ערב פריצת גבולות

ערב פריצת גבולות

עמותת יחדיו ומרכז "מעגל החיים והתעסוקה" יקיימו כנס חשיפה לתוכניות תעסוקה לאנשים עם מגבלה בדרום. במרכז הכנס: הרצאתה מעוררת ההשראה של אפרת בן יצחק, כוכבת  הסדרה הדוקומנטרית "משברי גיל"

ביום ב', (16.4.18) בשעה 17:00 יתקיים במרכז מעגל החיים והתעסוקה המופעל על ידי עמותת יחדיו כנס פורץ גבולות בנושא שילוב אנשים עם מוגבלויות בעולם התעסוקה והשיקום התעסוקתי. את הכנס תפתח אפרת בן יצחק, כוכבת הסדרה הדוקומנטרית החדשה של רוני קובן, "משברי גיל". דיין מתמודדת עם נכות מלידה ומספרת בהרצאתה איך למרות המגבלה, ואולי בזכותה, היא משתלבת בעבודה ומרגישה שמגשימה את עצמה.

מרכז מעגל החיים והתעסוקה פועל בהובלת עיריית באר שבע ומשרד הרווחה, בשיתוף ג'וינט ישראל תב"ת ומופעל על ידי עמותת יחדיו, ששמה לה למטרה לפעול לצמצום הפערים החברתיים על ידי תכניות תעסוקה מתקדמות. במרכז תכניות שונות הנותנות מענה לתושבי העיר והאזור אשר אינם מועסקים מספר חודשים ומעלה ו/או המבקשים לעשות שינוי תעסוקתי במטרה להשתלב ולהתמיד בתעסוקה איכותית ומקדמת.

"מטרת הכנס", מספרת מנהלת מרכז מעגל החיים והתעסוקה, טל סלובו-ברבי, "היא שכמה שיותר אנשים שחיים עם מגבלה ישמעו את סיפורה של אפרת והוא ייתן להם תקווה. לצד זאת אנו נפרוש בפניהם מגוון אפשרויות תעסוקה שהם יכולים להשתלב בהן, ויחד, אנו מקווים לעזור להם לבצע את אחד השינויים המשמעותיים בחייהם".

אל"מ (מיל.) יאיר באר, מנכ"ל עמותת יחדיו ציין כי "כמי שמפעילה תכניות מגוונות בנושא שילוב תעסוקתי, עמותת יחדיו שמה לעצמה למטרה להביא לשילוב נרחב של אוכלוסיות מגוונות בעולם התעסוקה בדרום והיא פועלת למען מטרה זו בכמה תחומים. העמותה היום מהווה חוד החנית בנושא שילוב תעסוקתי בדרום כאשר היא מפעילה בין היתר מרכזים רב נכותיים ומפעלים שיקומיים. אנו דואגים לשלב עובדים עם מוגבלויות גם בפרויקטים אחרים של העמותה כעובדים מן המניין".

במסגרת הכנס תפרוש העמותה את מגוון התכניות שהיא מפעילה בתחום השיקום התעסוקתי וכן את האפשרויות הרבות העומדות בפני תושבי הנגב המתמודדים עם מגבלה בתחום התעסוקה. כמו כן, צוות מעגל החיים והתעסוקה יציג את מגוון המענים והשירותים שהוא מעניק לתושבי הדרום, ביניהם סיוע במציאת עבודה והכנה לראיונות עבודה, הכשרות מקצועיות, סיוע בהכוונה ללימודים, קורס עברית מחשבים ועוד.

הכנס מתקיים בשיתוף פעולה עם מחלקת שיקום בביטוח הלאומי, משרד הבריאות  ומחלקת שיקום באגף הרווחה של עיריית באר שבע.

  • ההשתתפות אינה כרוכה בתשלום את מותנית בהרשמה מראש
  • מספר המקומות מוגבל.
  • כתובת: שד' רגר 22, בית הנשיאים, באר שבע.
  • לפרטים נוספים והרשמה: מיטל – 08-6406032, 050-7360001, [email protected] או חפשו אותנו בפייסבוק: "מעגל החיים והתעסוקה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
התלמידים מבאר שבע שמסייעים למשפחות שביתן נפגע ממתקפת הטילים האיראנית
עם סיום המלחמה מול איראן ועשרות אלפי האזרחים שביתם נפגע...
"לילות קיץ בערבה"
תצפית כוכבים בטלסקופ, צפייה בחיות הבר הליליות, שתילת ערב, שחייה...
הבוקר בסורוקה: הקבלנים ראו מקרוב את ההרס – וקוראים למיגון מיידי
למרות החום הכבד והאווירה המתוחה המרחפת באוויר, התייצבו הבוקר (שני...
רומנסה בטריו סופרן
עדכון - מוצ״ש 5.7.2025 בשעה 21:00, במשכן לאמנויות הבמה באר...
קיץ של אטרקציות בחינם לכל המשפחה: חודש מלא בפעילויות, הצגות משעשעות, מופעי ילדים, סדנאות, אירועים מרתקים, ופעילויות יצירה לכל המשפחה - במהלך חודש יולי בעופר קניותר
קיץ של כייף יערך בעופר קניותר, מקבוצת קניוני עופר,  במהלך...
הזמר והיוצר יואב חסיס יפתח את עונת הקיץ של "בית הבד - שמן יוגב" במושב כפר אחים.
שירים ושורשים שירים אהובים שמחברים לאדמה, לארץ, ולשורשים שלנו יואב חסיס –...
איבדה את שיניה התותבות בפגיעה הישירה בבאר שבע — וקיבלה סיוע מהיר ממאוחדת
שרה שמש (80), תושבת באר שבע, איבדה את שיניה התותבות...
נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״צה״ל נותן לנו דוגמא עצומה - עם מדי הזית אנחנו מסירים הצידה את כל המחלוקות בתוכנו, את כל הדעות השונות, את כל התהיות השונות בתחומים שונים. כולנו ממוקדי מטרה. אנחנו צריכים כעת לחזור ולחשוב איך אנחנו מגיעים להסכמות בהרבה מאוד נושאים כואבים ורגישים״
הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר: ״יש דברים שלא נוכל לדבר עליהם....
אופקים חוזרת לשגרה
לאחר שבועיים של מתיחות ביטחונית וסבב מול איראן, הבוקר (רביעי,...
אומרים תודה: עיריית אופקים בהוקרה למתנדבי "ידידים" ו"איחוד הצלה" על פועלם בסבב הביטחוני
לאחר סבב ביטחוני מורכב ומאתגר, הביעה עיריית אופקים את תודתה...
דילוג לתוכן