'פארק קרסו למדע' וחברת חשמל בפרויקט מדעי לבני נוער

'פארק קרסו למדע' וחברת חשמל בפרויקט מדעי לבני נוער
קרדיט פארק קרסו למדע

הבוקר (חמישי) הגיע סמנכ"ל שיווק ורגולציה מחברת חשמל, אורן הלמן, להכיר מקרוב את הפרויקט "פלומה לבנה", מיזם חינוכי מדעי בשיתוף 'פארק קרסו למדע'.

'פארק קרסו למדע' וחברת חשמל בפרויקט מדעי לבני נוער
קרדיט פארק קרסו למדע

'פלומה לבנה' הינה תכנית מדעית חינוכית לתלמידי כיתות ז' באזור אשקלון והסביבה. התוכנית ביוזמת חברת החשמל ובשיתוף 'פארק קרסו למדע' חושפת את התלמידים לתהליכי ייצור חשמל בתחנת כוח פחמית ובכלל.

במסגרת התוכנית המתקיימת בתחנת הכוח של חברת החשמל באשקלון, זוכים התלמידים לסיור מקיף בליווי מדריך מדעי מ'פארק קרסו למדע', ולומדים על כל שלבי ייצור החשמל בדרך מהנה ונגישה.

כחלק מהפעילות, מתקיים דיון על מורכבות משק החשמל הישראלי, בין השאר בשל העובדה שישראל הינה "אי חשמלי" ואין באפשרותה להיתמך במדינות השכנות לה, בדומה למתרחש באירופה.

בנוסף, התלמידים נחשפים להשלכות הסביבתיות בתהליכי ייצור אנרגיה ולמאמצים הנעשים בתחנת החשמל לצמצום נזקים אלה, וכן נחשפים לתפקיד שלהם כאזרחים בחברה, לשמור על סביבה נקייה וליישם שימוש נכון וחסכוני בחשמל.

ד"ר נצח פרביאש, מנהל 'פארק קרסו למדע': " כמוזיאון המתמחה בפיתוח תוכן והעברתו בדרך חווייתית, המקושרת לחיי היום יום של המשתתפים, שמחנו על פנייתה של חברת החשמל להיות שותפים לפיתוח תוכנית ייחודית המשלבת מדע, טכנולוגיה וסביבה. צוות מדריכים מיומן מ'פארק קרסו למדע' מלווה את התלמידים במרכז הכוח של חברת החשמל ומנגיש עבורם את הנושא המדעי. בתוכנית עוסקים התלמידים גם בדילמות הקשורות באיכות הסביבה, שימוש בפחם כמקור אנרגיה, ומה אנו כאזרחים יכולים לעשות כדי להשתמש במשאבים בתבונה. פארק קרסו למדע מוביל שיתופי פעולה רבים בארץ ובעולם, והחיבור עם חברת החשמל, האמונה על אחת מהתשתיות החיוניות במדינה, חשוב במיוחד".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
טעים, בריא ומקומי: חקלאות אורגנית במרכז העיצוב של הדרום
משק "פרידמן" מגיע היישר מהערבה למתחם "דיזיין פלוס" בבאר שבע...
השמים הם לא הגבול: תלמידי תיכון "רגר" משתתפים באולימפיאדת החלל ע"ש רמון
גם השנה מתקיימת אולימפיאדת החלל המופעלת באמצעות סוכנות החלל הישראלית...
נדרשת אסטרטגיה לאומית לפעולה במרחב הסייבר
כנס הסייבר הגדול של SCE ומערך הסייבר הלאומי  CYBER IN...
יפתח רמון, בנו של האסטרונאוט הישראלי אילן רמון בא להרצות לתמידי מקיף ג' התיכון שבו למד אביו
מפגש מרגש ומעורר השראה ציפה בשבוע שעבר לתלמידי מקיף ג'...
לוחמי עבר בשלדג ציינו יום הולדת 23 ללוחם שלדג בודי ז"ל שנפל בקרב בבארי 7.10.2023 במצפה שהוקם לזכרו בערבה
לוחמי עבר מיחידת שלדג התכנסו במושב עידן בערבה התיכונה, כדי...
טורניר פוצ'יוולי באילת - הנצחה לזכר דור מלכה ז"ל שבת, 15 בנובמבר 2025 חוף הים מול מלון רויאל ביץ', אילת
העיר אילת תארח סוף שבוע מיוחד של טורניר פוצ'יוולי המוקדש...
ניצולי שואה מארחים חיילים בודדים לארוחת שבת בבאר שבע. יוזמה מרגשת של פורום לאודר לניצולי שואה
יוזמה אנושית ומרגשת של פורום לאודר לניצולי שואה, חיברה בין...
משלחת תלמידי תיכון "רגר" מחדשת את מסורת המסע בפולין: השנה צועדים למען החיים יותר מאי פעם
"אחרי שנים של ביטול המסעות לפולין, בגלל הקורונה, בגלל משבר...
יניב אסרף, תלמיד ישיבת אמית שדרות – זכה בתחרות הסטארטאפ הבינלאומית
יניב אסרף, תלמיד כיתה י' בישיבה התיכונית שבקרית חמ"ד אמית...
לראשונה בישראל: תקן בינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך הוענק לביה"ס תיכון יוצר עתיד באר-שבע בניהולו של מאיר אבן שימול
התקן הבינלאומי לאיכות ומצוינות בחינוך ISO 21001, הנחשב לסטנדרט עולמי...
דילוג לתוכן