פרויקט "ני-שרים ביחד" – "אופקים חדשים": בני הנוער הקליטו שיר ממכר – באמצעות סמארטפונים

פרויקט "ני-שרים ביחד" – "אופקים חדשים": בני הנוער הקליטו שיר ממכר – באמצעות סמארטפונים
קרדיט: דוברות עיריית אופקים

השיר מציג את ההווי בתקופת הקורונה. ראש עיריית אופקים, איציק דנינו: "מרגש שזהו פרי עטם של בני הנוער שלנו, אשר מוכיחים כמה איכות יש בהם"

ממשיכים בפרויקט "ני-שרים ביחד": לאחר הצלחת השיר הראשון, יצרו בני הנוער באופקים באמצעות מחלקת הנוער ובית הספר למוסיקה שיר מקורי נוסף: הפעם זהו שיר שהולחן ועובד ע"י החממה המוזיקלית, בהדרכת שירה שנהב, ובשל מגבלות הקורונה הוקלט כולו בתנאים ביתיים ובאמצעות הסמארטפונים של המשתתפים – אשר עברו סדנת כתיבה מקוונת עם הפזמונאית והיוצרת ד"ר עינת הולנדר. הפרויקט נערך בתמיכת מתנ"ס אופקים, עיריית אופקים – מנהל החינוך, ארגון "צפונה דרומה-תיקון עולם" ושיקום שכונות, ובשיתוף החברה למתנ"סים, קרן אספר, הסוכנות היהודית, שותפות אופקים-מרחבים-מטרווסט ומשרד התרבות והספורט.

קרדיט: דוברות עיריית אופקים

השיר "אופקים חדשים" הוא שיר אופטימי, בעל קצב מוזיקלי כיפי וממכר. הוא מדבר על הרצון העז לחזור לשגרה, ומציג בגישה הומוריסטית את ההווי של תקופת הקורונה, אבל לא פחות חשוב – את האור בקצה המנהרה. במהלך העבודה עליו הוחלט לשלב חלק מהשיר המוכר והידוע, "אין לי ארץ אחרת" כדי לחזק את תחושת השייכות והסולידריות בישראל גם בימים קשים אלה. ניתן לצפות בו בין היתר בעמוד היו-טיוב של עיריית אופקים ובכתובת https://www.youtube.com/watch?v=a2tTU6merkQ.

"אין על בני הנוער של אופקים", אמר ראש עיריית אופקים, איציק דנינו. "מחמם את הלב לראות כיצד שיר נולד בתקופה קשה זו ומפיץ אופטימיות רבה בקרב הקהילה, והדבר המרגש מכל הוא שזהו פרי עטם של בני הנוער שלנו, אשר מוכיחים מיום ליום, ומפרויקט לפרויקט, כמה איכות יש בהם".

"שיתוף הפעולה הפורה בין ביה"ס למוסיקה ומחלקת הנוער של מתנ"ס אופקים מוליד עמו יוזמות רבות לטיפוח כישרונות מוזיקליים בעיר ולעידוד יצירה מקורית", הוסיף מנהל ביה"ס למוזיקה, אייל ניסים. "פרויקט ״ני-שרים ביחד״ אפשר עשייה מוזיקלית גם בימי הסגר, כשלא ניתן היה להיפגש.. נמשיך לפעול לטובת קידום הכישורים המוזיקליים והיצירתיים של בני הנוער ואנו בטוחים ששיתוף הפעולה יניב עוד פרויקטים רבים ומגוונים לשם מטרה זו".

קרדיט: דוברות עיריית אופקים

הרכב החממה המוזיקלית פועל זו השנה הרביעית, כשמתנ"ס אופקים ומינהל החינוך מהווים בסיס פורה ומרחב לפיתוח היצירה האישית והמיומנויות המוזיקליות בקרב בני הנוער וכלל הקהילה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עמותת איילים מסייעת להיערכות העורף במהלך מלחמת 'שאגת הארי': סטודנטים של עמותת איילים מהכפרים בבאר שבע ודימונה סייעו בהשמשת מקלטים וחילקו משלוחי מנות לקשישים בודדים
החל מתחילת מלחמת 'שאגת הארי', עשרות סטודנטים מהכפר של עמותת...
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
מגן דוד אדום ומועצה מקומית גדרה חנכו 2 עמדות מַפְעֵם (דפיברילטור) חכמות חדשות במרחב הציבורי במועצה
היום (ג') נחנכו במעמד ראש המועצה המקומית גדרה סהר פינטו,...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
פברואר של קהילה ושמחה: מרכז היום לקשיש ''משמרות'' בירוחם חוגג תרבות ומשפחה
חודש פברואר הביא עמו רוח של עשייה, צבע וחיבור אנושי...
כך מאמצים עובדי פלקסטרוניקס עובדים עם מוגבלות המלווים ע"י עמותת "יחדיו" באופקים
מי שמעוניין להבין כיצד נראית קליטה מיטבית של אנשים עם...
מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות וכפרי נוער התקיים במכללת קיי בבאר שבע
יש עתיד לפנימיות: מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות...
גאווה מקומית בערב הסעודית הסטודנטיות מבאר שבע שכבשו את הכנס הבינלאומי
לאה שפירא וסשה (אלכסנדרה) פרידלנד, סטודנטיות לתקשורת חזותית ב-SCE המכללה...
נשיאת ביהמ"ש העליון בדימוס אסתר חיות: "חייבים לקחת אחריות על זיכרון השואה ועל הנחלת זיכרון השואה"
 המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שעבר את הכנס "מאפר לתפארת",...
יוזמה ייחודית באופקים
בשנים האחרונות רכישת דירה בישראל הפכה עבור משפחות רבות לצעד...
דילוג לתוכן