על הבר עם הבירה והמרצה להנדסה

על הבר עם הבירה והמרצה להנדסה

מה הקשר בין רפואה, הנדסה ובירה? – דר' ניר טרבלסי מ- SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון הגיע אתמול לפאב ביאליק 26 בבאר-שבע להסביר בדיוק איך מקצועות הרפואה וההנדסה הולכים יחד. הייתה זו הרצאה ראשונה מבין רבות בפרויקט מיוחד של המכללה וחברת כיל.

אתמול (א', 11.6) הגיעו כמאה סטודנטים, בוגרים, אנשי סגל ואורחים להרצאה בפאב ביאליק 26 בשכונה ב' בבאר שבע. ההרצאה, ביוזמה של הסטודנטים אחמד דיאב  ובר אזולאי מאגודת הסטודנטים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הייתה של דר' ניר טרבלסי, מרצה במכללה. ההרצאה הייתה הרצאה ראשונה בסדרת הרצאות שיתקיימו בשיתוף עם חברת כיל כחלק מהקשר עם הקהילה. בהמשך הפרויקט ירצו גם אנשי כיל שיספרו על עבודת החברה.

דר' טרבלסי סיפר לסטודנטים על נושא המחקר שלו הנוגע בקשר בין רפואה להנדסה. הוא הציג את ממשקי העבודה של הרופא והמהנדס, סיפר על המוטיבציה של המהנדס להיכנס לתחום, פיתוחים מובילים כיום וגם כיצד תראה הרפואה בעתיד בזכות ההנדסה.

"זו פעם ראשונה שקיימתי הרצאה בתחום ההנדסה בפאב" סיפר דר' ניר טרבלסי. "דיברנו על תפקיד המהנדס בעולם הרפואה וכיצד ההנדסה יכולה לעזור לרופא להציל חיים. המטרה הייתה בעיקר לעורר את הסקרנות של הקהל שאינו נחשף ביום יום לנושאים אלה, ולחשוב על פיתוחים שיכולים לסייע לקידום עולם הרפואה החכמה. הגיעו סטודנטים הלומדים מגוון תחומים, ומכל המוסדות האקדמיים בבאר שבע ותושבי באר שבע סקרנים. לסיכום אני יכול להגיד שנהניתי מאוד והייתה הרצאה מוצלחת מאוד".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החגים של פלאנט באר שבע: מנוי משפחתי, מזנון מפתיע ושוברי קופות לכל המשפחה
מתחם הקולנוע פלאנט באר שבע מציג מגוון פעילויות והטבות המיועדים...
מהכיתה לתעשייה: תיכון "יוצר עתיד באר-שבע" קיים את יום החשיפה והשילוב השנתי לתלמידי שכבה י"א שיצטרפו לתעשייה הטכנולוגית המובחרת כעובדים מן המניין במסגרת ההכשרה המעשית של מגמות הלימוד
תלמידי שכבה י"א בבית הספר נפגשו עם בכירים מ־12 המפעלים...
לרגל הזכיה בפרס החינוך הארצי: בכירי אגף שחר והעירייה בביקור חגיגי באמית טכנולוגי אשקלון
בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון ציין השבוע מפגשים מרגשים במיוחד,...
שלוש שנים ל-7 באוקטובר: שכונה חדשה קמה בקיבוץ נחל עוז בסיוע קק”ל
שכונת מגורים חדשה נחנכה בסוף השבוע בקיבוץ נחל עוז, שנפגע...
בשיא עונת קטיף הענבים ורגע לפני ראש השנה ביקרה משלחת מטעם ארגון מגדלי הפירות בכרמים ובבית האריזה של "ענבי טלי"
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות: "מושב לכיש ו"ענבי טלי" הינם מודל...
פארק האריה – פארק משחקים ענק וחדש בירוחם, בעלות של 6 מיליון ₪, נפתח לתושבי העיר
עו״ד נילי אהרון, ראש עיריית ירוחם והלן רות ניצן, מייסדת...
נשיא המדינה בהתייחסות לפשיעה ולאלימות בנגב: ״חייבים להמשיך ולבנות את הנגב באמצעות מתן הזדמנויות לכולם, אבל קודם כל באמצעות מאבק בלתי מתפשר בפשיעה - בכל הכוח ובעזרת הרשויות וגורמי האכיפה״
נשיא המדינה יצחק הרצוג, השתתף היום, יום חמישי, כ״א באלול,...
מהכיתה להייטק: המורים שמפתחים את האפליקציות של בתי הספר
עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", תלמידי כפר הנוער "עתיד" ע"ש...
סוכות בנגב המערבי
קטיף עצמי בשביל הסלט, סיור במבוך תבלינים ענק במבוך מרים,...
שדרת הגיבורים של באר שבע: רצים לזכר בני ובנות העיר שנפלו
מירוץ הלילה של באר שבע, Light Run Festival, שייערך ב־9...
דילוג לתוכן