סכסוך עבודה הוכרז בחברת "דן באר שבע"

סכסוך עבודה הוכרז בחברת "דן באר שבע"
נלקח מפייסבוק יו"ר מרחב הנגב, מאיר בביוף באדיבות מרחב הנגב, ההסתדרות החדשה

על רקע הכוונה לסנף את מחוז באר שבע והדרום למחוז ירושלים ולצמצם כוח אדם הכריזו עובדי 'דן באר שבע' בתמיכת מאיר בביוף, יו"ר מרחב הנגב בהסתדרות החדשה, על סכסוך עבודה.

350 עובדי חברת האוטובוסים "דן באר שבע" יוצאים למאבק על זכויותיהם. בפרוטוקול שחתום עליו מאיר בביוף יו"ר ההסתדרות מרחב הנגב ושהעתקים ממנו נשלחו לאבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות הכללית החדשה, לאבי יחזקאל, יו"ר האגף לארגון ומרחבים ולרפי סדן, מנכ"ל האגף לארגון ומרחבים, פירטו את הסיבות והנימוקים לסכסוך: "בישיבה מיום 9.10.16 עם מנהל אגף הרישוי, מר אפי רוזן, הובהר לנו, חברי הוועד במפורש "שאין זכות קיום למחוז באר שבע והדרום" והמטרה לסנף אותנו למחוז ירושלים. בין היתר, השינוי ממחוז לסניף טומן בחובו צמצום בכח אדם, פיטורי עובדים, פגיעה עתידית בקידום העובדים".

עוד כותב בביוף: "ב – 31.12.16 פורשות לגמלאות שתי מנהלות בכירות, מנהלת תחום רכב ונהיגה וסגנית מנהלת תחום רכב ונהיגה. נכון להיום יצא מכרז לסגנית ראש תחום בלבד. כידוע אנחנו עדיין מחוז ואין לשנות מאומה במבנה הארגוני של המשרד, דהיינו מנהלת תחום עדיין קיים. כמו כן, טרם גויסו עובדים חדשים לתקנים המתפנים. כפי שהובהר לנו, הנהלת המשרד אינה מתכוונת לאייש את תפקיד מנהלת תחום. אנו רואים בצעדים אלו פגיעה בעובדי המשרד ובמשך קיומו במחוז ובאוכלוסיה הדרומית שטופלה לרעה מול כל מחוז אחר בארץ. על כן, אנו מבקשות סכסוך עבודה. אנו דוחים בתוקף את השינוי ממחוז לסניף".

נלקח מפייסבוק יו"ר מרחב הנגב, מאיר בביוף באדיבות מרחב הנגב, ההסתדרות החדשה

בהודעה שנשלחה השבוע אל הממונה הראשי על יחסי עבודה נכתב כי 350 מעובדי החבר מתכננים לשבות לאור העובדה שעדיין לא נחתם הסכם קיבוצי ובשל הטענה כי עובדי החברה נאלצים לעבוד בניגוד לתקנה 168 ובניגוד לחוק שעות עבודה  ומנוחה ללא הפסקות מנוחה, התרעננות והפסקה לארוחת צהריים וכי לאחרונה החלו לקצר את שעות העבודה של הנהגים לכדי 6-7 שעות ביום.

מחברת 'דן באר שבע' נמסר בתגובה לפניית מקומונט דרום:"המו״מ מתנהל מול נציגות העובדים ולא התקשורת".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"את באה, את פוגשת קבוצה שאת כבר מכירה, ואת מרגישה חלק": המפגש של האימהות השכולות מהעוטף
במשך תקופה ארוכה אדי גולדין, שאיבדה את בנה אורן גולדין...
יריד התעסוקה של אופקים חוזר: עשרות מעסיקים ומאות משרות במקום אחד
עיריית אופקים ושותפיה יקיימו בחודש הבא את יריד התעסוקה העירוני,...
שירותי רשות המיסים מגיעים לאופקים: עמדת שירות חדשה נפתחה בעיר
עמדת שירות מאוישת של רשות המיסים החלה לפעול במרכז העירוני...
מאופקים לגביע העולם בקיקבוקס: האחים גולד חזרו מגביע העולם בקיקבוקס עם מדליות כסף וארד
הישג מרשים לשני האחים בני אופקים, אוהד ואיתי גולדפארב, שייצגו...
מסר של אהבה ושלום ממרוקו
המכללה האקדמית אשקלון קיימה השבוע (יום שני) כנס אקדמי בין...
מציירים בלב הערבה סוף שבוע סדנת ציור מול נופי בראשית במדבר
 19-21 בנובמבר 2026, צוקים, הערבה התיכונה.  תיירות מועצה אזורית הערבה...
עשרות מחנכים יהודים מרחבי העולם סיירו בדרום ובעוטף עזה במסגרת ״כנס המחנך היהודי הבינלאומי״ של משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות שנערך בישראל
כ-150 מחנכים, מנהלים ומנהיגים חינוכיים מעשרות מוסדות חינוך וקהילות יהודיות...
מחזקים את העסקים המקומיים: הכשרת AI במרכז לאודר לתעסוקה בנגב
מעיצוב תכשיטים ויודאיקה, דרך קוסמטיקה ועד ליווי משפחות: בעלי ובעלות...
101 חוויות, 0 שקלים, אילת אחת: החורף באילת מלא בהפתעות
 יוגה על סאפ בלב ים, סנפלינג בנחל יהושפט, סדנת צלילה...
‏השיט חזר, הדיגום נמשך: מה השתנה בנחל לכיש ומה עוד צריך לבדוק?
הנחל שאזור התעשייה והנמל הקיפו שנים עבר שיקום ממושך, והשיט...
דילוג לתוכן