פרויקט "ני-שרים ביחד" – "אופקים חדשים": בני הנוער הקליטו שיר ממכר – באמצעות סמארטפונים

פרויקט "ני-שרים ביחד" – "אופקים חדשים": בני הנוער הקליטו שיר ממכר – באמצעות סמארטפונים
קרדיט: דוברות עיריית אופקים

השיר מציג את ההווי בתקופת הקורונה. ראש עיריית אופקים, איציק דנינו: "מרגש שזהו פרי עטם של בני הנוער שלנו, אשר מוכיחים כמה איכות יש בהם"

ממשיכים בפרויקט "ני-שרים ביחד": לאחר הצלחת השיר הראשון, יצרו בני הנוער באופקים באמצעות מחלקת הנוער ובית הספר למוסיקה שיר מקורי נוסף: הפעם זהו שיר שהולחן ועובד ע"י החממה המוזיקלית, בהדרכת שירה שנהב, ובשל מגבלות הקורונה הוקלט כולו בתנאים ביתיים ובאמצעות הסמארטפונים של המשתתפים – אשר עברו סדנת כתיבה מקוונת עם הפזמונאית והיוצרת ד"ר עינת הולנדר. הפרויקט נערך בתמיכת מתנ"ס אופקים, עיריית אופקים – מנהל החינוך, ארגון "צפונה דרומה-תיקון עולם" ושיקום שכונות, ובשיתוף החברה למתנ"סים, קרן אספר, הסוכנות היהודית, שותפות אופקים-מרחבים-מטרווסט ומשרד התרבות והספורט.

קרדיט: דוברות עיריית אופקים

השיר "אופקים חדשים" הוא שיר אופטימי, בעל קצב מוזיקלי כיפי וממכר. הוא מדבר על הרצון העז לחזור לשגרה, ומציג בגישה הומוריסטית את ההווי של תקופת הקורונה, אבל לא פחות חשוב – את האור בקצה המנהרה. במהלך העבודה עליו הוחלט לשלב חלק מהשיר המוכר והידוע, "אין לי ארץ אחרת" כדי לחזק את תחושת השייכות והסולידריות בישראל גם בימים קשים אלה. ניתן לצפות בו בין היתר בעמוד היו-טיוב של עיריית אופקים ובכתובת https://www.youtube.com/watch?v=a2tTU6merkQ.

"אין על בני הנוער של אופקים", אמר ראש עיריית אופקים, איציק דנינו. "מחמם את הלב לראות כיצד שיר נולד בתקופה קשה זו ומפיץ אופטימיות רבה בקרב הקהילה, והדבר המרגש מכל הוא שזהו פרי עטם של בני הנוער שלנו, אשר מוכיחים מיום ליום, ומפרויקט לפרויקט, כמה איכות יש בהם".

"שיתוף הפעולה הפורה בין ביה"ס למוסיקה ומחלקת הנוער של מתנ"ס אופקים מוליד עמו יוזמות רבות לטיפוח כישרונות מוזיקליים בעיר ולעידוד יצירה מקורית", הוסיף מנהל ביה"ס למוזיקה, אייל ניסים. "פרויקט ״ני-שרים ביחד״ אפשר עשייה מוזיקלית גם בימי הסגר, כשלא ניתן היה להיפגש.. נמשיך לפעול לטובת קידום הכישורים המוזיקליים והיצירתיים של בני הנוער ואנו בטוחים ששיתוף הפעולה יניב עוד פרויקטים רבים ומגוונים לשם מטרה זו".

קרדיט: דוברות עיריית אופקים

הרכב החממה המוזיקלית פועל זו השנה הרביעית, כשמתנ"ס אופקים ומינהל החינוך מהווים בסיס פורה ומרחב לפיתוח היצירה האישית והמיומנויות המוזיקליות בקרב בני הנוער וכלל הקהילה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
חוגגים עשור: פסטיבל ישראל ליוגה העשירי אירוע היוגה הגדול, המקיף והמרכזי בישראל חוגג עשור ומתקיים בפעם הרביעית ברציפות בכפר הנוקדים
מעל 60 ממורי היוגה המובילים בישראל | מעל 10 מתחמים...
מדרשת "באר" חנכה שלוחה חדשה באופקים
מדרשת "באר", הפועלת בליווי רשת אמית, ממשיכה להרחיב את פריסתה...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
עשרות רצים בחליפות יעלו על קו הזינוק במירוץ הלילה של באר שבע
קשה יהיה להתעלם מהם, יותר מ־35 רצים, כולם לבושים בחליפות...
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
דילוג לתוכן