עמותת יחדיו קוראת לצעירות מדימונה וירוחם להצטרף לקהילת "צעירות משנות עולם" בערבי חשיפה טעימים במיוחד

עמותת יחדיו קוראת לצעירות מדימונה וירוחם להצטרף לקהילת "צעירות משנות עולם" בערבי חשיפה טעימים במיוחד
צילום באדיבות עמותת יחדיו

קהילות "צעירות משנות עולם" בדימונה וירוחם בהובלת עמותת יחדיו פותחות את שעריהן לצעירות בגילאי 19-27 ומזמינות אותן להצטרף ולהיות חברות בקהילות המיוחדות. במגוון אירועי חשיפה בנושא עדות שיתקיימו בחודשים ינואר ופברואר בדימונה וירוחם יוכלו צעירות להגיע ולהתרשם מהפרויקט הייחודי.

צעירות משנות עולם
צילום באדיבות עמותת יחדיו

האירוע הראשון של קהילת דימונה התקיים לאחרונה (15.1.20) בסגנון ערב מרוקאי עם פנינה בסטקון שאירחה את הצעירות בביתה. הצעירות טעמו, התנסו בהכנת תבשילים מרוקאים, הציגו את הפעילות שלהן לצעירות חדשות, הכירו נשים אקטיביסטיות ביישוב וביקשו להביע את קולן החותר לשינוי עבור כלל הצעירים ביישוב.

הערב (29.1) קהילת דימונה פותחת את שעריה פעם נוספת והפעם תקיים ערב הודי במרכז יעדים בדימונה בהנחייתה של פנינה. בחודש הבא יתקיימו אירועים נוספים בירוחם ובדימונה – אירוע חשיפה בסטודיו זואק בירוחם יתקיים בתאריך 3.2, סטודיו לאמנות מרוקאית שהוקם על ידי הדסה יצחק ובו יכירו הצעירות את שאר חברות הקהילה, יקיימו שיח על ירוחם ויעברו סדנת ציור על אריחים מרוקאים. סדנת סושי תתקיים בדימונה במרכז יעדים ב-26.2.

"צעירות משנות עולם" הינה תוכנית המופעלת על ידי עמותת יחדיו בישובים דימונה וירוחם כחלק ממיזם הפועל בפריסה ארצית על ידי קרן גנדיר והקרן למפעלים מיוחדים של המוסד לביטוח לאומי. המיזם מפעיל כ- 20 קהילות אקטיביסטיות של נשים צעירות הפועלות למען שינוי בחייהן ובסביבתן, מפתחות ידע ומדברות על המשמעות של להיות אישה צעירה ביישוב בפריפריה, כיצד הן יכולות להגשים את עצמן ואיך הן יכולות לפעול למען העיר שלהן. הקהילה מספקת פלטפורמה לעשייה משותפת ואקטיביסטית ובכך לומדות הצעירות מהי לקיחת וקבלת אחריות, קבלת החלטות עצמאיות, התחשבות באחר, עצמאות ומימוש עצמי.

מנכ"ל עמותת יחדיו, אל"מ (מיל.) יאיר באר אמר כי: "הערך האמתי שצעירות משנות עולם מביא הוא התרומה לקהילה באמצעות מנהיגות חברתית מעורבת, רגישה ומשתפת. היעד המרכזי של עמותת יחדיו הוא לייסד ולהפעיל מסגרת מנהיגות חברתית המקדמת שינוי חברתי. יחדיו מחויבת לתמיכה בפרויקטים חדשניים, בנשים ובאנשים העומדים מאחוריהם. צעירות משנות עולם יוצרות קהילה אקטיביסטית פורצת דרך, במסגרת המעצימה ופותרת קשיים חברתיים תוך מתן אפשרויות חדשות להבעה ושיח".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירוע חווייתי לכל המשפחה - 'חיות הבר בערבה' סדנאות, משחק בריחה, סיורים ליליים, דוכנים ועוד
יום חמישי 18.6 | תחנת מחקר 'יאיר' בחצבה 'חממת הערבה'- המרכז...
תלמידות "מבואות הנגב" קטפו את המקום הראשון בגמר תחרות 'אקו-רפואה' הארצית
תלמידות מגמת מדעי הרפואה מבית הספר "מבואות הנגב" זכו במקום...
"בונים את דור העתיד של הרפואה בדרום" שיבא העניק מלגות לסטודנטים לרפואה שיעבדו בביה"ח החדש בנגב
9 סטודנטיות וסטודנטים לרפואה קיבלו בשבוע שעבר מלגה שנתית מחברת...
"פתאום שמענו פיצוץ אדיר"
סוכנת הביטוח שניר יעקב, שהתגוררה בבאר שבע בזמן נפילת טיל...
מהפכת הפוד-טראקס בבאר שבע ממשיכה: ה"ג'ונאם" נחנך באירוע חגיגי במעמד ראש העיר
ה"ג'ונאם" שנחנך באירוע חגיגי בגן הפעמון בבאר שבע במעמד ראש...
לא עומדים מהצד: תלמידי ביה"ס בן גוריון בנס ציונה פיתחו פתרון AI למאבק באלימות בקרב בני נוער
בעוד מקרי הבריונות ברשת ממשיכים להדאיג הורים ואנשי חינוך רבים,...
סמינר הדמוקרטיה בירושלים: כך מחנך תיכון דרור רמון למעורבות אזרחית
"הבנתי שאם משהו מפריע לי, אני יכולה לקום ולנסות לשנות...
קו החוף של אשקלון מתחדש: חוף ים מוסדר לצד מתחמי שיט ופנאי
אושרה להפקדה בוועדה המחוזית דרום תוכנית 'חוף רחצה - צפון...
מחזקים את עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה להפקדה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להקמת היישוב החדש "חנון" עם כ-500 יחידות דיור
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה דרום החליטה להפקיד את התוכנית להקמת...
"לא ידעתי מאיפה להתחיל": מאז השבעה באוקטובר מטה שירות חרבות ברזל מסייע ליותר מ-860 משפחות שכולות להתמודד עם הבירוקרטיה שאחרי האובדן
מאחורי כל "הותר לפרסום" יש משפחה שנאלצת להתמודד לא רק...
דילוג לתוכן