סטארט-אפ: במקיף אמית באר שבע הוציאו תלמידים למחנות קיץ

סטארט-אפ: במקיף אמית באר שבע הוציאו תלמידים למחנות קיץ
קרדיט: דוברות רשת אמית

תלמידי ותלמידות בית החינוך מקיף אמית באר שבע, יצאו לאחרונה למחנה יחודי בצפון הארץ יחד עם המורים, ביוזמת רשת אמית ופורום מחנות הקיץ לישראל מיסודה של קרן גודמן. המטרה: חיבור משמעותי בין המורים לתלמידים, גם בחופש, אשר יוביל אותם להצלחה. המורים החליטו להקדיש ימים מהחופשה שלהם, להיות עם התלמידים לחזק את הקשר ולהעניק להם חווית מחנה, יחד עם ערך מוסף המשלב בילוי וכיף תוך הגברת הביטחון העצמי, אחריות חברתית, עבודה קבוצתית ורכישת כישורי מנהיגות.

המחנה של רשת אמית, כלל חוויה אינטנסיבית של 10 ימים בצפון; פעילות o.d.t, טיולי שטח, היכרות עם אוכלוסיות בחברה הישראלית, התנדבות משמעותית, אטרקציות, מעורבות חברתית בקהילה ועוד.

צוריאל רובינס, מנהל בית החינוך מקיף אמית באר שבע: "התלמידים חוו לא רק ימים של כיף גדול, אלא חוויה חינוכית מעצבת של יציאה בפעם הראשונה ליותר משבוע מחוץ לבית. עשרות תלמידים שלנו יחד עם צוות מופלא מספרים סיפור של בית ספר מיוחד במינו שמוכיח שוב ושוב שהוא הרבה יותר מ'רק בית ספר'… הוא כפר שלם לגדל אדם".

יותם רוף המרכז את מחנות הקיץ ברשת אמית: "במקום שהתלמיד ימסמס את החופש, הוא יוצא עם החברים שלו ועם הצוות ונותן לעצמו מתנה גדולה: עשרה ימים של פעילות משמעותית, אותה ייקח לשנה הבאה".

רוף מספר על ייחודו של המחנה אשר מתקיים 'ללא מסכים' וכך התלמידים נאלצו להתנתק מהטלפונים הסלולריים שלהם למשך 10 ימים. "הימים הראשונים תמיד קשים, אבל אחר כך אנחנו שומעים כמה הם שמחים להיות בלי הטלפונים שלהם ולחוות את האינטראקציה הרגשית הזו ללא הסחות דעת", מדגיש רוף. לדבריו, "הקייטנה מאפשרת המשכיות לימודית, סיכום השנה החולפת והכנה לקראת הבאה."

ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמית: "מחנות הקיץ של רשת אמית, מהווים נדבך נוסף במשימת העל שלנו, לחיות את העשיה החינוכית בכל ימות השנה, 24-7 בתוך בתי הספר ומחוצה להם, תוך העצמת הקשר עם התלמידים גם מעבר לכיתה".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
KAN 2026 הפסטיבל שכבש את המדבר חוזר בפעם השנייה
מוש בן ארי •  דארוויש • ד"ר ליאת יקיר •...
קודם כל חינוך! מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך לביקור בביה"ס הפריפריאלי ביותר בארץ
מועצה אזורית הערבה התיכונה אירחה את מנהל המינהל לחינוך התיישבותי...
מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות וכפרי נוער התקיים במכללת קיי בבאר שבע
יש עתיד לפנימיות: מפגש של התוכנית לתואר ראשון למדריכי פנימיות...
גאווה מקומית בערב הסעודית הסטודנטיות מבאר שבע שכבשו את הכנס הבינלאומי
לאה שפירא וסשה (אלכסנדרה) פרידלנד, סטודנטיות לתקשורת חזותית ב-SCE המכללה...
נשיאת ביהמ"ש העליון בדימוס אסתר חיות: "חייבים לקחת אחריות על זיכרון השואה ועל הנחלת זיכרון השואה"
 המכללה האקדמית אשקלון קיימה בשבוע שעבר את הכנס "מאפר לתפארת",...
"מהחממה לצלחת" – סופ"ש קולינרי בערבה
אירועי שף וחקלאות בלב החממות, ארוחות זוגיות מתוצרת מקומית, מטבחי...
טעמים מהמדבר: חדש בערבה התיכונה: סיור קולינרי-חקלאי מודרך
סיור בין מוקדי הקולינריה והחקלאות בערבה מפגש עם חקלאים, יצרנים...
עץ במדבר לזכר מטילדה
לזכרה של הילדה מטילדה, שנרצחה בפיגוע האנטישמי באוסטרליה, ניטע עץ...
זוכת פרס החינוך המחוזי תשפ"ו: מקיף אמית באר שבע
בית החינוך מקיף אמית באר שבע, הוא הזוכה בפרס החינוך...
מחווה מרגשת בבאר שבע: תלמידי מקיף אמית צעדו והקשיבו לסיפורי פצועי צה"ל
במקיף אמית באר שבע התקיים השבוע אירוע מסורתי ומשמעותי לציון...
דילוג לתוכן