סחר בסמארטפונים בסניף אופיס דיפו אילת

סחר בסמארטפונים בסניף אופיס דיפו אילת
סמארטפונים. צילום באדיבות: Pixabay

מנהל אזור אילת בחברת אופיס דיפו חשוד כי מכר סמארטפונים בסכום כולל של מיליוני ₪ בניגוד לחוק תוך ניצול אזור הסחר החופשי ממע"מ באילת.

בית משפט השלום באילת הורה  על  הארכת מעצרו של מנהל אזור אילת בחברת אופיס דיפו. כמו כן,  שוחרר  בתנאים מגבילים חשוד נוסף, שנעצר עימו.  השניים נעצרו בחשד כי ניצלו לרעה את הפטור ממע"מ באילת בהיקף של מיליוני שקלים, זאת על ידי  מכירת סמארטפונים, לא לשימוש אישי מחוץ לאזור הסחר החופשי. בעקבות חשד שהתעורר על ידי עובדי בית המכס ומע"מ אילת, נפתחה חקירה משותפת בעניין, עם מחלקת החקירות מכס ומע"מ ת"א ויחידת יעדים, יחידת מודיעין של רשות המסים.

סמארטפונים. צילום באדיבות: Pixabay

כמפורט בבקשת המעצר, על פי החשד, מנהל אזור אילת בחברת אופיס דיפו דוד דוד (51) מאילת, מכר סמארטפונים בכמות מסחרית לא לשימוש עצמי מחוץ לאזור הסחר החופשי, ובכך עזר לחברות שבניהולו להתחמק מתשלום מס.  על פי החשד, חברת אופיס דיפו מוכרת מאות טלפונים מהדגמים החדישים ביותר בצורה סיטונאית ובניגוד לחוק אזור סחר חופשי ופקודת המכס. במסגרת תפקידו יצר דוד, לכאורה,  קשר עם מעורבים ולקוחות שונים תוך הסוואת פעילותו הפלילית על ידי פיצול חשבוניות מס ו/או שימוש בכיסוי חשבונאי פיקטיבי וזאת בסכומים שנאמדים עם תחילת החקירה במיליוני שקלים, במסגרת זמן של פחות משנה.  בנוסף,  על פי החשד, כיסתה פעילותו הפלילית על מכירה ב"שחור" של טלפונים סלולריים ללקוחות שונים בהיקף של מיליוני שקלים. הנהנים מהפעילות זו, לכאורה, היו החברות אופיס דיפו בע"מ ואופיס דיפו אילת בע"מ.

כמו כן, נעצר ושוחרר בערבות, שרון כהן מאילת, שעל פי החשד סיפק כיסוי חשבונאי פיקטיבי ומכירה סיטונאית של טלפונים סלולריים וטובין אחרים מחוץ לאזור הסחר החופשי בסכומים נכבדים. על פי החשד, במעשים אלה, עברו  שני החשודים עבירות על חוק מע"מ, על חוק אס"ח אילת, על פקודת המכס ועל החוק לאיסור הלבנת הון.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רגע לפני הגיוס: תלמידי י"ב מקריית גת יצאו לסיור בנגב המערבי בעקבות 7 באוקטובר
ביום הזיכרון הלאומי ל־7 באוקטובר יצאו תלמידי שכבת י"ב מאורט...
רשות הטבע והגנים: ארבעה יעלים נתקעו בגב בנחל ורדית - מבצע החילוץ הסתיים בהצלחה
במשך מספר ימים נותרו ארבעה יעלים לכודים בגב הגדול בנחל...
מנציחים וזוכרים: תיכון יוצר עתיד באר-שבע ציין את יום הזיכרון השלישי לאירועי ה-7 באוקטובר במעטפת חינוכית ורגשית ייחודית
עם קיר זיכרון אינטראקטיבי של הצלם הנודע זיו קורן ושיעורי...
הסיפורים שמאחורי השמות: טקסי הזיכרון למאורעות 7 באוקטובר התקיימו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה
בקמפוסים של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון התקיימו...
זוכרים את הנופלים, מחבקים את המשפחות: טקס זיכרון בדיור מוגן משען באר שבע
הבוקר התקיים בדיור מוגן משען באר שבע טקס זיכרון לציון...
מנתיבות לאיצטדיון טרנר: בני הנוער שעושים את הצעד הראשון בעולם האימון
בני ובנות נוער מנתיבות, שעתידים להתחיל בחודש נובמבר את קורס...
A crowded public plaza with modern architecture and many people walking around.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציגה: התוכניות החדשות שיכינו את הסטודנטים בנגב לעולם של המחר – והמעטפת למשרתי המילואים
בינה מלאכותית מתקדמת, קיימות מעשית וניהול גלובלי: המוסד האקדמי הגדול...
כ 100 נהגי מרוצים באליפות ישראל במרוצי דראג בערד – אורח הכבוד עוז דוידיאן שהציל בטבח ה 7.10
מנחת ערד הפך למוקד הספורט המוטורי הגדול בישראל, כאשר אלפי...
אוקטובר של חוויות: מדע, דמיון, יצירה וקולינריה – חודש של הפתעות לכל המשפחה בעופר קניותר
כל הפעילויות והאירועים פתוחים לקהל הרחב – ללא עלות עופר...
לא רק מנהל העבודה: תקנות הבטיחות החדשות משנות את חלוקת האחריות באתרי הבנייה
בפאנל שנערך בכנס השנתי של ארגון הקבלנים והבונים באר שבע...
דילוג לתוכן