ערב הענקת מלגות לימוד ל-250 סטודנטים מדימונה

ערב הענקת מלגות לימוד ל-250 סטודנטים מדימונה
קרדיט צילום- כיל

בתמיכת כיל, מפעל הפיס, קרן גרוס, פרוייקט פרח ועיריית דימונה :

250 סטודנטים בני דימונה זכו למלגות לימוד בגובה 3.5 מיליון שקלים לזכרם של 9 מעובדי כיל שנפטרו

250 סטודנטים בני דימונה זכו למלגות לימוד
קרדיט צילום- כיל

בטקס מרגש שנערך ביום ג' השבוע (5.3.19) בתיכון "זינמן" בדימונה הוענקו לכ-250 סטודנטיות וסטודנטים בני דימונה מלגות לימוד מלאות בשווי של 3.5 מיליוני שקלים, לזכרם של תשעה מעובדי כיל בני דימונה שנפטרו בשנים האחרונות.

בתמורה למלגה יתנו הסטודנטים שעות חונכות לילדי דימונה שיסתכמו בכ-34 אלף שעות בשנה. כל מלגה תהיה בשווי של כ-13 אלף שקלים. את הסכום הנכבד תרמו יחד חברת כיל, מפעל הפיס, קרן גרוס, פרויקט פרח ועיריית דימונה.

את המלגות והברכות לסטודנטים העניקו בערב המרגש ראש העיר בני ביטון, מנכ"ל כיל רביב צולר, מנכ"ל מפעל הפיס, עמרי לוטן, ומנכ"ל "פרח" אלון גלרון. ראש עיריית דימונה בני ביטון אמר: "דימונה מובילה במספר ובגודל המלגות שאנו מעניקים לסטודנטים שלנו וכי בשנה הבאה בכוונת העיריה להעניק מלגות דומות לכ-400 סטודנטים וסטודנטיות בני העיר". בני ביטון שהציג את עצמו כעובד לשעבר של כיל ובן של עובד כיל הזכיר בדבריו את תשעת הנפטרים שלזכרם הוענקו המלגות : אלברט אברהם אלביליה ז"ל, אורן טובל ז"ל, אליהו יפרח ז"ל, אריק אלפונטה ז"ל, ולרי סובול ז"ל, יוחאי אללוף ז"ל, יוסי פנקר ז"ל, יורםלוגסי ז"ל וצחי סרור ז"ל.

מנכ"ל כיל רביב צולר אמר כי "כיל היא חלק מהנגב והנגב הוא חלק מכיל ולכן החברה רואה חשיבות רבה במתן הזדמנות לסטודנטים בני דימונה ללמוד באוניברסיטה". צולר קרא לסטודנטים לא להסתפק ביציאה ידי חובה אלא להתייחס למשימה שלקחו על עצמם בחרדת קודש במיוחד לאור העובדה שהמלגות ניתנות לזכרם של תשעה מעובדי החברה שנפטרו בשנים האחרונות ובנוכחות בני המשפחות שלהם.

מנכ"ל מפעל הפיס עמרי לוטן אמר כי מפעל הפיס משקיע מידי שנה שני מיליארד שקלים בקהילה וחצי מכך בחינוך וכ-130 מיליוני שקלים רק במתן מלגות לסטודנטים. הוא סיפר על אדם שהיה חניך של פרוייקט מלגות כזה לפני שנים רבות שסיפר כי הוא משלים דוקטורט במכון וייצמן והוא ביקש להכיר את הסטודנטים שחנכו אותו במשך שלוש שנים והזניקו את סיכוייו להצליח בלימודים.

בנוסף לסטודנטים ובני המשפחות השכולות השתתפו בטקס מ"מ ראש עיריית דימונה ויו"ר מועצת העובדים של מפעלי ים המלחארמונד לנקרי, יו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט משה חדד, עופר ליפשיץ, נשיא חטיבת הפוספט, עמי צוקרט, סמנכ"ל בכיר לתפעולפוספט,רני לובנשטיין סמנכ"ל בכיר לקשרי חוץ בכיל, אילנה פחימא סמנכ"לית בכירה למשאבי אנוש בחברת כיל וארז קמה מנהל קשרי קהילה בכיל.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רשות הטבע והגנים: הבז שברח מהבזיארים - והקים משפחה במדבר יהודה
במהלך סקר דורסים במדבר יהודה אותר בז מדברי נדיר, שעל...
מעומק השבי למאהל הגבורה: איתן מור ומשפחת זמורה במפגשים פתוחים לקהל הרחב
ימים ספורים לאחר יום השואה, כשהלב הישראלי עובר מזיכרון העבר...
להקת המחול קמע יוצאת לגרמניה עם "כרמינה בורנה 2.0" מאת תמיר גינץ ותציג השבוע את Gray בבאר שבע
להקת המחול קמע תצא בשבוע הבא לסיור הופעות בגרמניה, במסגרתו...
בין אזעקות לעשייה: קהילת תיכון רגר בבאר שבע התגייסה למען החיילים
עם פרוץ המלחמה והשבתת מערכת החינוך, הפך תיכון רגר בבאר...
דן בדרום ודן באר שבע חוזרות לפעילות מלאה מיום א' הקרוב
בעקבות הסכם הפסקת האש, חברות התחבורה הציבורית דן בדרום ודן...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 10% מהמשיבים הם תושבי הדרום
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
כ-660 דירות בדיור הציבורי נפגעו במבצע “שאגת הארי”; עבודות השיקום בעיצומן
בהנחיית שר הבינוי והשיכון חיים כץ, צוותי זרוע השיכון במשרד...
האורות חוזרים למסך: בית הקולנוע פלאנט בבאר שבע נפתח מחדש לפעילות
מתחם הקולנוע פלאנט (Planet) בבאר שבע חוזר לפעילות ומחדש את...
כל הכבוד לצה"ל!!! ד”ר להבית אקרמן מתגייסת למילואים ונכנסת לעזה לטפל בחיילי צה”ל
ד”ר להבית אקרמן, בת 55, מומחית לרפואת עור, ממשיכה להוביל...
רשות הטבע והגנים: ניקיונות פסח - ממשיכים לשקם את שמורת הטבע עברונה
12 שנים לאחר זיהום הנפט הגדול ולאחר שניסיונות השיקום באמצעים...
דילוג לתוכן