בשבוע שעבר בוצע מפגש של פורום מנכ"לי ערד, ביוזמת החברה הכלכלית לפיתוח ערד, למפגש מקצועי משותף עם התאחדות התעשיינים – מרחב דרום בנושא חקיקת ויחסי עבודה והתמודדות עם דרישות כיבוי והצלה .
לפני כשנה הקימה ומובילה החברה הכלכלית לפיתוח ערד, בניהולה של לילי שפי, את פורום תעשייני ערד, זאת במטרה לספק מענה הדוק לצרכי תעשייני העיר.
המפגש הנוכחי נולד כחלק משיתוף הפעולה ההדוק בין החברה הכלכלית לפיתוח ערד לבין התאחדות התעשיינים – מרחב דרום. מטרת המפגש הינו להעניק לתעשייני ערד ומהאזור מענה רחב היקף ככל שניתן בנושאים בירוקרטים ומנהלתיים. כל זאת כדי להמשיך לפתח ולהעצים את התעשייה בערד ולחזק אותה בתור עוגן כלכלי מרכזי באזור.
למפגש, שהתקיים בחברה הכלכלית בערד, הגיעו כעשרה תעשיינים ממפעלי ערד, שם פגשו את ראש העיר ערד, ניסן בן חמו, מנכ"לית החברה הכלכלית, לילי שפי ומנהל מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, אביב חצבני.
עו"ד מוטי עזרן, מנהל תחום המשפט הקיבוצי בהתאחדות התעשיינים דיבר עם התעשיינים על החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה וצמצום סיכונים וחשיפה לעיצומים כספיים. לאחר מכן נפגשו עם טפסר יצחק שמעוני, ראש מחלקת חקיקה ומו"פ ברשות הארצית לכיבוי והצלה שהסביר לתעשיינים את ההקלות בדרישות כיבוי והצלה שבוצעו בשנתיים האחרונות והסביר כיצד על מפעלי התעשייה להיערך לביקורת כיבוי אש וליצירת וודאות באשר לעמידה בדרישות כיבוי אש.
אביב חצבני, מנהל מרחב דרום של התאחדות התעשיינים מסר כי "התעשייה בערד בפרט ובנגב בכלל מהווה עוגן כלכלי ותעסוקתי חשוב לתושבי ערד והדרום. אנחנו בהתאחדות התעשיינים יחד עם עיריית ערד והחברה הכלכלית נמצאים וזמינים לרשות התעשיינים 24/7 עם זה במענה לבעיות רגולטוריות או חסמים ואתגרים בנושאי תעסוקה והכשרות. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לחברה הכלכלית של ערד שעושה ימים כלילות בעבור התעשיינים שלה."