סכסוך עבודה הוכרז בחברת "דן באר שבע"

סכסוך עבודה הוכרז בחברת "דן באר שבע"
נלקח מפייסבוק יו"ר מרחב הנגב, מאיר בביוף באדיבות מרחב הנגב, ההסתדרות החדשה

על רקע הכוונה לסנף את מחוז באר שבע והדרום למחוז ירושלים ולצמצם כוח אדם הכריזו עובדי 'דן באר שבע' בתמיכת מאיר בביוף, יו"ר מרחב הנגב בהסתדרות החדשה, על סכסוך עבודה.

350 עובדי חברת האוטובוסים "דן באר שבע" יוצאים למאבק על זכויותיהם. בפרוטוקול שחתום עליו מאיר בביוף יו"ר ההסתדרות מרחב הנגב ושהעתקים ממנו נשלחו לאבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות הכללית החדשה, לאבי יחזקאל, יו"ר האגף לארגון ומרחבים ולרפי סדן, מנכ"ל האגף לארגון ומרחבים, פירטו את הסיבות והנימוקים לסכסוך: "בישיבה מיום 9.10.16 עם מנהל אגף הרישוי, מר אפי רוזן, הובהר לנו, חברי הוועד במפורש "שאין זכות קיום למחוז באר שבע והדרום" והמטרה לסנף אותנו למחוז ירושלים. בין היתר, השינוי ממחוז לסניף טומן בחובו צמצום בכח אדם, פיטורי עובדים, פגיעה עתידית בקידום העובדים".

עוד כותב בביוף: "ב – 31.12.16 פורשות לגמלאות שתי מנהלות בכירות, מנהלת תחום רכב ונהיגה וסגנית מנהלת תחום רכב ונהיגה. נכון להיום יצא מכרז לסגנית ראש תחום בלבד. כידוע אנחנו עדיין מחוז ואין לשנות מאומה במבנה הארגוני של המשרד, דהיינו מנהלת תחום עדיין קיים. כמו כן, טרם גויסו עובדים חדשים לתקנים המתפנים. כפי שהובהר לנו, הנהלת המשרד אינה מתכוונת לאייש את תפקיד מנהלת תחום. אנו רואים בצעדים אלו פגיעה בעובדי המשרד ובמשך קיומו במחוז ובאוכלוסיה הדרומית שטופלה לרעה מול כל מחוז אחר בארץ. על כן, אנו מבקשות סכסוך עבודה. אנו דוחים בתוקף את השינוי ממחוז לסניף".

נלקח מפייסבוק יו"ר מרחב הנגב, מאיר בביוף באדיבות מרחב הנגב, ההסתדרות החדשה

בהודעה שנשלחה השבוע אל הממונה הראשי על יחסי עבודה נכתב כי 350 מעובדי החבר מתכננים לשבות לאור העובדה שעדיין לא נחתם הסכם קיבוצי ובשל הטענה כי עובדי החברה נאלצים לעבוד בניגוד לתקנה 168 ובניגוד לחוק שעות עבודה  ומנוחה ללא הפסקות מנוחה, התרעננות והפסקה לארוחת צהריים וכי לאחרונה החלו לקצר את שעות העבודה של הנהגים לכדי 6-7 שעות ביום.

מחברת 'דן באר שבע' נמסר בתגובה לפניית מקומונט דרום:"המו״מ מתנהל מול נציגות העובדים ולא התקשורת".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הקרן לידידות תורמת 750 אפודים קרמיים למתנדבי מד״א בהיקף של כחצי מיליון דולר - לצד אמבולנס חדש שיוצב באשקלון
בעקבות הלקחים מהמלחמה: הקרן לידידות מציידת את צוותי מד״א במיגון...
קייטנת סבא סבתא ונכדים באופקים
יוזמה חדשה וייחודית יצאה לדרך הקיץ באופקים: במהלך חודש אוגוסט...
אמרו לנו להצניע את הדרום, אבל החלטנו לעשות בדיוק ההפך
גאווה דרומית, מיתוג מבית: שני מרצים ובוגר מבית הספר להנדסאים...
הסטודנטים הזרים הראשונים כבר בארץ!
מועצה אזורית הערבה התיכונה: מלבד לימודי החקלאות המתקדמת הנלמדים במרכז...
גם השנה: מדרשיית אמית קמה ירוחם - מצטיינת משרד החינוך
מדרשיית אמית קמה בירוחם נבחרה על ידי משרד החינוך לבית...
22 משפחות ושנה אחת: כך הפך שיתוף הפעולה בין ICL לגרעין צבר בבאר שבע לעוגן עבור חיילים בודדים
לפני כשנה יצא לדרך שיתוף הפעולה בין חברת ICL הנחשבת...
אל תחכו לדקה ה-90 לקראת מרוץ הלילה של באר שבע- איפה כדאי להתאמן בעיר?
ב-9 בספטמבר יהפכו רחובותיה של בירת הנגב למסלול ריצה מואר...
ספטמבר מתוק ויצירתי: פעילויות, סדנאות, הצגות ואירועים חגיגיים ומשפחתים לתחילת השנה החדשה בעופר קניותר
חודש ספטמבר מגיע לעופר קניותר עם שלל פעילויות חגיגיות לילדים,...
אלפי בלונים במבוך ענק: האטרקציה שתכבוש את הקיץ מגיעה לבאר שבע
במהלך חודש אוגוסט, מתחם העיצוב "דיזיין פלוס" בבאר שבע יהפוך...
דיירות חדשות במפרץ אילת: שש צבות ים שולבו בטבע
שש נקבות של צב ים קרני המצוידות במשדרי לוויין מתקדמים,...
דילוג לתוכן