פומפאו רוקד באופקים

פומפאו רוקד באופקים
קרדיט צילום: מרכז בלומברג סגול

מייק פומפאו אופקים: "גאה להיות כאן בעיר שתושביה גיבורים"
מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר צהל עם לוחמי צה"ל לצלילי שירת 'עם ישראל חי'

מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר, מייק פומפיאו ורעייתו סוזן, הגיעו לביקור בזק בישראל, כאורחיו של ידידם איש העסקים והפילנתרופ יוסי סגול, במהלכו ביקרו בעיר שדרות.

פומפיאו חתם את ביקורו בדרום בעיר אופקים, שם נפגש עם ראש העיר יצחק דנינו, ממנו שמע סקירה על התמודדות תושביו והעירייה עם אירועי ה-7 באוקטובר והשלכותיו. כמו כן בביקור נכחו 3 ראשי ערים נוספים מרחבי הארץ, בוגרי תכנית מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית שבאוניברסיטת ת"א אותה ייסד איש העסקים והפילנתרופ יוסי סגול אשר יזם את ביקורו של פומפאו בישראל. פומפאו שמע בהמשך סקירות גם מפי שי חג'ג' ראש מוא"ז מרחבים שבדרום, ישראל גנץ ממוא"ז בנימין אשר ביו"ש ומפי רותם ידלין, ראשת מוא"ז גזר שבאזור השפלה.
לאחר מכן זה פגש פומפאו מאות חיילי צה"ל במרכז התרבות בעיר, אשר קיבלו אותו בתשואות וריקודי מעגלים לשמע קריאות "עם ישראל חי", כאשר עטו דגל החטיבה על צווארו. מחווה זו אשר תועדה ע"י צוותו של מזכיר המדינה האמריקני לשעבר הפכה תופעה ויראלית ענקית ברשת, תופעה שזכתה לעשרות מיליוני חשיפות ברחבי העולם, לרבות בשפה הפרסית של העם האירני.
מזכיר המדינה האמריקני לשעבר, מייק פומפאו אמר: "הייתי בישראל פעמים רבות, אך זה הביקור הקשה מכולם. המראות שראיתי והסיפורים ששמעתי מאנשים מדהימים על שחוו ב-7 באוקטובר כל כך מזעזעים, שהטראומה מורגשת כל הזמן ובכל מקום, זאת לצד זאת החוסן מעורר ההשראה של אזרחי ישראל. הטרגדיה המתמשכת של בני הערובה המוחזקים בעזה מחייבת את מאמצינו המשותפים להחזירם הביתה. אני עומד לצד ישראל. אני עומד לצד העם היהודי ותומך בניצחונה הנחוש של ישראל במלחמה הזו נגד הרשע".
אדית בר, מנכ"לית מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית וילידת העיר: "השלטון המקומי הוכיח במלחמה הזאת פעם נוספת שהם עוצמתה של מדינת ישראל ביכולת ניהול אירוע לאומי כה מורכב. יותר מכל מלחמות העבר מציאות 'חרבות ברזל' מאופיינת בכך שהעורף הפך לחזית ועל כן הרשויות המקומיות האחראיות על ניהול חיי היום יום של תושבי המדינה קריטי ויש לנו בהחלט במה להתגאות

מארחו של פומפאו, הפילנתרופ יוסי סגול, אשר הקים את המרכז לשלטון מקומי ביחד עם המיליארד היהודי העשיר בעולם מייקל בלומברג, הוסיף "השלטון המקומי הוכיח במלחמה הזאת שהם עוצמתה של מדינת ישראל, בו מרבית יישובי העורף הפכו כחזית."

קרדיט צילום: מרכז בלומברג סגול

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
טקס ההנצחה והזיכרון של המשפחות השכולות ועמותת קהילת שבט הנובה
למעלה מ-3,500 איש, בני המשפחות השכולות, שורדי ושורדות מסיבות הדרום,...
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
דילוג לתוכן