עמותת יחדיו קוראת לצעירות מדימונה וירוחם להצטרף לקהילת "צעירות משנות עולם" בערבי חשיפה טעימים במיוחד

עמותת יחדיו קוראת לצעירות מדימונה וירוחם להצטרף לקהילת "צעירות משנות עולם" בערבי חשיפה טעימים במיוחד
צילום באדיבות עמותת יחדיו

קהילות "צעירות משנות עולם" בדימונה וירוחם בהובלת עמותת יחדיו פותחות את שעריהן לצעירות בגילאי 19-27 ומזמינות אותן להצטרף ולהיות חברות בקהילות המיוחדות. במגוון אירועי חשיפה בנושא עדות שיתקיימו בחודשים ינואר ופברואר בדימונה וירוחם יוכלו צעירות להגיע ולהתרשם מהפרויקט הייחודי.

צעירות משנות עולם
צילום באדיבות עמותת יחדיו

האירוע הראשון של קהילת דימונה התקיים לאחרונה (15.1.20) בסגנון ערב מרוקאי עם פנינה בסטקון שאירחה את הצעירות בביתה. הצעירות טעמו, התנסו בהכנת תבשילים מרוקאים, הציגו את הפעילות שלהן לצעירות חדשות, הכירו נשים אקטיביסטיות ביישוב וביקשו להביע את קולן החותר לשינוי עבור כלל הצעירים ביישוב.

הערב (29.1) קהילת דימונה פותחת את שעריה פעם נוספת והפעם תקיים ערב הודי במרכז יעדים בדימונה בהנחייתה של פנינה. בחודש הבא יתקיימו אירועים נוספים בירוחם ובדימונה – אירוע חשיפה בסטודיו זואק בירוחם יתקיים בתאריך 3.2, סטודיו לאמנות מרוקאית שהוקם על ידי הדסה יצחק ובו יכירו הצעירות את שאר חברות הקהילה, יקיימו שיח על ירוחם ויעברו סדנת ציור על אריחים מרוקאים. סדנת סושי תתקיים בדימונה במרכז יעדים ב-26.2.

"צעירות משנות עולם" הינה תוכנית המופעלת על ידי עמותת יחדיו בישובים דימונה וירוחם כחלק ממיזם הפועל בפריסה ארצית על ידי קרן גנדיר והקרן למפעלים מיוחדים של המוסד לביטוח לאומי. המיזם מפעיל כ- 20 קהילות אקטיביסטיות של נשים צעירות הפועלות למען שינוי בחייהן ובסביבתן, מפתחות ידע ומדברות על המשמעות של להיות אישה צעירה ביישוב בפריפריה, כיצד הן יכולות להגשים את עצמן ואיך הן יכולות לפעול למען העיר שלהן. הקהילה מספקת פלטפורמה לעשייה משותפת ואקטיביסטית ובכך לומדות הצעירות מהי לקיחת וקבלת אחריות, קבלת החלטות עצמאיות, התחשבות באחר, עצמאות ומימוש עצמי.

מנכ"ל עמותת יחדיו, אל"מ (מיל.) יאיר באר אמר כי: "הערך האמתי שצעירות משנות עולם מביא הוא התרומה לקהילה באמצעות מנהיגות חברתית מעורבת, רגישה ומשתפת. היעד המרכזי של עמותת יחדיו הוא לייסד ולהפעיל מסגרת מנהיגות חברתית המקדמת שינוי חברתי. יחדיו מחויבת לתמיכה בפרויקטים חדשניים, בנשים ובאנשים העומדים מאחוריהם. צעירות משנות עולם יוצרות קהילה אקטיביסטית פורצת דרך, במסגרת המעצימה ופותרת קשיים חברתיים תוך מתן אפשרויות חדשות להבעה ושיח".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
גאווה דרומית, דור העתיד של הכימיה בישראל מסיימים מחזור אחד, פותחים מחזור חדש בתוכנית המצוינות "מארי קירי"
שבוע של גאווה ונחת בתוכנית "מארי קירי": חברת "אדמה" ניצבת...
NVIDIA, רפאל, מפטגון ועוד: חודש של הזדמנויות תעסוקה בנגב
בתוך שבועות ספורים מקיים מרכז לאודר לתעסוקה בנגב רצף יוצא...
שומרים על הקרקע הציבורית: הליך אכיפה נגד מבנה בלתי חוקי בקריית מלאכי
הרשות לאכיפה במקרקעין פעלה לאחרונה נגד מבנה שהוקם ללא היתר...
איך מתכננים מגורים בלב האלפים? סטודנטים מ־SCE יצאו לשטח למצוא פתרונות
סטודנטים מהמחלקה לאדריכלות ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון...
עשרות רצים בחליפות יעלו על קו הזינוק במירוץ הלילה של באר שבע
קשה יהיה להתעלם מהם, יותר מ־35 רצים, כולם לבושים בחליפות...
חוויית קפה איטלקית בלב אילת במחירי אילת: רשת טרקלין חשמל משיקה בעיר אילת סניף קונספט המוקדש לעולם הקפה הביתי של המותג הבינלאומי De’Longhi, עם טעימות קפה, התנסות במכונות, ייעוץ מקצועי ומגוון מוצרי פרימיום – והכול ללא מע”מ
חובבי הקפה באילת ובאי־אילת יכולים מעכשיו ליהנות מחוויית קפה איטלקית...
הקרן לידידות תורמת 750 אפודים קרמיים למתנדבי מד״א בהיקף של כחצי מיליון דולר - לצד אמבולנס חדש שיוצב באשקלון
בעקבות הלקחים מהמלחמה: הקרן לידידות מציידת את צוותי מד״א במיגון...
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
דילוג לתוכן