פרויקט מחיר למשתכן יוארך עד סוף שנת 2020: "תכנית מחיר למשתכן במצב גסיסה והממשלה החליטה להנשים אותה בכוח"

פרויקט מחיר למשתכן יוארך עד סוף שנת 2020:  "תכנית מחיר למשתכן במצב גסיסה והממשלה החליטה להנשים אותה בכוח"
קרדיט- ארגון קבלני הנגב

את הדברים אמר יו"ר ארגון הקבלנים בנגב ומ"מ נשיא התאחדות בוני הארץ, אלי אביסרור, על החלטת הממשלה להאריך את פרויקט מחיר למשתכן עד סוף שנת 2020.  

במסגרת ההחלטת הממשלה, אושר  תקציב של 36 מיליון ₪ עבור התכנית, תקציב נמוך שיספיק לבנייה של מאות בודדות של יחידות דיור בישראל. לדברי אביסרור, המשך התוכנית בתקציב הנוכחי הוא לא פחות "מאקמול לחולה קשה".

 

בארגון קבלני הנגב מעריכים כי בעקבות התקציב הנמוך והעדר רפורמה לשוק הדיור בישראל —  מחירי הדיור צפויים לעלות.

קרדיט- ארגון קבלני הנגב

אי וודאות סביב תכנית מחיר למשתכן: לאחר ששווקו לא מעט יחידות דיור בנגב במסגרת תכנית מחיר למשתכן וכחצי שנה לאחר שנסגרו 19 מכרזים בבאר שבע מתוך חוסר כדאיות לקבלנים וליזמים, הודיע משרד השיכון על החלטת הממשלה להאריך את תכנית מחיר למשתכן עד לסוף שנת 2020. לטובת הארכת הפרויקט, אישרה הממשלה, תקציב של 36 מיליון ₪, סכום זעיר לעומת שנים קודמות, שלא משקף את העלויות האמיתיות של תכנית מחיר למשתכן.

בארגון קבלני הנגב הביעו תמיהה על ההחלטה של הממשלה להאריך את הפרויקט ואף ציינו כי מדובר בצעד חסר אחריות. לדבריהם, התקציב הזעום שהוקצה לתוכנית מעיד על תהליך ייבוש של תכנית מחיר למשתכן. זוגות ומשפחות שחיכו למחיר למשתכן ייאלצו לחכות שוב ולשווא. יתרה מכך, המצב שנוצר מייצר מחסור בהיצע הקים בשוק, מה שעשוי להשפיע באופן ישיר על מחירי הדירות ואף להביא לעלייה במחירים.

קרדיט- ארגון קבלני הנגב

אלי אביסרור יו"ר ארגון קבלני הנגב: " הארכת ההסכם היא החלטה שגויה שמנותקת מהשטח. התוכנית נכשלה והוכחה כלא כדאית ולא שוויונית. עם תקציב של 36 מיליון שקל כפי שאושר, למעשה מחזיקים את תכנית מחיר למשתכן בהנשמה מלאכותית. הקיפאון המדיני מורגש בכל התחומים וגם בתחום הדיור. לצערי זוגות שחיכו למחיר ולמשתכן יאלצו להמשיך לחכות. כולי תקווה שהממשלה הבאה תיקח את הנושא ברצינות ותפעל יחד איתנו להחזרת מענקי המקום ולרפורמה בשוק הדיור, כדי למצוא פתרונות ראויים לנגב בפרט".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לשלושה ימים בלבד: פסטיבל "האי הנעלם" לכל המשפחה בפלאנט באר שבע
הסרט שובר הקופות משתלט על קולנוע פלאנט באר שבע בפסטיבל...
מחממים את הלב: תלמידי תיכון טוביהו הגיעו לדיור מוגן משען באר שבע לקראת החגים
לקראת תקופת החגים הגיעו תלמידי כיתה י״א מתיכון דוד טוביהו...
רשת הטקס מקס 'רפידוס' מתרחבת לדרום הארץ: פותחת סניף דגל חדש באילת בהשקעה הנאמדת ב כ – 1 מיליון שקל
רשת הטקס-מקס  רפידוס (RAPIDOS), מקבוצת BBB, ממשיכה את תנופת ההתרחבות...
תושב הדרום וקצין לשעבר בפיקוד דרום, אלכסנדר בסנביץ' מונה למנהל מפעל המיון ב"דודאים"
אלכסנדר בסנביץ' (53), תושב קריית גת, מונה למנהל מפעל המיון...
סוכות בין מדבר לים בצפון ים המלח: אירועי סוכות במועצה אזורית מגילות ים המלח
הים והמדבר מתערבבים זה בזה בשלל פעילויות אקסטרים לכל המשפחה,...
רשת מקס סטוק משיקה את סניף עד הלום
הסניף ה-65 של הרשת נפתח באזור תעשיה עד הלום ומתפרש...
שירות חדש ובלעדי למבוטחי מאוחדת באשקלון: בדיקות וטיפולי עיניים במכון "לומאל"
מכון העיניים "לומאל" יחל להעניק שירות ייחודי ובלעדי למבוטחי מאוחדת....
גל הירש: "להתעקש על ערך הניצחון והכרעת האויב מבלי לשגות באשליות ובקונספציות"
תא"ל (מיל') גל הירש אמר את הדברים השבוע בטקס הענקת...
'מהיר ועצבני' בחול המועד סוכות: גמר אליפות ישראל במרוצי דראג בערד
כ־100 מתחרים, אלפי כוחות סוס, מכוניות מהמהירות והקיצוניות בישראל וקרבות ראש...
סוכות בשוק העירוני בבאר שבע: "אוכלים בשוק" - פסטיבל האוכל של באר שבע יתקיים לראשונה בחוה"מ סוכות בשוק העירוני המתחדש
הפסטיבל החדש במימון משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי מהווה הצדעה...
דילוג לתוכן