עובדי חברת נגב אקולוגיה נרתמו לסיוע במעבר דירה של ניצול שואה ערירי

עובדי חברת נגב אקולוגיה נרתמו לסיוע במעבר דירה של ניצול שואה ערירי
קרדיט יחצ

בשבוע שעבר, עובדי חברת נגב אקולוגיה נחשפו לסיפורו המרגש של מארק רובינשטיין, ניצול שואה בן 79 , חולה לב וערירי שהיה צריך לעבור מביתו בדימונה להוסטל של עמיגור בבאר-שבע. את הסיפור חשפה בפני העובדים ענת וייס דיבן, כלכלנית ומנהלת מערכות מידע של החברה שיחד עם בעלה, גיל דיבן מסייעים למארק בשנה האחרונה.

גב אקולוגיה נרתמו לסיוע במעבר דירה של ניצול שואה
קרדיט צילום – אופיר דיבן

מארק, ד"ר לכלכלה גר ב-27 שנים האחרונות בדימונה, לבד, בדירת עמידר. כיוון שהדירה בקומה השנייה ומארק חולה לב הוא לא יכול לצאת מהבית למעט טיפולים. בעזרת אביבה יולוביץ ובעלה,הזוג דיבן ועוד אנשים טובים קיבל מארק דירה בהוסטל בבאר שבע. שם יתאפשר לו ליהנות מחיי חברה, חוגים, ומועדון עם בני גילו.

גב אקולוגיה נרתמו לסיוע במעבר דירה של ניצול שואה
קרדיט יחצ

בפוסט מרגש שכתבו בפייסבוק בני הזוג ביקשו עזרה ומתנדבים לסיוע בפירוק הדירה בדימונה שהייתה עמוסה בציוד ובמעבר הציוד לבאר שבע. בנוסף, ביקשו תרומות לשם קניית מוצרי חשמל וריהוט לדירה החדשה והכל היה צריך להתבצע ביום שישי בשעות הבוקר.

עובדי חברת נגב אקולוגיה ישר נרתמו והעניקו מכספם הפרטי סכום מכובד לרכישת ריהוט לדירה החדשה של מארק. כאשר מנכ"ל החברה, ערן שמרלק, שמע על הסיפור הוא גם החליט שהחברה תתרום את המשאית שתוביל את הציוד מדימונה לב"ש, עובדים אשר יגיעו לסייע במעבר וכמובן – פינוי כל הפסולת מהדירה בדימונה והובלתה למתקני המחזור של החברה. בזכות הקשר האישי שנוצר, נגב אקולוגיה תזמין את מארק לאירועים ומפגשים חברתיים ותמשיך להיות איתו בקשר רציף ולסייע במה שתוכל.

לצד חברת נגב אקולוגיה והזוג דיבן נרתמה לעזרה גם חברת מימון ישיר ועוד אנשים פרטיים שהגיעו, הרכיבו, הובילו, תרמו וסייעו כדי להשלים את המעבר על הצד הטוב ביותר. מארק בעצמו תרם דברים רבים שהיו בדירתו הישנה והוא אינו צריך אותם עוד לשכנים ואנשים שזקוקים לעזרה.

מארק רובינשטיין "אין לי מילים להודות לכל האנשים הנפלאים שנרתמו לעזור ולקחת חלק במעבר ובעצם סייעו לי להתחיל חיים חדשים, שמחים ושלווים יותר, עכשיו אוכל להיות קרוב יותר לבית החולים לטיפולים והכי חשוב – יהיו לי פרטנרים לשחק שחמט".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
שנתיים וחצי אחרי שאיבד את הוריו בנובה: אליאב עבדוש עלה היום לתורה
אליאב עבדוש, בנם הבכור של גל ונאג'י עבדוש ז"ל, שנרצחו...
ממשיכים להילחם למען הקבלנים הרשומים: בעקבות תפיסת השב"חים באתרי הבנייה בבאר שבע - מנכ"ל ארגון הקבלנים בנגב דורש בכנסת פתרון מיידי למשבר כוח האדם בענף
בדיון דחוף שהתקיים בוועדה לעובדים זרים בכנסת, בעקבות מבצע האכיפה...
דור האנרגיה הבא: תוכנית "סוויץ'" של משרד האנרגיה והתשתיות באופקים יוצאת לדרך
התוכנית, שתפעל בשנת הלימודים הקרובה, תכשיר את בני ובנות הנוער...
חברת החשמל החלה בהטמנת רשת החשמל ברחובות מישור הגפן והטייסים באופקים
חברת החשמל ועיריית אופקים החלו בימים אלו בביצוע מהלך נרחב...
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז באשקלון עדיין לא ערוכות לשיטפונות. כמו כן: ליקויים בחלוקת התמיכות לתנועות הנוער בדימונה
בדצמבר 2025 פקדו את אזור אשקלון הצפות שחייבו הפעלת כוחות...
יזמות צעירה בערבה התיכונה
במסגרת התוכנית (Start Up Now) SUN של עמותת יוניסטרים, השלימו השבוע 15 תלמידות ותלמידים משכבה...
מסע משמעותי ומגבש לתלמידי אמית טכנולוגי אשקלון בקיבוץ ניר עוז
מסע המכינה השנתי של בית החינוך אמית טכנולוגי אשקלון אמנם...
אלו את ניצן בשיתוף פעולה ייחודי עם עיריית ירוחם: חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק וכושר, מכריזה על תכנון והקמת גן האריה בירוחם בהשקעה כספית של כ-6 מיליון ₪
גולת הכותרת בגן האריה החדש בירוחם, שנבנה בימים אלו בשכונת...
בין דמיון למציאות: תלמידות "יוצר עתיד באר-שבע" חזרו לסיפורי הילדות שלהן בתערוכת "הוצאה לאור"
במסגרת טקס הסיום של בוגרי תיכון "יוצר עתיד באר-שבע", שנערך...
שני תארים בתוך 4 שנים
בשורה לתושבי הדרום: שיתוף פעולה ייחודי בין מכללת אשקלון לבין...
דילוג לתוכן