עושים "עסקים" ותורמים לקהילה

עושים "עסקים" ותורמים לקהילה

תלמידי תיכון מקיף ו' מבאר שבע שהשתתפו בתכנית "יזמים צעירים עושים עסקים" וזכו במקום ה- 3 בתחרות האזורית, סוגרים שנה עסקית בהנחיית חברת אדמה מכתשים. התלמידים הגו הרעיון, ייצרו ופיתחו פנקס מחיק אקולוגי, על כל שלביו ומכרו כ- 1,000 מוצרים. חלק מהרווחים – תרומה לקהילה!

תלמידי תיכון מקיף ו' בבאר שבע משתתפים  זו השנה ה – 17 בתכנית "יזמים צעירים עושים עסקים" בהנחיה עסקית של אדמה מכתשים. כפיר כהן, מנהל תפ"י באדמה מכתשים, היה המנחה העסקי של היזמים הצעירים מטעם אדמה וליווה את התלמידים יחד עם 2 סטודנטים מהמחלקה למנהל באוניברסיטת בן גוריון, משלב גיבוש הרעיון ועד לשלבי הפיתוח והשיווק של המוצר. באירוע סיום הפרויקט שהתקיים לאחרונה סיכמו התלמידים את התהליך שעברו לאורך השנה, סיפרו על חוויותיהם והודו לחברת אדמה ובמיוחד לכפיר על הליווי הצמוד.

המוצר שפיתחו התלמידים הוא פנקס בעל לוח מחיק שמשמש כמחברת רגילה לכל דבר אך בנוסף, היא מאפשרת לתלמיד/סטודנט להשתמש בלוח המחיק לרישומי טיוטה וכך, במקום לבזבז ניירות על דפי טיוטה שזורקים, ניתן לכתוב שוב ושוב ולמחוק את הטיוטות במידת הצורך. המוצר אמנם נשמע פשוט מאוד, אך יחד עם זאת הוא עונה בצורה מושלמת לצורך של קהל יעד מגוון ורחב, מתאים לתלמידים, סטודנטים, מנהלים בעבודה ולכל מי שאוהב לשרבב תוך כדי פגישות/שיעורים מבלי לבזבז נייר וחשוב לו לשמור על הטבע ועל איכות הסביבה.

"יזמים צעירים-עושים עסקים" הוא פרויקט ארצי החושף בני נוער לעולם היצירה, היזמות והעסקים, מעודד חדשנות ומקוריות ומאפשר לימוד תוך התנסות, הקמה והפעלה של  עסק מסחרי ופיתוח מוצר חדשני. התלמידים שמשתתפים בפרויקט מתבקשים בסופו, להמציא מוצר ולפתח אותו לעסק. המוצרים והשירותים הינם פרי יוזמה , תכנון ופיתוח של התלמידים במסגרת חופשית של מודל תעשייתי. השנה פיתחו תלמידי מקיף ו' את "הפנקס המחיק" אותו ייצרו ובסופו של התהליך מכרו 750 יחידות. את הרווחים שנותרו בסוף השנה חילקו ביניהם התלמידים בדומה לאופן חלוקת בונוסים בחברות עסקיות כשכל תלמיד קיבל בהתאם להשקעתו.

הערך המוסף והתרומה לקהילה שגלומה בפרויקט היא העובדה שלפני חלוקת הרווחים, התלמידים העניקו תרומה לבית הספר למימון נסיעה לפולין לתלמיד שידו אינה משגת לממן הנסיעה ל- "מסע לחיים".

כפיר כהן, מנהל תפ"י בחברת אדמה שליווה את התלמידים זו השנה השלישית אמר כי הוא גאה לקחת חלק בתכנית: "אני נהנה מאוד מהיצירתיות, הרצינות והתהליך שהתלמידים עברו לאורך כל השנה עד שהפכו לקבוצה איכותית ומגובשת שכבר מגיל כה צעיר רואים את ערך הנתינה לקהילה, לצד השמירה על הסביבה בפיתוח מוצר אקולוגי כערך חשוב ומקביל להצלחה עסקית".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"הנס שיושב מולי": ראש עיריית באר שבע אירח את שליו בסט, לוחם היס"מ שנפצע קשה בשבעה באוקטובר
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', אירח השבוע בלשכתו את...
כשתוכנית עסקית הופכת להבטחה. האחריות האמיתית של היועץ העסקי
פסק הדין האחרון של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שחייב...
רשת 'סיטי מרקט' נכנסת לראשונה לעיר נתיבות: פותחת סניף דגל בנתיבות בהשקעה של כ־5 מיליון שקל
הסניף החדש, בשטח של כ־700 מ"ר, נפתח בשכונת נווה שרון...
מהמיקרוסקופ אל הגלריה: תערוכה חדשה המשלבת מדע ואומנות בגלרייה טרומפלדור, בבאר שבע
״לראות את הבלתי נראה״ היא תערוכת אמנות חדשה המציגה את...
גאווה בערבה התיכונה דאבל כסוף לספורטאי הפראלימפי נתן גוטפלד סגן אלוף אירופה בשחייה לחרשים גוטפלד: גאה בזכות לייצג את המדינה
השחיין הישראלי (21) מהערבה התיכונה, זכה השבוע בהישג אדיר בפרייבורג...
שוחים נגד הזמן: עשור אחרי שחצה את ים המלח, עודד רהב חוזר למים בין המלח כדי להאיץ פעילות למען אחד מפלאי הטבע של העולם
ביום שישי, 13 בנובמבר 2026, יתקיים משחה אקסטרים יוצא דופן...
מבט להזדמנויות הנדל"ן בנגב: כנס מתווכים ואנשי נדל"ן עסקי בעידן הנגב
פארק התעשייה עידן הנגב קיים בשיתוף חברת CARVIL כנס מקצועי...
אירועי סתיו: הופעות, סדנאות יצירה וקולינריה לכל המשפחה במהלך חודש נובמבר
עופר קניותר בנס ציונה יערוך פעילויות ואירועים לקהל הרחב –...
סיור בתוואי המתוכנן של קו המים החדש דימונה-עופרים
סיור מקצועי התקיים בתוואי המתוכנן של קו המים החדש דימונה-עופרים,...
Professional headshot of a middle-aged man wearing a light blue button-up shirt
'הדו"ח לזקן 2026' במסר לממשלה הבאה:  "אחרי השבעה באוקטובר, חיזוק הנגב הוא השקעה אסטרטגית ישירה בביטחון, בחוסן הלאומי ובצמיחה העתידית של המדינה"
הדו״ח לזקן הוא יוזמה משותפת של קרן מיראז׳, המועצה האזורית...
דילוג לתוכן