צעירים מהחברה הבדואית מציגים פתרונות לבעיות בוערות שעלו לאחרונה בנגב

צעירים מהחברה הבדואית מציגים פתרונות לבעיות בוערות שעלו לאחרונה בנגב
קרדיט צילום : יונה רוט

צעירים וצעירות מהחברה הבדואית הציגו יוזמות חברתיות לשיפור הקהילה במפגש מסכם שהתקיים אמש  במתחם עידן הנגב, כחלק מקורס יזמות בתוכנית המנהיגות "כוכבי המדבר".

בזמן שהשיח סביב עתיד הנגב הולך ומתעצם, עמותת "כוכבי המדבר", הפועלת לקידום מנהיגות צעירה בחברה הבדואית, סימנה נקודת ציון חשובה. אמש (א'), התקיים בפארק התעשייה עידן הנגב, אזור המשמש גם כמרחב לפעילויות חינוכיות וחברתיות, מפגש מסכם לתוכנית היזמות של העמותה, בה לקחו חלק כ-65 משתתפים- חניכים, בוגרים, אנשי צוות, מנהלי העמותה ומוזמנים מהקהילה הבדואית.

במפגש, שנערך בעברית ובערבית, כל קבוצה הציגה את היוזמה שגיבשה, יש המבקשים להתמודד עם בעיית הכפרים הבלתי מוכרים, אחרים נוגעים בשאלות של אלימות, קצוות בחברה הבדואית, או חינוך לערבות הדדית. כל הרעיונות נולדו מהשטח ונבנו מתוך רצון לשנות מציאות.

בין היוזמות הבולטות, הצבת שלטים ופנייה למשרד התחבורה בנושא ריבוי תאונות הרכבת הקטלניות במקטע שבין דימונה לבאר שבע, סיור היכרות עם החברה הבדואית לקהל יהודי, תוך היכרות עם כפרים 'בלתי מוכרים'.

עימאד אל-סאנע, מנכ"ל עידן הנגב, ציין: "עבורנו זו זכות לקחת חלק ביוזמות מהסוג הזה, שמאפשרות לצעירים מהחברה הבדואית להשמיע קול ולהוביל שינוי".

יונה רוט, מדריך קורס היזמות מסר "המפגש סיכם שנה של למידה והבנה של עולם היזמות והצית בכל אחד ואחת את היזם הפנימי שנמצא בו. זו ההזדמנות של חניכי תוכנית המנהיגות לתת בחזרה לקהילה לאחר שנה של קבלה. אך זהו רק סוף ההתחלה, מכאן יוצאים החניכים וממשיכים להיות מחוללי שינוי בקהילה הבדואית בדרום, ועם הכלים שרכשו בקורס ימשיכו לנסות ולהפוך את החיים בנגב לקצת יותר טובים."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כפר הנוקדים משיק מחנה קיץ חדש למשפחות: SUMMER CAMP בלב המדבר פעילויות מגוונות להורים ולילדים 27 ביולי עד 28 באוגוסט ימים ראשון עד שלישי או שלישי עד חמישי
כפר הנוקדים משיק לקראת הקיץ את נוקדים SUMMER CAMP, מחנה...
ביקוש בבאר שבע ואיזור הדרום למטפלות סיעודיות
לאור הביקוש הגדול למטפלות עבור ציבור הקשישים עמותת מטב יוצאת...
מרגש לראות את הכפר העצום שהפך מחזון למציאות מרשימה
כך אמר השבוע יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, בסיומו של...
"לילות קיץ בערבה"
הופעות חיות- אביתר בנאי, דניאל וייס, מופעי מוסיקה ודיג'יי, תצפית...
"רצינו לתת למי ששומרים עלינו בגופם ובנפשם" - ערב הוקרה מרגש ללוחמי יהל"ם בהשתתפות מתנדבי אדמה אגן
לוחמי יחידת יהל"ם, מהיחידות המסווגות והאמיצות בצה"ל, נהנו בסופ"ש האחרון...
צעירים מהחברה הבדואית מציגים פתרונות לבעיות בוערות שעלו לאחרונה בנגב
צעירים וצעירות מהחברה הבדואית הציגו יוזמות חברתיות לשיפור הקהילה במפגש...
לוחמים בחזית, סטודנטים במעבדה זוג סטודנטים פיתח כלי חדש לזיהוי טקסט בעברית
תומר קקו וטל בן אהרון בני זוג וסטודנטים להנדסת תוכנה...
"הֶן עָם֙ כְּלָבִ֣יא יָק֔וּם וְכַאֲרִ֖י יִתְנַשָּׂ֑א" עובדי אדמה מכתשים לצידם של נפגעי טילים בבאר שבע
בימים האחרונים, כאשר העיר באר שבע מתמודדת עם ההרס הרב...
עד 130 שנה! יקירת הנגב והעיר באר שבע- שושנה אגאג׳ני חגגה 90
בסוף השבוע חגגה שושנה אגאג'ני, מבקרת ותיקה במרכז השלום של...
העיר שלא עוצרת: אופקים במקום הראשון במכירת דירות חדשות
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו השבוע, אופקים ניצבת...
דילוג לתוכן