פומפאו רוקד באופקים

פומפאו רוקד באופקים
קרדיט צילום: מרכז בלומברג סגול

מייק פומפאו אופקים: "גאה להיות כאן בעיר שתושביה גיבורים"
מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר צהל עם לוחמי צה"ל לצלילי שירת 'עם ישראל חי'

מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר, מייק פומפיאו ורעייתו סוזן, הגיעו לביקור בזק בישראל, כאורחיו של ידידם איש העסקים והפילנתרופ יוסי סגול, במהלכו ביקרו בעיר שדרות.

פומפיאו חתם את ביקורו בדרום בעיר אופקים, שם נפגש עם ראש העיר יצחק דנינו, ממנו שמע סקירה על התמודדות תושביו והעירייה עם אירועי ה-7 באוקטובר והשלכותיו. כמו כן בביקור נכחו 3 ראשי ערים נוספים מרחבי הארץ, בוגרי תכנית מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית שבאוניברסיטת ת"א אותה ייסד איש העסקים והפילנתרופ יוסי סגול אשר יזם את ביקורו של פומפאו בישראל. פומפאו שמע בהמשך סקירות גם מפי שי חג'ג' ראש מוא"ז מרחבים שבדרום, ישראל גנץ ממוא"ז בנימין אשר ביו"ש ומפי רותם ידלין, ראשת מוא"ז גזר שבאזור השפלה.
לאחר מכן זה פגש פומפאו מאות חיילי צה"ל במרכז התרבות בעיר, אשר קיבלו אותו בתשואות וריקודי מעגלים לשמע קריאות "עם ישראל חי", כאשר עטו דגל החטיבה על צווארו. מחווה זו אשר תועדה ע"י צוותו של מזכיר המדינה האמריקני לשעבר הפכה תופעה ויראלית ענקית ברשת, תופעה שזכתה לעשרות מיליוני חשיפות ברחבי העולם, לרבות בשפה הפרסית של העם האירני.
מזכיר המדינה האמריקני לשעבר, מייק פומפאו אמר: "הייתי בישראל פעמים רבות, אך זה הביקור הקשה מכולם. המראות שראיתי והסיפורים ששמעתי מאנשים מדהימים על שחוו ב-7 באוקטובר כל כך מזעזעים, שהטראומה מורגשת כל הזמן ובכל מקום, זאת לצד זאת החוסן מעורר ההשראה של אזרחי ישראל. הטרגדיה המתמשכת של בני הערובה המוחזקים בעזה מחייבת את מאמצינו המשותפים להחזירם הביתה. אני עומד לצד ישראל. אני עומד לצד העם היהודי ותומך בניצחונה הנחוש של ישראל במלחמה הזו נגד הרשע".
אדית בר, מנכ"לית מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית וילידת העיר: "השלטון המקומי הוכיח במלחמה הזאת פעם נוספת שהם עוצמתה של מדינת ישראל ביכולת ניהול אירוע לאומי כה מורכב. יותר מכל מלחמות העבר מציאות 'חרבות ברזל' מאופיינת בכך שהעורף הפך לחזית ועל כן הרשויות המקומיות האחראיות על ניהול חיי היום יום של תושבי המדינה קריטי ויש לנו בהחלט במה להתגאות

מארחו של פומפאו, הפילנתרופ יוסי סגול, אשר הקים את המרכז לשלטון מקומי ביחד עם המיליארד היהודי העשיר בעולם מייקל בלומברג, הוסיף "השלטון המקומי הוכיח במלחמה הזאת שהם עוצמתה של מדינת ישראל, בו מרבית יישובי העורף הפכו כחזית."

קרדיט צילום: מרכז בלומברג סגול

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"את באה, את פוגשת קבוצה שאת כבר מכירה, ואת מרגישה חלק": המפגש של האימהות השכולות מהעוטף
במשך תקופה ארוכה אדי גולדין, שאיבדה את בנה אורן גולדין...
יריד התעסוקה של אופקים חוזר: עשרות מעסיקים ומאות משרות במקום אחד
עיריית אופקים ושותפיה יקיימו בחודש הבא את יריד התעסוקה העירוני,...
שירותי רשות המיסים מגיעים לאופקים: עמדת שירות חדשה נפתחה בעיר
עמדת שירות מאוישת של רשות המיסים החלה לפעול במרכז העירוני...
מאופקים לגביע העולם בקיקבוקס: האחים גולד חזרו מגביע העולם בקיקבוקס עם מדליות כסף וארד
הישג מרשים לשני האחים בני אופקים, אוהד ואיתי גולדפארב, שייצגו...
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
‏השיט חזר, הדיגום נמשך: מה השתנה בנחל לכיש ומה עוד צריך לבדוק?
הנחל שאזור התעשייה והנמל הקיפו שנים עבר שיקום ממושך, והשיט...
דילוג לתוכן