פרויקט מחיר למשתכן יוארך עד סוף שנת 2020: "תכנית מחיר למשתכן במצב גסיסה והממשלה החליטה להנשים אותה בכוח"

פרויקט מחיר למשתכן יוארך עד סוף שנת 2020:  "תכנית מחיר למשתכן במצב גסיסה והממשלה החליטה להנשים אותה בכוח"
קרדיט- ארגון קבלני הנגב

את הדברים אמר יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, אלי אביסרור, על החלטת הממשלה להאריך את פרויקט מחיר למשתכן עד סוף שנת 2020.  

במסגרת ההחלטת הממשלה, אושר  תקציב של 36 מיליון ₪ עבור התכנית, תקציב נמוך שיספיק לבנייה של מאות בודדות של יחידות דיור בישראל. לדברי אביסרור, המשך התוכנית בתקציב הנוכחי הוא לא פחות "מאקמול לחולה קשה".

 

בארגון קבלני הנגב מעריכים כי בעקבות התקציב הנמוך והעדר רפורמה לשוק הדיור בישראל —  מחירי הדיור צפויים לעלות.

קרדיט- ארגון קבלני הנגב

אי וודאות סביב תכנית מחיר למשתכן: לאחר ששווקו לא מעט יחידות דיור בנגב במסגרת תכנית מחיר למשתכן וכחצי שנה לאחר שנסגרו 19 מכרזים בבאר שבע מתוך חוסר כדאיות לקבלנים וליזמים, הודיע משרד השיכון על החלטת הממשלה להאריך את תכנית מחיר למשתכן עד לסוף שנת 2020. לטובת הארכת הפרויקט, אישרה הממשלה, תקציב של 36 מיליון ₪, סכום זעיר לעומת שנים קודמות, שלא משקף את העלויות האמיתיות של תכנית מחיר למשתכן.

בארגון קבלני הנגב הביעו תמיהה על ההחלטה של הממשלה להאריך את הפרויקט ואף ציינו כי מדובר בצעד חסר אחריות. לדבריהם, התקציב הזעום שהוקצה לתוכנית מעיד על תהליך ייבוש של תכנית מחיר למשתכן. זוגות ומשפחות שחיכו למחיר למשתכן ייאלצו לחכות שוב ולשווא. יתרה מכך, המצב שנוצר מייצר מחסור בהיצע הקים בשוק, מה שעשוי להשפיע באופן ישיר על מחירי הדירות ואף להביא לעלייה במחירים.

קרדיט- ארגון קבלני הנגב

אלי אביסרור יו"ר ארגון קבלני הנגב: " הארכת ההסכם היא החלטה שגויה שמנותקת מהשטח. התוכנית נכשלה והוכחה כלא כדאית ולא שוויונית. עם תקציב של 36 מיליון שקל כפי שאושר, למעשה מחזיקים את תכנית מחיר למשתכן בהנשמה מלאכותית. הקיפאון המדיני מורגש בכל התחומים וגם בתחום הדיור. לצערי זוגות שחיכו למחיר ולמשתכן יאלצו להמשיך לחכות. כולי תקווה שהממשלה הבאה תיקח את הנושא ברצינות ותפעל יחד איתנו להחזרת מענקי המקום ולרפורמה בשוק הדיור, כדי למצוא פתרונות ראויים לנגב בפרט".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קק”ל מרחיבה את סיוע החירום לערים שנפגעו בדרום: 5 מיליון ש״ח לדימונה וערד
בהמשך לסיוע החירום שאושר לבית שמש ובאר שבע, דירקטוריון קק"ל...
לאחר שביתם נהרס כליל: מבוטחי מאוחדת מדימונה וערד קיבלו סיוע רפואי צמוד בים המלח
 בעקבות פגיעות הטילים בדימונה ובערד, צוותי מאוחדת מחוז דרום הקימו...
בצל המצב הביטחוני: ״מכבי״ קיימה יום בריאות האישה בקריית מלאכי והציבה ניידת ממוגרפיה לבדיקות מצילות חיים
על רקע המצב הביטחוני המאתגר, מכבי שירותי בריאות קיימה יום...
מנכ״לית מכבי שירותי בריאות בביקור במחוז הדרום: ״נערכים להמשך עבודה שוטפת גם במהלך חג הפסח; רפואת הקהילה פועלת כבשגרה למען המטופלים - במרפאות ובמוקדי החירום”
על רקע המשך הלחימה ופינוי תושבי הדרום שביתם נפגע במבצע...
גם בימי המלחמה: היוזמה של תיכון רגר בבאר שבע ללימוד ערבית שמחברת בין דורות
גם בימים מורכבים של למידה מרחוק, בתיכון רגר בבאר שבע...
גם בזמנים מורכבים: תיכון ''יוצר עתיד באר-שבע'' למען התלמידים והקהילה
בין שיעורי הזום המקוונים ובזמן שאין לימודים פרונטליים בתיכונים ברחבי...
בהמשך לפגיעות הטילים בערד ובדימונה: ארגון הקבלנים בנגב הודיע על התגייסות לשיקום המבנים שנפגעו
אלי אביסרור: "ההרס שנחשף בזירות ממחיש שוב את מחיר פערי...
"שיירת השמחה" של ישיבת אמית באר שבע כבשה את העיר
בישיבת אמית באר שבע החליטו שלא מחכים לתלמידים בין כותלי...
מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון סייר בדימונה ובערד לאחר פגיעות הטילים: "נעמיד לרשויות את כל הכלים המקצועיים והסיוע הנדרש".
בעקבות פגיעות הטילים שאירעו אמש התקיים היום סיור בדימונה ובערד...
מבקר המדינה בזירות הנפילה בדרום: "הנחנו בפני ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל דוח סודי ביותר שהוגש להם אחרי עם כלביא, על מערכת ההגנה האווירית - עליהם לתת מענה לנושאים שעלו בדוח"
בסיור בדימונה ובערד קרא המבקר לממשלה: "הממשלה חייבת להכין תוכנית...
דילוג לתוכן