עשרות אלפי משתתפים במרוץ לזכר הבנים הדרוזים

עשרות אלפי משתתפים במרוץ לזכר הבנים הדרוזים
קרדיט רביע באשא

עמותת "בשביל הבנים הדרוזים", ביחד עם מנהיג העדה הדרוזית השיח' מואפק טריף, וראש המועצה האזורית גליל תחתון מוטי דותן, קיימו בבוקר שישי האחרון את המרוץ השנתי השישי להנצחת זכרם של 427 החללים הדרוזים שנפלו במערכות ישראל. זהו האירוע הגדול ביותר בקרב העדה הדרוזית.

בטקס המרכזי במרוץ, המתקיים מדי שנה לזכרם של 427 הלוחמים שנפלו בעת הגנת המדינה, השתתפו גם המפכ"ל רנ"צ רוני אלשיך לצד המשפחות השכולות, אנשי צבא וביטחון, וכמובן הציבור הרחב.

מרוץ בשביל הבנים 2018
קרדיט רביע באשא
מרוץ בשביל הבנים 2018
קרדיט רביע באשא
מרוץ בשביל הבנים 2018
קרדיט רביע באשא

בנוסף, באירוע לקחו חלק:

מפקד מג"ב ניצב קובי שבתאי, ראש אכ"א בצה"ל, האלוף מוטי אלמוז, מנהל ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF) בישראל תא"ל (מיל') אפי עידן, ח"כ עופר שלח, וח"כ אלעזר שטרן.

מעל ל-12,000 איש השתתפו במרוץ "בשביל הבנים הדרוזים" השישי. המרוץ התקיים ביער לביא, סמוך למחלף גולני, קרני חיטין, ולאתר נבי שועייב, המקום הקדוש ביותר לדת הדרוזית. מדי שנה הולך וגדל מספר המשתתפים במרוץ וכך גם הרצון לחשוף את אלפי הישראלים המשתתפים לנופים ואתרים נוספים לאורך "שביל הבנים הדרוזים", המשתרע לאורך כ-226 ק"מ וחוצה את 18 הכפרים הדרוזים, מהכרמל ועד הגליל.

גם השנה נרתמו להפקת האירוע ביחד עם עמותת "בשביל הבנים הדרוזים" שני הארגונים המממנים את השתתפותם של כ-5,000 חיילי צה"ל – ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF) ו-"יחד למען החייל". יחד איתם לקחו חלק גם משרד התרבות והספורט, קרן קיימת לישראל, והמשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל.

אמל אסעד, מנהל עמותת בשביל הבנים ויוזם המרוץ, בירך את הזוכים במרוץ ומסר בתגובה: "השתתפות במרוץ השנתי של 'בשביל הבנים הדרוזים' הינה דרך נפלאה להביע הזדהות עם בני העדה הדרוזית, מסר של אחדות ואחווה וביטוי ברית החיים בין בני העדה הדרוזית ומדינת ישראל. כמות המשתתפים שהגיעו מכל רחבי הארץ הם ההוכחה הטובה ביותר שכולנו עם אחד. כולכם מוזמנים להשתתף באירוע שיתקיים בשנה הבאה בתאריך 20.9.2019".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מפגן אחדות נדיר: רבנים, שרים, חברי כנסת, ואנשי עסקים בהילולה המרכזית בראשות האדמו"ר רבי נתנאל שריקי שליט"א
אמש נערכה ההילולה המרכזית לזכרו של רבי שלום איפרגן זצ"ל,...
עשור למסורת האהובה על תלמידות ותלמידי אופקים: כ-300 תלמידים ותלמידות מאופקים זכו באות מצטייני ראש העיר
כ-300 תלמידות ותלמידים מבתי הספר היסודיים באופקים השתתפו השבוע בטקסי...
רחוב הגורן מתחדש
עיריית אופקים בפרויקט התחדשות בשטחים המשותפים של הבניינים. עשרות מתושבות ותושבי...
עושות היסטוריה בשחקים: 19 נערות מאופקים סיימו את שנת הפעילות הראשונה בתוכנית "צוות AIR"
במסגרת התוכנית, שפועלת בעיר כחלק ממדיניות קידום המצוינות של עיריית...
מקום של חיים שנושא את זכרם של מי שחייהם נגדעו: תחנת האחיות בסורוקה הוקדשה לזכר משפחת קפשיטר
לאחרונה נחנכה תחנת האחיות במחלקה לגריאטריה בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי,...
הבית של החופש הגדול בדרום: סינמה סיטי באר שבע מציע חוויית בילוי משפחתית במקום אחד
מתחם הבילוי בבאר שבע יציע במהלך חודשי הקיץ שילוב של...
עושים כבוד לטבע הצלחה לאירוע 'חיות הבר בערבה' שהתקיים בערבה התיכונה עם מחווה מרגשת לחוקר הטבע סר דייויד אטנבורו ליום הולדתו ה-100 וחנוכת מרחב למידה "ממלכת הזנבנים" בשמורת שיזף
הצלחה לאירוע 'חיות הבר בערבה' שהתקיים בתחנת מחקר 'יאיר' בערבה...
רשות הטבע והגנים: מבצע "התכנסות" במעמקים: הצצה לתיעוד המיוחד של העתקת אלמוגי ענק באילת
מבצע סביבתי והנדסי חסר תקדים מתרחש בשנה האחרונה לחופיה של...
כינוס חירום של ראשי ועדי העובדים ובכירי ההסתדרות במלון בים המלח
מהלכי הממשלה לקידום תזכיר חוק זיכיון ים המלח, והחשש הגדול...
קיץ של חוויות ויצירה לילדים בחופשת הקיץ: מגוון פעילויות, מופעים וסדנאות בחופש הגדול ללא תשלום – לכל המשפחה. במהלך חודש יולי בעופר קניותר
במהלך החופש הגדול, חופשת הקיץ, מציע עופר קניותר, בנס ציונה,...
דילוג לתוכן