פארק תעשייה חדש יקום בנגב

פארק תעשייה חדש יקום בנגב

ביום שלישי, 22.5, יתקיים טקס הנחת אבן פינה שיסמל את תחילת העבודות על פארק התעשייה החדש בנגב – פארק תעשייה שוקת. הפארק החדש יכלול שטחי מסחר, ספורט, תעשייה וגם נופש.

 

פארק תעשייה חדש בדרום יקום בצומת שוקת סמוך למועצה המקומית מיתר, לישוב חורה, למועצת בני שמעון ולישוב לקיה. ביום שלישי, 22.5, יתקיים טקס הנחת אבן פינה לתחילת העבודות במעמד שר הכלכלה, אלי כהן, ראש מינהלת פארק תעשייה שוקת, אבנר בן גרא, וראשי רשויות מהאזור.

 

הפארק החדש ייבנה מסביב לצומת שוקת בארבעה רביעים על שטח כולל של 4,145 דונם שמתוכם 600 דונם רק לתעשייה. מעבר לאזורי תעשייה ומסחר יקומו בפארק גם אזורי ספורט ונופש הכוללים מגרשי ספורט, מבני אימונים לחוגים, ומלוניות לאנשי עסקים המגיעים מחוץ לעיר. בנוסף יבנו בפארק משרדים ממשלתיים לרווחת תושבי האזור. במינהלת הפארק מתכננים להתחיל בעבודות הבנייה בחודש הקרוב ולפתוח את הפארק לציבור בעוד כשלוש שנים.

 

לצורך קידום אזור התעסוקה הוקמה מנהלת משותפת, המורכבת מנציגי הרשויות המקומיות השותפות, אשר כולן תומכות במימוש התכנית להקמת אזור התעסוקה. את הפרויקט מובילה החברה הכלכלית של המועצה האזורית בני שמעון. בהקמת אזור התעשייה משתתפת ממשלת ישראל, תוך סיוע כספי להתנעת ביצוע עבודות התכנון והפיתוח באמצעות מינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה.

 

ראש מינהלת פארק תעשייה שוקת, אבנר בן גרא, מסר בתגובה: "לפני כשנתיים הצלחנו להשיג את התקציב בסך 40 מיליון ש"ח ממשרד הכלכלה לתחילת הקמת אזור תעשייה בצפון הנגב ואני שמח להודיע כי בחודשים הקרובים יחלו הטרקטורים לעבוד על פיתוח הקרקע לטובת פארק תעשייה שוקת. מדובר בבשורה ענקית לנגב ולתושבי האזור שייהנו ממתחם תעשייה ומסחר חדשים. הפארק ישמש את כל האוכלוסייה באזור ויציע מגוון הזדמנויות תעסוקתיות לתושבי הנגב היהודים והבדואים כאחד".

 

סיגל מורן, ראש המועצה האזורית בני שמעון: "יש חשיבות לאומית גדולה לשיתופי פעולה בין רשויות, אשר מייצרים מקומות עבודה, שכנות טובה ופרויקטים התורמים לכולם. סוד ההצלחה הוא ראייה אזורית ושיתופי פעולה בין מגזרים. ברגע שכל אחד מביא את היתרון היחסי שלו זה מצליח. פארק התעסוקה "עידן הנגב" הוא אחת הדוגמאות הבולטות והמצוינות לשיתוף פעולה שכזה, והיום אני גאה ושמחה להתחיל מסע חדש, יחד עם השכנים שלנו, להקמת פארק תעשייה נוסף שיקדם תעסוקה בקרב אוכלוסיית הנגב, המשך פריחתה של הכלכלה באזור ויוזמות חברתיות. המטרה שלנו היא להמשיך להקים מיזמים משותפים בכל התחומים, לזק את שיתוף הפעולה בין הרשויות ולחתור לקיום חיים נעימים זה לצד זה בנגב, לתרום האחד לשני ולהצליח יחד."

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בהתייחסות לפשיעה ולאלימות בנגב: ״חייבים להמשיך ולבנות את הנגב באמצעות מתן הזדמנויות לכולם, אבל קודם כל באמצעות מאבק בלתי מתפשר בפשיעה - בכל הכוח ובעזרת הרשויות וגורמי האכיפה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף היום, יום חמישי, כ״א באלול,...
סוכות בנגב המערבי
קטיף עצמי בשביל הסלט, סיור במבוך תבלינים ענק במבוך מרים,...
שדרת הגיבורים של באר שבע: רצים לזכר בני ובנות העיר שנפלו
מירוץ הלילה של באר שבע, Light Run Festival, שייערך ב־9...
חוגגים עשור: פסטיבל ישראל ליוגה העשירי אירוע היוגה הגדול, המקיף והמרכזי בישראל חוגג עשור ומתקיים בפעם הרביעית ברציפות בכפר הנוקדים
מעל 60 ממורי היוגה המובילים בישראל | מעל 10 מתחמים...
גם שנה טובה וגם יו״ר חדש
טקס חגיגי התקיים היום ( יום רביעי ה-2.9) בפאטיו של...
הקרון של חוות נאות פותח שולחן לחגים
גבינות שמיוצרות בחווה, יינות ובירות מהאזור, מנות עם הרבה אופי...
הערעור נגד הביטוח הלאומי התקבל: הפגיעה בעיניים נגרמה מפתיחת כריות האוויר בתאונה
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע קיבל לאחרונה תביעה שהוגשה...
מדרשת "באר" חנכה שלוחה חדשה באופקים
מדרשת "באר", הפועלת בליווי רשת אמית, ממשיכה להרחיב את פריסתה...
חבר כיתת הכוננות מעלומים שרץ מרתון שלם, מנציח את הגיבורים ומגייס כספים לילדי "שלוה"
פסטיבל הריצה Light Run Festival באר שבע יתקיים השנה בסימן...
קניוני עופר יוצאים במבצע לראש השנה וחגי תשרי: מאות מתנות ב־25 שקל בלבד
המבצע יתקיים ב־17 קניוני עופר ברחבי הארץ, בין 1 ל־11...
דילוג לתוכן