ מיספלדר, פוליטיקאי וחבר הבונדסטג הגרמני שנפטר בשנת 2015. לטקס הגיעו חבריו של פיליפ, חברי 'צעירי המפלגה הנוצרית דמוקרטית בגרמניה' וחברי התנועה הפוליטית" איגוד הצעירים". בנוסף בטקס השתתפו גם נציגי קק"ל גרמניה שסיפרו על פועלו של פיליפ ועל הקשר שלו לישראל.

פיליפ מיספלדר שהיה יושב ראש הכבוד של המפלגה הנוצרית הדמוקרטית בגרמניה (CDU) כיהן בממשלת גרמניה כמתאם שיתוף הפעולה הטרנס-אטלנטי בתחום יחסי חברה, תרבות ומדיניות מידע. מעבר לכך היה מיספלדר אוהב ישראל ידוע שהגן על מדיניות ישראל מול הפרלמנט הגרמני ואף יצא נגד ביקורת על ישראל. מיספלדר מת מתסחיף ריאתי בשנת 2015 והותיר אחריו את אשתו אן-כריסטין ושתי בנותיהם.

במהלך הטקס חשפו חברי המפלגה את האנדרטה לזכר פיליפ שהכינו בקק"ל ולאחר מכן הוענקו תעודות הוקרה לראשי המשלחת. בסיום הטקס הקריאו המשתתפים את ברכת הנוטעים בגרמנית ולאחר מכן נטעה הקבוצה עץ לזכרו של פיליפ ביער החדש שנטעה קק"ל מאחורי הישוב להבים.

פול ציאמייק, יושב ראש איגוד הצעירים הגרמני ספד לפיליפ: "פיליפ מיספלדר ידע את ההיסטוריה של ישראל אך לא רק דיבר על העבר אלא גם על העתיד בין המדינות. היום חנכנו את היער החדש על שמו שיהיה נקודת חיבור בין העמים לדורות הבאים. אנו מתרגשים להיות כאן ולייצג את צעירי גרמניה בשנת ה-70 למדינת ישראל. מיספלדר הוערך מאוד בגרמניה עבור המסר הברור שלו. אנשים רבים טוענים לקשר מיוחד עם ישראל אך לא מסוגלים להציג הוכחות לכך. פיליפ היה אוהב ישראל בכל ליבו ואף פעל לטובת ישראל במישורים השונים".

יוהנס גואנין, שליח קק"ל בברלין, נאם בטקס וסיפר על פעילות קק"ל למען היערות בישראל ואף בעולם: "השנה בברלין ירד כל כך מעט גשם שהיערות מסביב מתחילים להיות דומים לישראל. היערות של כולנו תלויים בגשם אך פה בארץ קק"ל הצליחה להפוך את המדבר לירוק באמצעות שיטות חדשניות ומחקר בתחום. לישראל יש ידע וניסיון כיצד להתמודד עם בעיית היובש והמידבור הבינלאומית ואנו פועלים גם בחו"ל כדי ללמד ולהנחיל שיטות שונות לחיסכון במים ולגידול יערות בתנאים שונים".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
משפחת מתן מרדכי ליאור ז"ל דורשת ענישה מחמירה, גזר הדין בפרשת ביזת מערכת הסאונד יינתן ב-7 באוקטובר, שלוש שנים בדיוק לאחר הטבח
שלשום (רביעי) התקיים בבית משפט השלום בבאר שבע דיון הטיעונים...
אופקים היא הזוכה במקום הראשון במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת
המדד בוחן את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה...
מהפכת הניקיון של אופקים נמשכת: מכונות השאיבה החכמות הראשונות נכנסו לפעילות
עיריית אופקים ממשיכה להרחיב את מהפכת הניקיון העירונית: השבוע נקלטה...
איך מנהלים 7,000 טונות פסולת ביום? מנכ"לי רשויות מדן ועד אילת הגיעו לראות מקרוב
מנהלים בכירים המשתתפים בקורס להכשרת מנכ"לים בחברות עירוניות וברשויות המקומיות...
הסטודנטים של SCE מציגים פתרונות יצירתיים לפצועי בית הלוחם באר שבע
סטודנטים משנה ג' במחלקה להנדסת מכונות במכללת -SCE המכללה האקדמית...
"נוקדים עם כוכבים" חוזר: פסטיבל המטאורים בכפר הנוקדים
ארבעה סופי שבוע של קסם מדברי ומטר מטאורים בלתי נשכח!...
משתלת שורשים מצטרפת לרשת האנרגיה המבוזרת של nGrid
המשתלה השלימה הטמעת מערכות אגירה בכלל אתריה במסגרת היערכות לעלייה...
מילדות לבגרות: עמותת נגבה ומועדוניות באר שבע ציינו את אירוע בנות המצווה השנתי, המסכם שנה של פעילות חינוכית משותפת
נערות עמותת "נגבה" ומועדוניות באר שבע חגגו השבוע את המעבר...
רשת DONNA VICTORIA פותחת חנות דגל חדשה בעופר קניותר נס ציונה בהשקעה של חצי מיליון שקל
לרגל הפתיחה החגיגית תעניק הרשת מבצע השקה חד פעמי: 1+1...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, ארוחות שטח ומדורה, קולינריה...
דילוג לתוכן