פיתוח של סטודנטים מבאר שבע ישמור על אנשים עם מוגבלות העובדים במפעל ייצור

פיתוח של סטודנטים מבאר שבע ישמור על אנשים עם מוגבלות העובדים במפעל ייצור
קרדיט ספיר דרעי

סטודנטים מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פיתחו מכשיר חדש לשיפור עבודת אנשים עם מוגבלות במפעל בבאר שבע. במסגרת הפרויקט הסטודנטים ראו כי עובדים עם מוגבלות בפס הייצור של צינורות פלסטיק להשקיה נאלצים לחבר בין צינורות בעזרת כלי עם מים רותחים העלולים לפגוע בהם. הסטודנטים פיתחו מוצר שיקל על העבודה ויבצע את החיבור בצורה בטוחה ופשוטה

המכשיר שיעזור לבעלי מוגבלויות לחבר בין צינורות למחברים
קרדיט ספיר דרעי

פיתוח חדש של שני סטודנטים להנדסת מכונות מ-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון יסייע לשמור על אנשים עם מוגבלויות העובדים במפעל שיקומי בבאר שבע. במסגרת העבודה במפעל, העובדים בפס צינורות ההשקיה נאלצים לחבר בין צינורות הפלסטיק הקשים באמצעות ריכוך הצינור והמחבר במים רותחים. בשל אופי העובדים במקום, פעולה זו עלולה להסתיים בפציעות קשות וכוויות. הפיתוח החדש של הסטודנטים אדיר דהן ושניר דרעי, שנעשה בהנחיית ד"ר יואב ביטון מהמכללה, יסייע לעובדים לחבר את הצינורות למחברים באמצעות מכשיר חדש ללא התערבות מים רותחים או כל גורם אחר מסוכן.

הכל התחיל כשהסטודנטים אדיר דהן ושניר דרעי החליטו לעשות את פרויקט הגמר שלהם במכללה בזוית חברתית, תכנית של המכללה לקידום פרויקטים בהנדסה למען החברה. לצורך הפרויקט הלכו השניים למפעל שיקומי בבאר שבע המעסיק אנשים עם צרכים מיוחדים. "רצינו לעזור להם אבל לא ידענו עדיין במה" סיפרו שניר ואדיר. "מנהל המפעל עשה לנו סיור במקום וראינו את כל הפעילויות של העובדים ומה הם עושים. כשהגענו לאזור של צינורות ההשקיה ראינו כיצד העובדים, שחלקם עם מגבלות פיזיות, נאלצים להרכיב את הצינור בעזרת ריכוך הצינור במיכל עם מים רותחים. הבנו שמצאנו בעיה שאנחנו חייבים למצוא לה פתרון – גם כדי לעלות את התפוקה של העובדים, ושכך יקבלו יותר כסף עבור עבודתם, אך בעיקר בשביל לשמור עליהם מכוויות, פציעות וכדומה".

המכשיר שיעזור לבעלי מוגבלויות לחבר בין צינורות למחברים
קרדיט ספיר דרעי

לאחר שחקרו את התחום וראיינו עובדים, הסטודנטים פיתחו מוצר חדש אותו הדפיסו במדפסת תלת מימד. מטרת האביזר לחבר בין הצינור למחבר בקצהו באמצעות ידית המפעילה לחץ ודוחפת את המחבר בכח לתוך הצינור. "המטרה שלנו הייתה לתכנן מכשיר שיעזור בחיבור הצינור למחבר ללא טיפול תרמי כשלב מקדים, אך שישמור על אותה האיכות כמו בחיבור ידני" סיפרו הסטודנטים. "המוצר שפיתחנו זול לייצור, נוח לתפעול ומאוד מקל על העבודה וכך גם מגדיל לעובדים את התפוקה. העובד שם את המחבר במקום אחד, את הצינור בקצה השני, מוריד את הידית וזה בפנים. זה גם יותר בטיחותי וגם מגדיל להם את ההכנסה".

לסיכום סיפרו הסטודנטים כי מכשיר אחד כבר עובד במפעל והעובדים המשתמשים בו מאוד מרוצים מהמהירות, הפשטות והבטיחות. "אמרנו למנהל המפעל שאנחנו לא באים למצוא פתרון שיחליף את העובדים, להיפך – המטרה שלנו הייתה לייעל את העבודה. שמחנו לשמוע שהם נהנים מהמכשיר וגם במכללה שמחו על כך והם החליטו לאפשר לנו לייצר עוד מכשירים כדי שנוכל להביא להם למפעל לעוד עמדות".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"הבית של כולנו": עלילות בניין דירות בבאר שבע הפך להצגה מרגשת
איך רגעים קטנים מתוך בניין מגורים בבאר שבע הופכים להצגה?...
לרגל יום המודעות הבינלאומי לבנק חלב האם שצוין אתמול (19.5) העברת חלב בנקאית לתינוקות רועי ועוז הושלמה בהצלחה
בשלוש שנים האחרונות, אזרחי מדינת ישראל התמודדו עם מציאות ואתגרים...
700 מהנדסים ומעצבים חדשים הוסמכו בקמפוס באר שבע של SCE
בצל תקופה ביטחונית מורכבת ושירות מילואים ממושך של רבים מהסטודנטים,...
בלב תקופת המבחנים: ביה"ס תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" חגג את שבועות בהפנינג חגיגי במיוחד
בין מבחני הבגרות, ההכנות לשירות הצבאי והעשייה הלימודית האינטנסיבית, בתיכון...
נאות חובב ממשיכה לחזק את התשתיות: נחנך מקטע חדש של כביש 5 במרחב המועצה
המועצה המקומית תעשייתית נאות חובב, חנכה השבוע את המקטע החדש...
רשות הטבע והגנים: המדוזות הגיעו והרוחצים כבר מרגישים אותם
לאחר מזג האוויר החם ששרר בארץ והתחממות מי הים, המדוזות...
נפרדים מחובש בכיר מתנדב מד"א איתי ניסנוב ז"ל שנהרג בתאונת דרכים "כל מטופל שטופל אצלו באמבולנס, ידע שהוא בידיים טובות"
מגן דוד אדום מרכין ראש עם פטירתו בטרם עת של...
שבועות סוּפִי במדבר: הפסטיבל הסוּפִי ה-14 חוזר לכפר הנוקדים לירז צ'רכי, YEMEN BLUES, דיוואן הלב ועוד רבים וטובים במקום אחד
הפסטיבל הסוּפִי, מהאירועים המובילים והמוערכים בעולם מוזיקת העולם והרוח, חוזר...
דן בדרום ודן באר שבע מצטיידות בעשרות אוטובוסים חדשים
חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן באר שבע הכניסו בימים...
המכללה האקדמית ספיר, עיריית שדרות, מ.א. שער הנגב ומנהלת תקומה מכריזות על הקמת קמפוס חדש לפקולטה לטכנולוגיה: "מנוע צמיחה חדש לנגב המערבי"
בהשקעה של 130 מיליון ש"ח מכספי מנהלת תקומה, יוקם קמפוס...
דילוג לתוכן