פארק קרסו למדע ומשרד המדע והטכנולוגיה מזמינים: יום המדע מהבית

פארק קרסו למדע ומשרד המדע והטכנולוגיה מזמינים: יום המדע מהבית
פארק קרסו למדע

ביום חמישי, ה2.4 יתקיים יום המדע הפעם בפורמט קצת שונה אך מהנה במיוחד.

בדף הפייסבוק של פארק קרסו למדע תתקיים בלייב בכל שעה עגולה פעילות מדעית מגוונת.

פארק קרסו למדע
פארק קרסו למדע

בשעה 10:00

"מדע גדול בקטנה" – חשמל, לחץ ואופטיקה.

בתוכנית:

  1. חשמל סטטי מהו חשמל ומה הבדל בין חשמל שאנו משתמשים בו לזה הסטטי. הפעילות תכלול הדגמה של היווצרות חשמל סטטי במכשיר ואן דה גרף והתפרקות של חשמל סטטי במכשיר וימשהרסט.

  2. כיסא פאקיר לחץ ומה משפיע עליו.

  3. אופטיקה גלגל ניוטון והצבעים שאנו רואים, מדוע הצבעים בקשת בענן מסודרים תמיד באותו סדר ומדוע צבע לבן – זה כל הצבעים ביחד.

בשעה 11:00

מה עושים עם בלונים? רמז: לא רק קישוט לימי ההולדת.

ניפוח בלון ללא ידיים באמצעות שימוש בחומץ ביתי ואבקת סודה לשתייה, על תגובת סטירה בין שני החומרים האלו ועל הקשר שלהם להכנת עוגות.

בתוכנית:

  1. בלון שלא נשרףנסביר מה יקרה לבלון אם, חושבים שהוא ישרף תמיד? לא בטוח.

  2. מדוע הבלון מתפוצץ כאשר מנפחים אותו יותר מידי ואיך אפשר להקטין אותו אחרי שנופח?

בשעה 12:00

כימיה מאחורי הכל.

בתוכנית:

  1. שריפת מלחים – תכונות החומרים בשריפה.

  2. משחת שיניים לפיליםהיווצרות חומר חדש כשחומרים נפגשים: כאשר מדובר בתגובה כימית של החומריםנוצרים חומרים חדשים ובמהלך תהליך זה יכולה להתרחש אחת מתוך 2 תופעות שמלוות את התהליך של יצירת חומר חדשאנרגיה נפלטת או אנרגיה נקלט.

  3. קשט PH – זיהוי חומרים. בעולם יש הרבה חומרים איך ניתן לזהות חומרים ביתיים ע"י מיץ כרוב סגול.

בשעה 13:00

בישול מולקולריאוכל סיני או אוכל איטלקי? צרפתי או רוסי או אולי בכלל אוכל של גלקסיה אחרת? בהדגמה של בישול מולקולרי נסביר כיצד ניצן ליצור אוכל רגיל בטעמים לא שיגרתים: טעם לימון או בצל, טעם פטל או תפוזים. במהלך פעילות נציג 2 שיטות להכנת אוכל מולקולרי.

בתוכנית:

  1. ספריפיקאציהיצירת אוכל מולקולרי בצורת כדורים להכנת קוויאר. ולמרות שקוויאר הן ביצי דגים, אנו נכין קוויאר בטעם שוקו.

  2. יציקת חומרים: נכין ספגטי בטעם פטל: קודם מחממים תמיסה, אח"כ יוצקים אותה לכלי ואז מקררים. שיטה זאת דומה לשיטה בה מכינים חומרי פלסטיק.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אופקים זוכרת ומחבקת: טקס יום הזיכרון במלוא שנתיים לשבעה באוקטובר צוין באופקים
בסוף השבוע שעבר (רביעי), 15.10.25, ציינה העיר אופקים את יום...
קריית החינוך בן גוריון בנס ציונה קיימה טקס זיכרון מרגש לציון אירועי השבעה באוקטובר במעמד ראש העיר
לפני מספר ימים, נערך טקס מרגש ועוצמתי בקריית החינוך בן...
צומחים מחדש: מרכז השיקום התעסוקתי "מפרשים" באשדוד יחנך מחדש שנתיים לאחר שנהרס מפגיעת רקטה
ב־30 באוקטובר 2025, במעמד שר הבריאות, ראש עיריית אשדוד, איש...
הכוח המרפא של התרבות והאמנות: תיאטרון באר שבע בערב מיוחד של שירים מהלב: קולות מהדרום, זיכרון ותקווה
מאז השבעה באוקטובר, בלב התופת ואחריה, אנשים נאחזו בשירים. נאחזו בהם...
חדשנות, תעסוקה ופיתוח חברתי בנגב הצפוני
פארק התעשיות עידן הנגב מהווה דוגמה לאופן שבו השקעה בניהול...
חדש באשקלון - בלי תור, בלי המתנה: שירות חדש במכבי לאיסוף תרופות ומוצרי פארם
רשת בתי המרקחת ׳מכבי פארם׳ מבית מכבי שירותי בריאות, החלה...
עיצוב, השראה וסטייל: כך נראית עונת הסתיו במתחם "דיזיין פלוס" באר שבע
מרכז העיצוב הגדול בדרום פותח רשמית את עונת הסתיו עם...
השף ויוצר התוכן דוד גדג' (“הופ הופ טאק טאק”) משיק מנה חדשה ובלעדית לרשת 'תפודיס': תפוחי אדמה ותירס חם עם תוספות מיוחדות
הקהל הרחב מוזמן לעופר קניותר לטעימות של המנה שיצר השף...
תיכון רגר זוכר ומתגעגע. יום הזיכרון לשבעה באוקטובר: לזכור את הגיבורים, להנציח את הרוח
ביום חמישי, 16 באוקטובר, ציינו תלמידי ותלמידות תיכון רגר בבאר...
נשיא המדינה נשא דברים באזכרתו של אלחנן קלמנזון ז״ל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים אתמול, יום רביעי, כ״ג...
דילוג לתוכן