סורוקה: תרגיל המדמה מתאר רעידת אדמה.

סורוקה: תרגיל המדמה מתאר רעידת אדמה.

מערך החירום בסורוקה עוסק בהכנת בית החולים לקליטה ולטיפול בנפגעים קונבנציונליים ובלתי קונבנציונליים באירועים רבי־נפגעים בשגרה ובמלחמה, תוך המשך מתן טיפול רפואי נדרש לכלל האוכלוסיה הפונה לבית החולים.

 

בצוות המערך: פרופ' ג'ילברט סבג – אחראי שעת חירום ומנהל המחלקה לכירורגית ב' בסורוקה, ד"ר מוטי קליין, מנהל היחידה לטיפול נמרץ וגב' נורית ועקנין – אחראית שעת חירום.

צילום: רחל דוד, סורוקה

האגף לשעת חירום במשרד הבריאות ופיקוד העורף, קיימו לראשונה בסורוקה, תרגיל רחב היקף במתאר רעידת אדמה הרסנית, שבעקבותיה נוצר אירוע רב נפגעים שבמסגרתו נערך ביה״ח לקליטה של עשרות נפגעים מדומים תחת פגיעה במבנים ובתשתיות בית החולים.

במהלך התרגיל הועברו מטות הנהלה ומחלקות חיוניות ממבנים ברחבי בית החולים למרחבים פתוחים.

התקיים בו זמנית תרגול סיוע של היחידה הצבאית של פיקוד העורף בסורוקה (היחצ"ב), שתפקידה לסייע בתפקוד בית החולים בחירום.

פרופ' ג'ילברט סבג, אחראי שעת חירום ומנהל מחלקה כירורגית ב' בסורוקה: "רעידת אדמה הוא תרחיש מורכב ומאתגר שדורש מבית החולים התנהלות נכונה. במקרה בו הוא עשוי להיפגע בעצמו הוא יידרש לטפל, בשלב הראשון, בנפגעים מבית החולים עצמו. על פי התרחיש שתרגלנו, התשתיות והמבנים נפגעים, לא יהיה חשמל, מים ולא יהיו אמצעי תקשורת, ומערכים חיוניים כמו חדרי ניתוח ייצאו מכלל תפקוד".

מוסיף פרופ' סבג: "התרגיל הגדול כלל פרישה והעתקה של מחלקות שלמות שנגפעו,  ופרישה של חדר המיון למרחב פתוח וטיפול בנפגעים מדומים. על מנת להפוך את המצב לממשי ככל הניתן הפעלנו את מטה החירום שניהל את התרגיל ונתן מענה לתרחישים בלתי צפויים שעלו תוך כדי. בנוסף, פעלנו בשילוב כוחות צוותי הנדסה ואחזקה, וצוותי ביטחון ונערך תרגול של פינוי מגובה בשיתוף כיבוי אש".

נורית ועקנין, אחראית שעת חירום בסורוקה: האתגר העיקרי שעומד לנגד עיננו הוא לשמור על רציפות תפעולית ורציפות טיפולית עד כמה שניתן במתאר זה, בהענקת טיפולים מצילי חיים לנפגעים".

פרופ' אהוד דודסון, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "בסורוקה – בית החולים היחיד באזור, הצוותים שלנו מנוסים בטיפול באירועים רבי נפגעים וערוכים בכל ימות השנה לתרחישים השונים. אנו מקיימים באופן שוטף תרגילי חירום כדי להבטיח את מוכנותנו לטיפול בנפגעים. במקרה זה של תרגיל מתאר רעידת אדמה, מדובר בתרחיש קיצוני שהצריך היערכות משמעותית במהלך החודשים האחרונים. בזכות אלפי עובדי בית החולים הצלחנו לסיים ולעמוד בתרגיל בהצלחה מרובה".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"כשאתה במצב של חיים או מוות, אתה מבין כמה אתה רוצה לחיות": שורד הנובה איתי אמיר סיפר את סיפורו במעון "משמרות" בשדות נגב
עשרות הגיעו להרצאה מעוררת ההשראה, שהתקיימה במרכז "חושן" לקראת יום...
ספורטיאדה 2026: אירוע הספורט הגדול בישראל יצא לדרך, בסימן 100 שנה להפועל
בשנה שבה מציין הפועל מאה שנות פעילות, חזר אירוע הספורט...
שני מתנדבי מד"א שנפצעו באורח קשה וחזרו להציל חיים קיבלו את מגן שר הבריאות להתנדבות במערכת הבריאות
שני מתנדבי מגן דוד אדום, עוז אוקמפו ממרחב אשר וחננאל...
ממכונת האספרסו באופן-ספייס לקפה של חדר המורים: כשהלב של ת' בחר בחינוך
בגיל 22 כבר השתכרה רס"ל במיל' ת' 25 אלף שקל...
על גג העולם: בין הים למדבר, המסעדה החדשה שמפתיעה את אילת נפתחה לפעילות מלאה
אסיה, המסעדה האסייתית שעל גג מתחם שבעת הכוכבים, שהוקמה בהשקעה...
במקום להילחם ב-AI ב- SCE הופכים אותו לכלי עבודה
SCE מכשירה את הסטודנטים החדשים לשימוש חכם בבינה מלאכותית עוד לפני...
גשר אקדמי ותרבותי בין ישראל למרוקו: המכללה האקדמית אשקלון תקיים כנס אקדמי לחיזוק הקשרים במסגרת הסכמי אברהם
הכנס יתקיים באוקטובר במרכז הכנסים של המכללה ויעסוק בדו-קיום בין...
שוברים שגרה בערד: יום אירוח מפנק ועתיר תוכן לדיירי מעון "משמרות"
בריכה מרעננת, קבלת פנים חמה, הרצאה ברוסית עם שירים ומשחקי...
מקום שבו הזיכרון פוגש את החיים: ICL חנכה גינת זיכרון במרכז הרפואי סורוקה
הגינה החדשה מנציחה את עובדי החברה ובני משפחותיהם שהלכו לעולמם...
הנוער בנס ציונה הכריע: ניצחון מוחץ למפלגת "ביחד" בתיכון בן גוריון
מאות תלמידי תיכון ע"ש בן גוריון בנס ציונה פגשו נציגים...
דילוג לתוכן