צעד גדול נוסף לקידום הקמת בית החולים החדש וקריית הביו טק והמחקר בבאר שבע

צעד גדול נוסף לקידום הקמת בית החולים החדש וקריית הביו טק והמחקר בבאר שבע

הוועדה המקומית לתכנון ובניה החליטה בישיבתה האחרונה להמליץ בפני הועדה המחוזית לאשר את מיקומו של בית החולים החדש וקריית הביו טק והמחקר בבאר שבע כפי שנקבע על ידי ועדת ההיגוי בסמוך למחלף שרה, ממזרח לדרך מס' 40 ומצפון לדרך מס' 25. המתחם יכלול בית חולים כללי ובתי חולים בתחומי רפואה מוגדרים וכן את קריית הביו טק והמחקר, שימושים של תעסוקה ומוסדות ציבור בדגש לזיקה לבתי החולים.

צעד גדול נוסף לקידום הקמת בית החולים החדש וקריית הביו טק והמחקר בבאר שבע

כזכור, ההחלטה להקמת בית חולים נוסף אושרה על ידי הממשלה על רקע המלצות הוועדה לבחינת הרחבת שירותי הרפואה בדרום לאור החלטות הממשלה בעשור האחרון לפעול לקידום פיתוח באר שבע והנגב ובעקבות מעבר צה"ל דרומה והתהליכיים הדמוגרפיים. במסגרת פיתוח מטרופולין באר שבע והקמת בית חולים חדש וקריית ביו טק ומחקר, אותר ונקבע מיקום מיטבי מבחינת שירות ונגישות הן לאוכלוסיית העיר והן לאוכלוסיית המטרופולין לבית החולים.

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ': " מדובר בבשורה היסטורית חשובה מאין כמוה. במתחם בנוסף לבתי החולים מתוכננת קריית הביו טק והמחקר וכן מסחר ועסקים. אנחנו רואים בזה עוגן בינלאומי שישאב וימגנט הרבה מאוד חברות, ישאב וימגנט את ההון האנושי הטוב ביותר בתחום מערכת הבריאות, מהארץ ומהעולם. זה קרה בפארק ההיי-טק שלנו, שהפך לקריית ידע והגיע אליו מטה הסייבר הלאומי ומרכז החדשנות. ככה בעצם בונים את העתיד ומשנים את העתיד. גם פה אנחנו מזהים הזדמנות מצוינת, כי בתי חולים זה עוגן בלתי רגיל לידע, לחדשנות, למחקר ואנחנו נחושים לראות את זה כמכלול. הפרויקט הזה מבחינתנו ועבורנו זה מגדלור מאוד מאוד חשוב, ששם את באר שבע לא רק על המפה הלאומית אלא גם הבינלאומית."

יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה מ"מ וסגן רה"ע טל אל על: "מערכת בריאות איתנה מתקדמת ואיכותית הנה נדבך נוסף ומשמעותי בקידום איכות חיי התושבים, עוגן בעיר באר שבע בתחום הבריאות כמו גם בתחומים רבים נוספים מחוללי שינוי. ההחלטה על מיקום בית החולים הנוסף בעיר באר שבע וקריית הביו טק והמחקר הנה החלטה בעלת משמעות היסטורית לעשרות השנים הבאות אם לא יותר. אנו מאמינים כי המתחם החדש יענה על הצרכים הרפואיים של תושבי העיר והאזור ויתרום תרומה משמעותית בצמצום הפערים עם יתר חלקי הארץ" .

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יותר מ-1,300 דירות חדשות: פרויקט "השופטים" יוצא לדרך בכניסה לקריית גת
חברת "מידר" תרחיב את פעילותה לדרום ותקדם פרויקט פינוי-בינוי משמעותי...
לקראת סוכות, חוזרים לעין גדי: כל מסלולי הטיול צפויים להיפתח, לאחר השיטפון שפקד את השמורה
יותר משנה לאחר השיטפון החריג שפגע קשות בשמורת הטבע עין...
טבע מתפרץ בשבילים שלא היכרתם: צעדת ראשוני ים המלח 2026 יוצאת לדרך 23-24 לאוקטובר
ארץ המנזרים, בית הערבה ההיסטורי ושפך הירדן - שלושה מסלולי...
סכך כהלכתו: חקלאי הערבה התיכונה במשלוחים אחרונים של כפות תמרים לטובת סכך לסוכות
המשלוחים יצאו במשאיות עמוסות לרחבי הארץ עד לערב סוכות במטעי התמר...
מפסלים אוצרות על החוף: רשות הטבע והגנים: תחרות הפיסול בחול חוזרת לגן הלאומי חוף פלמחים בחול המועד סוכות
בחול המועד סוכות, תתקיים בגן הלאומי חוף פלמחים, זו הפעם...
במקום עוד שיעור באזרחות: נציגי שש מפלגות הגיעו לפאנל בחירות מיוחד במקיף רגר באר שבע
לקראת הבחירות לכנסת ישראל שיתקיימו בחודש הבא, תלמידי מקיף רגר...
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
רשת הטקס מקס 'רפידוס' מתרחבת לדרום הארץ: פותחת סניף דגל חדש באילת בהשקעה הנאמדת ב כ – 1 מיליון שקל
רשת הטקס-מקס  רפידוס (RAPIDOS), מקבוצת BBB, ממשיכה את תנופת ההתרחבות...
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
דילוג לתוכן