פארק קרסו למדע ומשרד המדע והטכנולוגיה מזמינים: יום המדע מהבית

פארק קרסו למדע ומשרד המדע והטכנולוגיה מזמינים: יום המדע מהבית
פארק קרסו למדע

ביום חמישי, ה2.4 יתקיים יום המדע הפעם בפורמט קצת שונה אך מהנה במיוחד.

בדף הפייסבוק של פארק קרסו למדע תתקיים בלייב בכל שעה עגולה פעילות מדעית מגוונת.

פארק קרסו למדע
פארק קרסו למדע

בשעה 10:00

"מדע גדול בקטנה" – חשמל, לחץ ואופטיקה.

בתוכנית:

  1. חשמל סטטי מהו חשמל ומה הבדל בין חשמל שאנו משתמשים בו לזה הסטטי. הפעילות תכלול הדגמה של היווצרות חשמל סטטי במכשיר ואן דה גרף והתפרקות של חשמל סטטי במכשיר וימשהרסט.

  2. כיסא פאקיר לחץ ומה משפיע עליו.

  3. אופטיקה גלגל ניוטון והצבעים שאנו רואים, מדוע הצבעים בקשת בענן מסודרים תמיד באותו סדר ומדוע צבע לבן – זה כל הצבעים ביחד.

בשעה 11:00

מה עושים עם בלונים? רמז: לא רק קישוט לימי ההולדת.

ניפוח בלון ללא ידיים באמצעות שימוש בחומץ ביתי ואבקת סודה לשתייה, על תגובת סטירה בין שני החומרים האלו ועל הקשר שלהם להכנת עוגות.

בתוכנית:

  1. בלון שלא נשרףנסביר מה יקרה לבלון אם, חושבים שהוא ישרף תמיד? לא בטוח.

  2. מדוע הבלון מתפוצץ כאשר מנפחים אותו יותר מידי ואיך אפשר להקטין אותו אחרי שנופח?

בשעה 12:00

כימיה מאחורי הכל.

בתוכנית:

  1. שריפת מלחים – תכונות החומרים בשריפה.

  2. משחת שיניים לפיליםהיווצרות חומר חדש כשחומרים נפגשים: כאשר מדובר בתגובה כימית של החומריםנוצרים חומרים חדשים ובמהלך תהליך זה יכולה להתרחש אחת מתוך 2 תופעות שמלוות את התהליך של יצירת חומר חדשאנרגיה נפלטת או אנרגיה נקלט.

  3. קשט PH – זיהוי חומרים. בעולם יש הרבה חומרים איך ניתן לזהות חומרים ביתיים ע"י מיץ כרוב סגול.

בשעה 13:00

בישול מולקולריאוכל סיני או אוכל איטלקי? צרפתי או רוסי או אולי בכלל אוכל של גלקסיה אחרת? בהדגמה של בישול מולקולרי נסביר כיצד ניצן ליצור אוכל רגיל בטעמים לא שיגרתים: טעם לימון או בצל, טעם פטל או תפוזים. במהלך פעילות נציג 2 שיטות להכנת אוכל מולקולרי.

בתוכנית:

  1. ספריפיקאציהיצירת אוכל מולקולרי בצורת כדורים להכנת קוויאר. ולמרות שקוויאר הן ביצי דגים, אנו נכין קוויאר בטעם שוקו.

  2. יציקת חומרים: נכין ספגטי בטעם פטל: קודם מחממים תמיסה, אח"כ יוצקים אותה לכלי ואז מקררים. שיטה זאת דומה לשיטה בה מכינים חומרי פלסטיק.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נחנך אולם "יעל" בעמותת יחדיו לזכרה של יעל ברכה
״בכאב ובגאווה אנחנו חונכים את הקתדרה לזכרה של יעל ושל...
הדרדסים כובשים את פלאנט באר שבע בערב השקה מתקתק במיוחד
הקרנת טרום הבכורה של הסרט "הדרדסים", שנערכה אתמול (שני, 14.7)...
צלצול לשינוי תיכון יוצר עתיד באר-שבע בוועידת החינוך הארצית
בעיצומה של חופשת הקיץ, ולמרות הטלטלות שידעה מערכת החינוך בשנה...
רשות מקרקעי ישראל תשקיע כחצי מיליארד ₪ בהרחבת אזור התעשייה עידן הנגב
רשות מקרקעי ישראל מרחיבה את אזור התעשיה עידן הנגב שנמצא...
עמותת ישראל למען הנגב מחדשת את המאבק הציבורי נגד הפקרת הנגב
עמותת "ישראל למען הנגב" שחתומה על ההצלחה בהבאת קריית המודיעין...
חופש גדול אחר: תלמידי מקיף אמית באר שבע יצאו למחנה קיץ ללא טלפונים סלולרים
למרות המצב הביטחוני והמלחמה שהפתיעה, בבית החינוך מקיף אמית באר...
דוד צוקרמן מנס ציונה מונה למנהל מחוז דרום במאוחדת
דוד צוקרמן מנס ציונה מונה למנהל מחוז דרום בקופת חולים...
"מייצרות כחול- לבן" מפעל משפחתי ממשיך לייצר בישראל ולהעסיק נשים על קו הייצור
בעידן בו יותר ויותר מפעלי תעשייה בכלל ותעשיינים בפרט, בוחרים...
ימי גיבוש לעובדי ההסתדרות בנגב ובנגב המרכזי
מאות חברי הסתדרות במרחב נגב מרכזי יוצאים בימים אלה לימי...
קיץ, בוזוקי וצ'ייסרים: ההשקה הלוהטת של מסעדת ג'סיקה החדשה והלאונג' רוג'ר
יום שישי האחרון, (11.7), שעת צהריים במתחם ביג החדש בבאר...
דילוג לתוכן