פרוצדורה ייחודית ומורכבת בוצעה בסורוקה

פרוצדורה ייחודית ומורכבת בוצעה בסורוקה
חיים כספי וד"ר ענת חורב, מצנתרת המוח ומנהלת היחידה לשבץ וצנתורי מח במרכז הרפואי סורוקה. צילום: דינה פרנקל, סורוקה

תושב הדרום, הגיע למחלקה לרפואה דחופה בסורוקה עקב כאב ראש פתאומי שהחל כשבוע קודם. בבדיקה התברר כי הוא סובל מדימום מוחי שניגרם ממום נדיר של כלי הדם בגזע המח (AVM) – איזור בעל רגישות ומורכבות גבוהה לטיפול.

במום זה, שהוא ככל הנראה מולד ונדיר יחסית, העורקים מחוברים באופן ישיר לוורידים במוח.

החיבור הישיר בין העורקים המספקים דם למוח וזורמים בלחץ גבוה  לוורידים, שתפקידם לנקז דם מהמוח וזורמים בלחץ נמוך, גורם ליצירת מעין גידול של כלי דם קטנטנים וחולים שעלולים להתפוצץ בכל רגע.במידה וכבר היה דימום קטן ממום זה הסבירות לדימום גדול וקטלני בהמשך היא גבוהה.

חיים כספי וד"ר ענת חורב, מצנתרת המוח ומנהלת היחידה לשבץ וצנתורי מח במרכז הרפואי סורוקה.
צילום: דינה פרנקל, סורוקה

סגירת המום הינה פרוצדורה מורכבת מאוד שמבוצעת בחדר צינתורים, תוך שימוש באמצעים להדמיית כלי הדם במוח.

הטיפול המקובל הוא כניסה בתהליך של צנתור לעורקים קטנים שקטרם כשני מילימטר שנכנסים לתוך החיבור שבין העורק לווריד והזרקת דבק לתוכם. בשיטה זאת הפרוצדורה עצמה מורכבת ומסוכנת, לא תמיד ניתן לסגור את המפרצת בצורה מלאה והמפרצת עלולה לגדול שוב ולפתח זרועות חדשות.

במקרה זה, ד"ר ענת חורב, מצנתרת המוח ומנהלת היחידה לשבץ וצנתורי מח בסורוקה, השתמשה בשיטה חדשנית שבה מטפלים במפרצת מהחלק הוורידי – בפרוצדורה מורכבת המתקדמת מסוגה.
ד"ר חורב נכנסה לוורידי המוח ועל ידי הזרקה דרך וריד יחיד הצליחה לסגור את כל ה-AVM ללא צורך בפרוצדורות נוספות.

החולה התאושש מהפרוצדורה ושוחרר במצב טוב.

ד"ר ענת חורב: "לעיתים, כמו במקרה זה, המטופל מגיע עם דימום קטן, שלרוב עלול להיות סימן מקדים לדימום מסיבי ומסכן חיים. מום כזה במוח מקביל לפצצה מתקתקת ויש למצוא את הדרך הטובה והבטוחה לנטרל אותו. הפרוצדורה החדשנית שנעשתה במטופל  הצליחה לסגור את כל המפרצת ולא נדרשה פרוצדורה נוספת".

חיים כספי המטופל ששוחרר לביתו במצב טוב:  "אין בפי מילים להודות ולשבח את צוות המחלקה הנוירולוגית בראשות פרופ' גל איפרגן וד"ר ענת חורב שללא כל ספק הצילה את חיי. אני מודה על הטיפול המקצועי ועל היחס המדהים לכל אורך הדרך".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מבט להזדמנויות הנדל"ן בנגב: כנס מתווכים ואנשי נדל"ן עסקי בעידן הנגב
פארק התעשייה עידן הנגב קיים בשיתוף חברת CARVIL כנס מקצועי...
אירועי סתיו: הופעות, סדנאות יצירה וקולינריה לכל המשפחה במהלך חודש נובמבר
עופר קניותר בנס ציונה יערוך פעילויות ואירועים לקהל הרחב –...
סיור בתוואי המתוכנן של קו המים החדש דימונה-עופרים
סיור מקצועי התקיים בתוואי המתוכנן של קו המים החדש דימונה-עופרים,...
Professional headshot of a middle-aged man wearing a light blue button-up shirt
'הדו"ח לזקן 2026' במסר לממשלה הבאה:  "אחרי השבעה באוקטובר, חיזוק הנגב הוא השקעה אסטרטגית ישירה בביטחון, בחוסן הלאומי ובצמיחה העתידית של המדינה"
הדו״ח לזקן הוא יוזמה משותפת של קרן מיראז׳, המועצה האזורית...
התמונה החינוכית: 100% גיוס לצה"ל בבית החינוך אמית קבוצת יבנה
נתוני התמונה החינוכית לשנת תשפ"ה שפרסם כעת משרד החינוך מציגים...
"את באה, את פוגשת קבוצה שאת כבר מכירה, ואת מרגישה חלק": המפגש של האימהות השכולות מהעוטף
במשך תקופה ארוכה אדי גולדין, שאיבדה את בנה אורן גולדין...
יריד התעסוקה של אופקים חוזר: עשרות מעסיקים ומאות משרות במקום אחד
עיריית אופקים ושותפיה יקיימו בחודש הבא את יריד התעסוקה העירוני,...
שירותי רשות המיסים מגיעים לאופקים: עמדת שירות חדשה נפתחה בעיר
עמדת שירות מאוישת של רשות המיסים החלה לפעול במרכז העירוני...
מאופקים לגביע העולם בקיקבוקס: האחים גולד חזרו מגביע העולם בקיקבוקס עם מדליות כסף וארד
הישג מרשים לשני האחים בני אופקים, אוהד ואיתי גולדפארב, שייצגו...
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
דילוג לתוכן