סחר בסמארטפונים בסניף אופיס דיפו אילת

סחר בסמארטפונים בסניף אופיס דיפו אילת
סמארטפונים. צילום באדיבות: Pixabay

מנהל אזור אילת בחברת אופיס דיפו חשוד כי מכר סמארטפונים בסכום כולל של מיליוני ₪ בניגוד לחוק תוך ניצול אזור הסחר החופשי ממע"מ באילת.

בית משפט השלום באילת הורה  על  הארכת מעצרו של מנהל אזור אילת בחברת אופיס דיפו. כמו כן,  שוחרר  בתנאים מגבילים חשוד נוסף, שנעצר עימו.  השניים נעצרו בחשד כי ניצלו לרעה את הפטור ממע"מ באילת בהיקף של מיליוני שקלים, זאת על ידי  מכירת סמארטפונים, לא לשימוש אישי מחוץ לאזור הסחר החופשי. בעקבות חשד שהתעורר על ידי עובדי בית המכס ומע"מ אילת, נפתחה חקירה משותפת בעניין, עם מחלקת החקירות מכס ומע"מ ת"א ויחידת יעדים, יחידת מודיעין של רשות המסים.

סמארטפונים. צילום באדיבות: Pixabay

כמפורט בבקשת המעצר, על פי החשד, מנהל אזור אילת בחברת אופיס דיפו דוד דוד (51) מאילת, מכר סמארטפונים בכמות מסחרית לא לשימוש עצמי מחוץ לאזור הסחר החופשי, ובכך עזר לחברות שבניהולו להתחמק מתשלום מס.  על פי החשד, חברת אופיס דיפו מוכרת מאות טלפונים מהדגמים החדישים ביותר בצורה סיטונאית ובניגוד לחוק אזור סחר חופשי ופקודת המכס. במסגרת תפקידו יצר דוד, לכאורה,  קשר עם מעורבים ולקוחות שונים תוך הסוואת פעילותו הפלילית על ידי פיצול חשבוניות מס ו/או שימוש בכיסוי חשבונאי פיקטיבי וזאת בסכומים שנאמדים עם תחילת החקירה במיליוני שקלים, במסגרת זמן של פחות משנה.  בנוסף,  על פי החשד, כיסתה פעילותו הפלילית על מכירה ב"שחור" של טלפונים סלולריים ללקוחות שונים בהיקף של מיליוני שקלים. הנהנים מהפעילות זו, לכאורה, היו החברות אופיס דיפו בע"מ ואופיס דיפו אילת בע"מ.

כמו כן, נעצר ושוחרר בערבות, שרון כהן מאילת, שעל פי החשד סיפק כיסוי חשבונאי פיקטיבי ומכירה סיטונאית של טלפונים סלולריים וטובין אחרים מחוץ לאזור הסחר החופשי בסכומים נכבדים. על פי החשד, במעשים אלה, עברו  שני החשודים עבירות על חוק מע"מ, על חוק אס"ח אילת, על פקודת המכס ועל החוק לאיסור הלבנת הון.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחברים בין חדשנות לתעשייה: נאות חובב ומעבדת NUR מעמיקות את שיתוף הפעולה
"החזון הופך לתוכנית עבודה-  שותפות בין האקדמיה, המחקר והתעשייה לחיזוק...
לאחר שלקה בדום לב, חנניה נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
בשעת לילה די מאוחרת, לפני שעלה לישון בחדרו, חנניה זגורי...
הצטיינות יתרה שנה חמישית ברציפות: מכון התקנים העניק את תו היהלום לתאגיד "מי שבע"
בפעם החמישית ברציפות: מכון התקנים הישראלי העניק לתאגיד המים והביוב...
משיקום העוטף ועד שדה תעופה בינלאומי: פרויקטי הגמר של סטודנטים מ־SCE מציגים חזון חדש לעתיד הנגב
ב־SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון פועלת מעבדת NUR,...
אוגוסט של חוויות לילדים: קייטנת קיץ חינמתי עם שלל פעילויות חווייתיות תפתח ללא תשלום - בעופר קניותר
בין הפעילויות לכל המשפחה: סדנאות יצירה, מופעים, הצגות, סדנאות בישול...
אלפי רצים ישתתפו ב"מרוץ התקווה 2026" בשדות עוטף עזה וירוצו בין מיצגים אמנותיים מרגשים ובאווירה של תקווה, חוסן וחזרה לחיים
המרוץ יתקיים בחסות ראשית של קבוצת הראל ביטוח ופיננסים בשיתוף...
לא משאירים את החדשנות רק במגדלי ההייטק
המהלך האסטרטגי של מרכז לאודר לתעסוקה בנגב להטמעת בינה מלאכותית...
מגברים לבד לקהילה תומכת: מעגל הגברים של הבית הפתוח בשדרות
החזרה הביתה אחרי תקופה ארוכה של פינוי, מילואים וחיים בצל...
אהבת חינם בתשעה באב: עובדי דן בדרום איתרו לנוסעת תיק ובו 10,000 שקלים
דווקא בתשעה באב, יום שבו מרבים לדבר על חשיבותה של...
בעלות עסקים באופקים הוכשרו כ"שומרות סף" למניעת אלימות ופגיעות מיניות
כעשרים בעלות עסקים מקומיים באופקים סיימו השבוע קורס ייחודי, במסגרתו...
דילוג לתוכן