פיתוח של סטודנטים מבאר שבע ישמור על אנשים עם מוגבלות העובדים במפעל ייצור

פיתוח של סטודנטים מבאר שבע ישמור על אנשים עם מוגבלות העובדים במפעל ייצור
קרדיט ספיר דרעי

סטודנטים מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פיתחו מכשיר חדש לשיפור עבודת אנשים עם מוגבלות במפעל בבאר שבע. במסגרת הפרויקט הסטודנטים ראו כי עובדים עם מוגבלות בפס הייצור של צינורות פלסטיק להשקיה נאלצים לחבר בין צינורות בעזרת כלי עם מים רותחים העלולים לפגוע בהם. הסטודנטים פיתחו מוצר שיקל על העבודה ויבצע את החיבור בצורה בטוחה ופשוטה

המכשיר שיעזור לבעלי מוגבלויות לחבר בין צינורות למחברים
קרדיט ספיר דרעי

פיתוח חדש של שני סטודנטים להנדסת מכונות מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון יסייע לשמור על אנשים עם מוגבלויות העובדים במפעל שיקומי בבאר שבע. במסגרת העבודה במפעל, העובדים בפס צינורות ההשקיה נאלצים לחבר בין צינורות הפלסטיק הקשים באמצעות ריכוך הצינור והמחבר במים רותחים. בשל אופי העובדים במקום, פעולה זו עלולה להסתיים בפציעות קשות וכוויות. הפיתוח החדש של הסטודנטים אדיר דהן ושניר דרעי, שנעשה בהנחיית ד"ר יואב ביטון מהמכללה, יסייע לעובדים לחבר את הצינורות למחברים באמצעות מכשיר חדש ללא התערבות מים רותחים או כל גורם אחר מסוכן.

הכל התחיל כשהסטודנטים אדיר דהן ושניר דרעי החליטו לעשות את פרויקט הגמר שלהם במכללה בזוית חברתית, תכנית של המכללה לקידום פרויקטים בהנדסה למען החברה. לצורך הפרויקט הלכו השניים למפעל שיקומי בבאר שבע המעסיק אנשים עם צרכים מיוחדים. "רצינו לעזור להם אבל לא ידענו עדיין במה" סיפרו שניר ואדיר. "מנהל המפעל עשה לנו סיור במקום וראינו את כל הפעילויות של העובדים ומה הם עושים. כשהגענו לאזור של צינורות ההשקיה ראינו כיצד העובדים, שחלקם עם מגבלות פיזיות, נאלצים להרכיב את הצינור בעזרת ריכוך הצינור במיכל עם מים רותחים. הבנו שמצאנו בעיה שאנחנו חייבים למצוא לה פתרון – גם כדי לעלות את התפוקה של העובדים, ושכך יקבלו יותר כסף עבור עבודתם, אך בעיקר בשביל לשמור עליהם מכוויות, פציעות וכדומה".

המכשיר שיעזור לבעלי מוגבלויות לחבר בין צינורות למחברים
קרדיט ספיר דרעי

לאחר שחקרו את התחום וראיינו עובדים, הסטודנטים פיתחו מוצר חדש אותו הדפיסו במדפסת תלת מימד. מטרת האביזר לחבר בין הצינור למחבר בקצהו באמצעות ידית המפעילה לחץ ודוחפת את המחבר בכח לתוך הצינור. "המטרה שלנו הייתה לתכנן מכשיר שיעזור בחיבור הצינור למחבר ללא טיפול תרמי כשלב מקדים, אך שישמור על אותה האיכות כמו בחיבור ידני" סיפרו הסטודנטים. "המוצר שפיתחנו זול לייצור, נוח לתפעול ומאוד מקל על העבודה וכך גם מגדיל לעובדים את התפוקה. העובד שם את המחבר במקום אחד, את הצינור בקצה השני, מוריד את הידית וזה בפנים. זה גם יותר בטיחותי וגם מגדיל להם את ההכנסה".

לסיכום סיפרו הסטודנטים כי מכשיר אחד כבר עובד במפעל והעובדים המשתמשים בו מאוד מרוצים מהמהירות, הפשטות והבטיחות. "אמרנו למנהל המפעל שאנחנו לא באים למצוא פתרון שיחליף את העובדים, להיפך – המטרה שלנו הייתה לייעל את העבודה. שמחנו לשמוע שהם נהנים מהמכשיר וגם במכללה שמחו על כך והם החליטו לאפשר לנו לייצר עוד מכשירים כדי שנוכל להביא להם למפעל לעוד עמדות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
סיכול פריצה בשעת מעשה בלהבים
סיירי צוות 3 תפסו חשוד בפריצה לבית בלהבים, כאשר ברשותו...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
דילוג לתוכן