פומפאו רוקד באופקים

פומפאו רוקד באופקים
קרדיט צילום: מרכז בלומברג סגול

מייק פומפאו אופקים: "גאה להיות כאן בעיר שתושביה גיבורים"
מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר צהל עם לוחמי צה"ל לצלילי שירת 'עם ישראל חי'

מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר, מייק פומפיאו ורעייתו סוזן, הגיעו לביקור בזק בישראל, כאורחיו של ידידם איש העסקים והפילנתרופ יוסי סגול, במהלכו ביקרו בעיר שדרות.

פומפיאו חתם את ביקורו בדרום בעיר אופקים, שם נפגש עם ראש העיר יצחק דנינו, ממנו שמע סקירה על התמודדות תושביו והעירייה עם אירועי ה-7 באוקטובר והשלכותיו. כמו כן בביקור נכחו 3 ראשי ערים נוספים מרחבי הארץ, בוגרי תכנית מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית שבאוניברסיטת ת"א אותה ייסד איש העסקים והפילנתרופ יוסי סגול אשר יזם את ביקורו של פומפאו בישראל. פומפאו שמע בהמשך סקירות גם מפי שי חג'ג' ראש מוא"ז מרחבים שבדרום, ישראל גנץ ממוא"ז בנימין אשר ביו"ש ומפי רותם ידלין, ראשת מוא"ז גזר שבאזור השפלה.
לאחר מכן זה פגש פומפאו מאות חיילי צה"ל במרכז התרבות בעיר, אשר קיבלו אותו בתשואות וריקודי מעגלים לשמע קריאות "עם ישראל חי", כאשר עטו דגל החטיבה על צווארו. מחווה זו אשר תועדה ע"י צוותו של מזכיר המדינה האמריקני לשעבר הפכה תופעה ויראלית ענקית ברשת, תופעה שזכתה לעשרות מיליוני חשיפות ברחבי העולם, לרבות בשפה הפרסית של העם האירני.
מזכיר המדינה האמריקני לשעבר, מייק פומפאו אמר: "הייתי בישראל פעמים רבות, אך זה הביקור הקשה מכולם. המראות שראיתי והסיפורים ששמעתי מאנשים מדהימים על שחוו ב-7 באוקטובר כל כך מזעזעים, שהטראומה מורגשת כל הזמן ובכל מקום, זאת לצד זאת החוסן מעורר ההשראה של אזרחי ישראל. הטרגדיה המתמשכת של בני הערובה המוחזקים בעזה מחייבת את מאמצינו המשותפים להחזירם הביתה. אני עומד לצד ישראל. אני עומד לצד העם היהודי ותומך בניצחונה הנחוש של ישראל במלחמה הזו נגד הרשע".
אדית בר, מנכ"לית מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית וילידת העיר: "השלטון המקומי הוכיח במלחמה הזאת פעם נוספת שהם עוצמתה של מדינת ישראל ביכולת ניהול אירוע לאומי כה מורכב. יותר מכל מלחמות העבר מציאות 'חרבות ברזל' מאופיינת בכך שהעורף הפך לחזית ועל כן הרשויות המקומיות האחראיות על ניהול חיי היום יום של תושבי המדינה קריטי ויש לנו בהחלט במה להתגאות

מארחו של פומפאו, הפילנתרופ יוסי סגול, אשר הקים את המרכז לשלטון מקומי ביחד עם המיליארד היהודי העשיר בעולם מייקל בלומברג, הוסיף "השלטון המקומי הוכיח במלחמה הזאת שהם עוצמתה של מדינת ישראל, בו מרבית יישובי העורף הפכו כחזית."

קרדיט צילום: מרכז בלומברג סגול

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
מחברים את הגוף והנפש מהיסוד: שיבא נגב מובילה את המהפכה שתביא רפואה שלמה לנגב
לראשונה בתולדות מערכת הבריאות בישראל, בית חולים כללי ובית חולים...
פותחים את שנת הלימודים יחד: זו השנה השנייה ברציפות בה 'עמותת קהילת שבט הנובה' תחלק כ-850 ילקוטים לילדי שורדי מסיבות הדרום וילדי המשפחות השכולות מטבח ה-7 באוקטובר.
הילקוטים החדשים, המאובזרים בציוד לימודי ומותאמים לילדים מגיל הגן ועד...
אופקים ממשיכה לחזק את הקהילות בעיר: אושרה הקמת בית כנסת לקהילת יוצאי קווקז
ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, קיים השבוע פגישת עבודה עם...
קבוצת BBB מתרחבת: פותחת שני סניפים חדשים של מותגי הקבוצה: סניף רשת מוזס שופ וסניף רפידוס במרכז רוטשטיין בבאר יעקב בהשקעה הנאמדת בכ-1.2 מיליון שקל
פתיחת שני המותגים בחלל אחד משקפת את אסטרטגיית הקבוצה להציע...
מהפכת הסיבים מגיעה לחברה הערבית: 066 מחברת יישובים לאינטרנט במהירות של עד 1,000 מגה
אחרי שנים של פערי תשתיות, תושבים בערערה במשולש, דיר אל...
בכירי מערכת הרווחה בישראל התכנסו לסמינר "אחריות משותפת" בפארק התעשייה עידן הנגב
עמיתי המחזור הראשון של תוכנית "מיתר", תוכנית המנהיגות הלאומית של...
רצף טיפולי ומעטפת מעצימה: מאוחדת מציינת את שבוע ההנקה הבינלאומי בסדרת פעילויות וסדנאות ייחודיות בבאר שבע והסביבה
לרגל שבוע ההנקה הבינלאומי, מאוחדת מחוז דרום תקיים מגוון פעילויות...
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
דילוג לתוכן